RETETE RECENTE

MARINATA RAPIDA PENTRU MIEL CU IERBURI DE PROVENCE SI LAVANDA

aprilie 6, 2016 | CATEGORIA

marinata-cu-ierburi-provence-si-lavanda-pentru-miel-ied-oaie

Muschiulet de miel marinat cu ierburi de Provence si lavanda poate fi pregatit la gratar. Il punem in folie de staniol si il lasam 2 minute pe fiecare parte, il taiem oblic si servim cu o garnitura de legume, cartofi matur sau salata de cus-cus.

Pentru inceput pregatim o marinata rapida, realizata cu ajutorul caserolei de marinare de la Food Saver. Marinarea in vid are marele avantaj de a scurta timpul necesar pentru ca aromele sa intre in carne.

INGREDIENTE:

2 linguri ierburi de provence

2 lingurite flori de lavanda

piper proaspat macinat

4 linguri ulei

1 lingura suc lamaie

PREPARARE:

Amestecam intr-un vas toate ingredientele, apoi punem muschiuletii in vas si ii ungem astfel incat fiecare sa fie bine acoperit de marinata.

marinata-pentru-miel-cu-ierburi-de-provence-si-levantica-1marinata-pentru-miel-cu-ierburi-de-provence-si-levantica-2

Marinarea in vid are un mare avantaj, prin faptul ca scurteaza timpul necesar pentru ca aromele sa intre in carne.

marinata-pentru-miel-cu-ierburi de provence-si-levantica

Punem in caserola carnea si scurgem toata marinata peste aceasta, punem capacul, rotim butonul pana la semnul ce indica ca avem caserola inchisa, apoi folosim furtunul ce o leaga de aparatul de vidat Food Saver.

Pornim aparatul si repetam operatiunea de 3 ori. Acest lucru ne asigura ca avem o marinare rapida. Daca avem un aparat ce are functie de vidare folosim o singura data functia respectiva. Dupa acest interval deconectam caserola de la furtun, rotim butonul alb pentru a o deschide si asta este tot!

marinata-pentru-miel-cu-ierburi-de-provence-si-levantica-4

Putem trece sa pregatim muschiuletii la gratar!

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *