Marinata rapida pentru miel cu ierburi de provence si lavanda
Marinata rapida pentru miel cu ierburi de provence si lavanda. Amestecam intr-un vas toate ingredientele, apoi punem muschiuletii in vas si ii ungem astfel incat fiecare sa fie bine acoperit de marinata.
Muschiulet de miel marinat cu ierburi de Provence si lavanda poate fi pregatit la gratar. Il punem in folie de staniol si il lasam 2 minute pe fiecare parte, il taiem oblic si servim cu o garnitura de legume, cartofi matur sau salata de cus-cus.
Pentru inceput pregatim o marinata rapida, realizata cu ajutorul caserolei de marinare de la Food Saver. Marinarea in vid are marele avantaj de a scurta timpul necesar pentru ca aromele sa intre in carne.
INGREDIENTE:
2 linguri ierburi de provence
2 lingurite flori de lavanda
piper proaspat macinat
4 linguri ulei
1 lingura suc lamaie
PREPARARE:
Amestecam intr-un vas toate ingredientele, apoi punem muschiuletii in vas si ii ungem astfel incat fiecare sa fie bine acoperit de marinata.
Marinarea in vid are un mare avantaj, prin faptul ca scurteaza timpul necesar pentru ca aromele sa intre in carne.
Punem in caserola carnea si scurgem toata marinata peste aceasta, punem capacul, rotim butonul pana la semnul ce indica ca avem caserola inchisa, apoi folosim furtunul ce o leaga de aparatul de vidat Food Saver.
Pornim aparatul si repetam operatiunea de 3 ori. Acest lucru ne asigura ca avem o marinare rapida. Daca avem un aparat ce are functie de vidare folosim o singura data functia respectiva. Dupa acest interval deconectam caserola de la furtun, rotim butonul alb pentru a o deschide si asta este tot!
Putem trece sa pregatim muschiuletii la gratar!
Pofta buna!