Cornulete fragede cu rahat
Cornulete fragede cu rahat
INGREDIENTE:
100 g unt topit
100 g smantana
250 g faina
Pentru umplut
rahat
PREPARARE:
Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat neted. Il dam la frigider pentru o ora.
Intindem o foaie subtire de 2 mm, taiem patrate, apoi patratele le taiem pe o diagonala. Umplem triunghirile formate cu gem, rahat sau crema de nuca, sau gem si nuca macinata, apoi rulam de la baza triunghiului catre varf si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Vom coace cornuletele in cuptorul preancalzit la 170°C timp de 15 – 18 minute. Cand le scoatem din cuptor le rostogolim prin zahar pudra apoi le punem pe un platou.
Le servim cand se racesc.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube
Foarte bine arata! dupa ingrediente sigur sunt foarte fragede! mersi pentru reteta si o zi cat mai placuta!
Cu placere! O zi frumoasa iti doresc si tie!
Iti recomand o varianta de umplutura pt cornulete mai putin conventionala, dulce si fara zahar: curmale fara samburi!!!! asa face soacra mea sunt sunt f gustoase, bineinteles ca depinde de gusturi. Poti umple doar cateva, nu cred ca vei fi dezamagita 😉
promit ca voi incerca!!! Multumesc pentru idee! te pup
ce bine arata!le fac si eu maine ca am cumparat tot ce am nevoie.poate treci zilele urmatoare prin „bucataria mea” sa le vezi.
o seara frumoasa!
Sigur trec, daca le pui pana vineri. Apoi plec in vacanta si nu stiu cand si daca am acces la internet… O seara frumoasa si tie!
le-am facut si eu de curand si au iesit taaaare bune si fragede! exact ce cautam.
mersi
Cea mai mare bucurie a mea este cand iese si pe gustul altora, nu doar al meu. Te pup
Imi plac atat de mult cornulete.Sunt prajiturelele ce imi aduc aminte de copilarie!
Si mie la fel…
Se stinge cu oțet și praful de copt??
Nu se stinge. pe vremea aceea faceam exact cum era in caietul mamei. Intre timp, la cursul de cofetarie am aflat ca acest lucru neutralizeaza si elimina egfectul pragului de copt sau al bicarbonatului