RETETE RECENTE

CORNULETE FRAGEDE CU RAHAT

iunie 14, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

100 g unt topit
100 g smantana
1/4 lingurita bicarbonat (praf de copt) stinsa cu o lingurita otet – metoda mamei, dar nu este nevoie!
250 g faina

PREPARARE:

Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat neted. Il dam la frigider pentru o ora.

Intindem o foaie subtire de 2 mm, taiem patrate, apoi patratele le taiem pe o diagonala. Umplem triunghirile formate cu gem, rahat sau crema de nuca, sau gem si nuca macinata, apoi rulam de la baza triunghiului catre varf si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Vom coace cornuletele in cuptorul preancalzit la 170°C timp de 15 – 18 minute. Cand le scoatem din cuptor le rostogolim prin zahar pudra apoi le punem pe un platou.

Le servim cand se racesc.
Pofta buna!

Comentarii

  • Foarte bine arata! dupa ingrediente sigur sunt foarte fragede! mersi pentru reteta si o zi cat mai placuta!

  • diva in bucatarie

    Cu placere! O zi frumoasa iti doresc si tie!

  • Claudia

    Iti recomand o varianta de umplutura pt cornulete mai putin conventionala, dulce si fara zahar: curmale fara samburi!!!! asa face soacra mea sunt sunt f gustoase, bineinteles ca depinde de gusturi. Poti umple doar cateva, nu cred ca vei fi dezamagita 😉

    • diva in bucatarie

      promit ca voi incerca!!! Multumesc pentru idee! te pup

  • ce bine arata!le fac si eu maine ca am cumparat tot ce am nevoie.poate treci zilele urmatoare prin „bucataria mea” sa le vezi.
    o seara frumoasa!

    • diva in bucatarie

      Sigur trec, daca le pui pana vineri. Apoi plec in vacanta si nu stiu cand si daca am acces la internet… O seara frumoasa si tie!

  • Claudia

    le-am facut si eu de curand si au iesit taaaare bune si fragede! exact ce cautam.
    mersi

    • diva in bucatarie

      Cea mai mare bucurie a mea este cand iese si pe gustul altora, nu doar al meu. Te pup

  • Imi plac atat de mult cornulete.Sunt prajiturelele ce imi aduc aminte de copilarie!

    • diva in bucatarie

      Si mie la fel…

  • Ramona

    Se stinge cu oțet și praful de copt??

    • Nu se stinge. pe vremea aceea faceam exact cum era in caietul mamei. Intre timp, la cursul de cofetarie am aflat ca acest lucru neutralizeaza si elimina egfectul pragului de copt sau al bicarbonatului

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *