Mancare ardeleneasca de mazare cu smantana
Mancare ardeleneasca de mazare
Mancare ardeleneasca de mazare cu smantana. Reteta mancare ardeleneasca de mazare cu smantana. Cum se face reteta de mancare ardeleneasca de mazare cu smantana?
Mancare ardeleneasca de mazare cu smantana este o reteta gustoasa, foarte simpla, rapida si usor de pregatit. Este un fel de sote de mazare cu sos de smantana.
Noi o mancam cu oua ochiuri, dar langa aceasta puteti pune orice tip de carne va place.
Reteta preluata de la soacra mea. Fiul si sotul meu ar manca foarte des, dar nu reusesc sa le fac decat o data la 2 saptamani sau chiar mai rar.
Tot de la soacra mea am luat si reteta de supa ardeleneasca de mazare, o alta retete delicioasa, usor de pregatit. Mazarea si smantana se imprietenesc foarte bine in aceste retete.
Revenind la reteta de mancare ardeleneasca de mazare as vrea sa va povestesc ca am pregatit odata 6 portii, dar ne-am trezit cu 2 familii in vizita.
Am impartit mazarea la 11 persoane si s-au lins farfuriile. Toata lumea ar fi vrut inca o portie, asa ca am fost nevoita sa pregatesc inca o tura de mazare ardeleneasca cu smantana.
Din fericire, aveam in casa suficienta mazare si smantana, asa ca in 30 minute toata lumea a fost satula, cu pofta satisfacuta.
Din fericire reteta aceasta iese mai buna cu mazare congelata, cea pe care o gasim in permanenta in magazine, asa ca nu avem nici macar o scuza sa nu o incercam.
Mazarea congelata isi pastreaza gustul si proprietatile daca este congelata rapid. Este leguma cu cele mai multe surse de proteine vegetale, este plina de vitamine si antioxidanti, calciu, fier, cupru.
Reteta de mancare de mazare congelata cu sos de smantana este o reteta simpla, rapida, satioasa, perfecta pentru pranz sau cina.
Reteta de mancare ardeleneasca de mazare este simpla, banala, dar foarte gustoasa. Mazarea folosita in general pe post de garnitura, devine vedeta in aceasta reteta. Oul este cel care o insoteste si nu invers.
Sunt multe persoane care pot consuma mazarea cruda, dar si foarte multe persoane care simt balonare in urma consumului de mazare.
De aceea, avem mai bine grija sa o gatim corespunzator si sa ne bucuram de gustul acesteia.
Va recomand sa incercati si alte retete de mazare pregatite de mine si foarte apreciate de cei care imi urmaresc blogul:
- 1. pui cu rosii si mazare la cuptor,
- 2. mazare cu cartofi si suc de rosii- reteta de post,
- 3. chec aperitiv cu mazare si sunca,
- 4. salata de paste cu sunca si mazare,
Gasesti si diverse retete de orez in care am folosit mazare, dar cea prezentata festiv este probabil cea mai citita reteta in ultima luna.
Colectia de retete cu mazare, pe care o poti vedea daca apesi aici.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru mancare ardeleneasca de mazare cu smantana.
Ingrediente:
500 g mazare
1 morcov mare ras
2 linguri ulei
1 lingura faina
1 lingura cu varf smantana grasa – eu am modificat intre timp reteta si folosesc 100 ml smantana pentru gatit
o frunza mica de dafin
sare
piper
1/2 legatura patrunjel verde
oua – pentru servit
Mod de preparare mancare ardeleneasca de mazare cu smantana:
Intr-un ibric am pus 500 ml apa la fiert.
Am calit morcovul ras in uleiul incins intr-o tigaie incapatoare cu pereti inalti.
Peste morcovul calit am turnat apa fierbinte, apoi am pus mazarea. Apa trebuie sa fie cat sa acopere mazarea, nu mult peste aceasta.
Am adaugat piper proaspat macinat si o frunza de dafin. Am lasat sa fiarba la foc mediu pana s-a fiert mazarea.
In acest moment soacra mea adauga smantana amestecata cu faina si o parte din patrunjelul tocat.
Eu am dizolvat faina cu 50 ml zeama din vasul in care fierbe mazarea intr-un bol, am adaugat smantana, am omogenizat compozitia si am turnat-o in oala.
Am adaugat si sare si am lasat sa fiarba pana cand s-a ingrosat sosul.
Poza de mai jos este varianta soacrei mele de mancare ardeleneasca de mazare cu smantana grasa si faina.
Am oprit focul si am pus restul de patrunjel verde.
Reteta de mancare ardeleneasca de mazare cu smantana este gata!
Aceasta mancare ardeleneasca de mazare se mananca imediat, calda, avand alaturi un ou ochi.
Simplu si bun!
Pofta buna!
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Dupa ce ati dat „subscribe”sau „abonare” apasati pe clopotel ca sa fiti anuntati cand postez o reteta noua.
Foarte bun si ce bine arata! puup!
Super lmi place să aflu rețete noi
👍
O mancarica de mazare ar trebui sa fac si eu 🙂 Cu smantana nu am incercat pana acum, asa ca e timpul! 🙂
Nici eu nu am facut pana nu mi-am cunoscut sotul, trebuia sa gatesc si ceva din retetele mamei lui…
Multumesc draga Adela!
ador mazarea , e preferata mea , iar maine o sa am parte de prima recolta din acest an 😉 … deabia astept sa fac si eu ceva bun!!!!
Si noua ne place mazarea, mai ales cea proaspata…
Da fără smântână nu știți sa gătiți…
gasesti mazare cu suc de rosii, mazare cu pui… Gasesti multe retete pe blog daca te intereseaza sa cauti in loc sa lasi comentarii de prost gust!
Am făcut rețeta și sincer a ieșit super !
multumesc!
In sfarsit am gasit ceva diferit fata de mazarea pe care o fac eu cu suc de rosii. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa pun smantana in mazare, dar imi place la nebunie mai ales ca adauga nutrienti in plus mancarii. Multumesc!
noua ne place foarte mult. sper ca o sa iti placa si tie.