fbpx

RETETE RECENTE

CHEC APERITIV CU MAZARE SI SUNCA

October 13, 2017 | CATEGORIA

Chec aperitiv cu mazare si sunca – reteta simpla, rapida si usoara de chec sarat gustos ce poate fi savurat atat la micul dejun, la o gustare, dar si la mesele festive.

Chec aperitiv cu mazare si sunca este o reteta simpla, rapida, economica cu o prezentare deosebita, pe care o poate pregati oricine.

Puteti sa pregatiti si briose sarate folosind aceasta compozitie.

Imi plac retetele de chec sarate si le recomand si mamcilor ce cauta idei de retete pentru aperitive la petrecerile copiilor sau gustari pentru pachetul de scoala.

In loc sa le cumparati cipsuri sau alte prostioare cu chimicale, puteti sa pierdeti 10 minute pentru a pregati acest chec aperitiv cu mazare si sunca. Are ingrediente pe care le aveti in mod obisnuit in casa.

Vinul alb are rolul de a echilibra gustul de branza si mazare si nu se simte la final. Daca vreti puteti adauga si verdeturi (patrunjel, cimbru sau marar).

Cascavalulul poate fi inlocuit de mozzarella. Daca copiii mananca in mod obisnuit ardei gras rosu puteti adauga cateva cubulete pentru mai multa culoare.

Baiatul meu in acest moment nu mananca alt tip de ardei decat cel verde, asa ca nu imi aducea un plus de culoare si nu am folosit.

 

Daca v-am facut pofta si v-am convins sa incercati si voi reteta de chec aperitiv cu mazare si sunca va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare:

INGREDIENTE:

(Pentru o tava 24*11 cm)

200 g faina

5 g praf de copt

sare

piper

1/2 lingurita cimbru uscat

100 g cascaval ras

150 g mazare congelata/ din conserva

80 sunca praga

3 oua

130 ml lapte

80 ml ulei

1 lingura vin alb

 

PREPARARE:

Mi-am pregatit ingredientele la indemana pentru ca totul sa mearga rapid. Prefer sa folosesc mazarea congelata pentru ca are culoare mai frumoasa. Daca folositi mazare din conserva sariti peste etapa cu fierbere.

Am fiert mazarea in apa clocotita, la foc mediu, in jur de 3-4 minute, apoi am pus-o in apa cu gheata  timp de 30 secunde. Am scurs-o si am lasat-o sa se raceasca in sita.

Cat timp aceasta s-a fiert am ras cascavalul, l-am amestecat cu faina, praful de copt, sare, piper si cimbru.

 

Separat, in alt bol, am amestecat ouale, laptele si uleiul. Am taiat sunca cuburi sau fasii subtiri si am pus-o impreuna cu mazarea in bolul cu faina, apoi  am amestecat usor.

 

Am turnat ingredientele lichide, am adaugat si vinul alb si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia. Am turnat aluatul obtinut in tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Am copt checul cu mazare si sunca 35 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi l-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

 

Dupa ce s-a raci complet l-am feliat.

Este gustos, arata frumos, asa ca retineti ideea si incercati-l cu prima ocazie. Si, daca ii faceti o poza, eu voi fi bucuroasa sa o public.

Si iata checul pregatit de Jozsef Frederik, taiat cald pentru ca nu a mai avut rabdare  🙂

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Dupa ce dati pe “subscribe”/ “abonare” apasati clopotelul ca sa fiti informati cand postez ceva nou.

 

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *