Quiche cu muschiulet crud uscat si praz

17 octombrie 2017Diva in Bucatarie

Quiche cu muschiulet

Quiche cu muschiulet crud uscat si praz este o reteta de tarta gustoasa si foarte usor de pregatit.

Imi place sa folosesc ingrediente de calitate in retetele mele, asa ca am ales muschiuletul crud uscat din gama „Moldova in bucate” de la Vascar pornind de la faptul ca a castigat premiul „Produsul anului 2017” .

Acesta este pregatit dupa o reteta traditionala romaneasca si a cucerit consumatorii si juriul prin calitatea ingredientelor folosite si a modului de preparare: afumare cu rumegus din lemn de fag, fara aditivi si fara injectare sau malaxare.

Gustul fin si savuros al acestui produs se regaseste si in tarta pe care v-o prezint azi.

INGREDIENTE:

(pentru o forma cu diametrul de 24 cm)

120 g muschiulet crud uscat

150 ml smantana lichida

120 g cascaval ras

30 g ceapa rosie

50 g praz (doar partea alba)

3 oua

2 linguri ulei

400 g aluat foietaj

sare

piper

cateva fire patrunjel verde

PREPARARE:

Intindem aluatul de foietaj, apoi il punem in forma de tarta, taiem surplusul de aluat, apoi il intepam cu furculita astfel incat sa impiedicam cresterea excesiva a acestuia.

Taiem feliile de muschiulet crud uscat in fasii de marime potrivita. Tocam ceapa rosie si prazul, apoi le calim in ulei pana se inmoaie prazul. Tocam patrunjelul verde.

Intr-un bol mixam ouale, adaugam sare si piper, turnam smantana peste oua, apoi adaugam ceapa si prazul calite, muschiuletul crud uscat si patrunjelul verde. amestecam pana se omogenizeaza, apoi turnam compozitia in tava.

Coacem quiche-ul cu muschiulet crud uscat 40-45 minute in cuptorul preincazlit la 180°C. Il lasam sa se raceasca, apoi putem sa il feliem.

Ca sa va fie mai usor sa pregatiti aceasta reteta, am pregatit un video, asa ca lasati-va inspirati si pregatiti quiche cu muschiulet crud uscat:

Iata si reteta pregatita de Loredana. Ma bucur tare ca ti-a placut!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *