Supa de mazare, reteta ardeleneasca

30 august 2010Diva in Bucatarie

Supa de mazare

supa de mazare

Supa ardeleneasca de mazare. Supa de mazare ardeleneasca. Supa de mazare, reteta ardeleneasca. Cum se face supa de mazare ardeleneasca.

Supa cu mazare, galuste de faina si smantana – reteta simpla si gustoasa, foarte usor de pregatit. Cea mai simpla si mai buna reteta de supa de mazare. 

Supa de mazare se poate pregati in orice anotimp, caci mazare congelata se gaseste in orice supermarket si se gateste mai usor si mai rapid.

Supa de mazare ardeleneasca este reteta pe care am invatat-o de la soacra mea.

Fiul si sotul meu iubesc aceasta supa, asa ca trebuia sa o pregatesc si eu pentru ei. Se face foarte simplu si foarte usor si este o reteta ieftina si spornica.

Toti cei care au incercat aceasta supa la noi in casa au fost incantati de gustul ei si au mai cerut inca o portie.

Orice incepator in bucatarie o poate pregati si nu va da gres cu aceasta reteta de supa de mazare cu galuste de faina.

Soacra mea imi spunea ca nu exista bucatarie in Ardeal in care sa nu se gateasca supa de mazare cu galuste de faina si smantana.

De preferat ar fi sa folosim mazare proaspata sau congelata. Cea din conserva este fiarta si nu vom obtine ceea ce ne dorim de la aceasta supa.

Am multe retete cu mazare pe blog. Le gasiti pe toate daca dati click aici.

Una din cele mai apreciate retete cu mazare este mancarea ardeleneasca de mazare cu smantana. Reteta o las aici. 

Pentru cei care vor sa vada cum am facut galustele de faina am realizat o postare speciala, ce duce catre reteta video. O puteti vedea aici.

Ma gandesc sa nu va retin atentia cu prea multe detalii, asa ca va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru supa de mazare cu galuste de faina, reteta ardeleneasca.

Ingrediente supa de mazare, reteta ardeleneasca:

300 g mazare congelata
1 ceapa medie
2 morcovi tineri
1 ou pentru galuste
4 lingurite faina pentru galuste
800 ml supa de legume
500 ml apa
cateva fire de patrunjel
4 linguri de faina
100 ml smantana pentru gatit

Cum se face supa de mazare, reteta ardeleneasca:

In primul rand am pus 120 ml de apa la fiert.

Am taiat morcovii in rondele subtiri  si ceapa cat mai fin.

Am calit morcovii cu ceapa un putin ulei incins in prealabil.

Am pus morcovii si ceapa calita in apa care a inceput sa clocoteasca si am lasat sa fiarba 5 minute.

Dupa acest interval de timp am turnat supa concentrata de legume si am asezonat cu piper si sare.

Supa concentrata de legume poti face si tu acasa. Vezi reteta aici.

O pui in congelator si o folosesti cand ai nevoie.

Poti folosi si cuburi de supa, cu conditia ca acestea sa fie BIO.

Dintr-un ou, 4 lingurite de faina si 1-2 lingurite de apa am realizat un aluat moale.

Din acesta am luat cu lingurita umezita putin aluat si l-am pus in supa de mazare fierbinte.

Las aici linkcatre galustele de faina, pentru a vedea cum se pot pregati si separat.

Vor iesi niste galusti mici. Cand acestea se ridica la suprafata se adauga mazarea si se mai fierbe inca 5 minute.

Mazarea este congelata, asa ca nu are nevoie de timp mare de gatire.

Am turnat smantana de gatit si am luat de pe foc.

Am presarat patrunjelul tocat marunt.

Servire
Pofta buna!

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *