SUPA DE MAZARE ARDELENEASCA

August 30, 2010 | CATEGORIA

Supa de mazare ardeleneasca este reteta pe care am invatat-o de la soacra mea. Fiul si sotul meu iubesc aceasta supa, asa ca trebuia sa o pregatesc si eu pentru ei. Se face foarte simplu si foarte usor si este o reteta ieftina si spornica.

Toti cei care au incercat aceasta supa la noi in casa au fost incantati de gustul ei si au mai cerut inca o portie.

Orice incepataor in bucatarie o poate pregati si nu va da gres cu aceasta reteta.

Soacra mea imi spunea ca nu exista bucatarie in Ardeal in care sa nu se gateasca supa de mazare cu galuste de faina si smantana.  De preferat ar fi sa folosim mazare proaspata sau congelata. Cea din conserva este fiarta si nu vom obtine ceea ce ne dorim de la aceasta supa.

 

INGREDIENTE:

300 g mazare
1 ceapa
2 morcovi
1 ou
4 linguri faina
1 l supa de legume
500 ml apa
cateva fire de patrunjel
4 linguri de faina
4 linguri smantana pentru gatit

PREPARARE:

In primul rand punem 100 ml de apa la fiert. Apoi taiem morcovii rondele subtiri si ii calim in putin ulei impreuna cu ceapa .

Ii adaugam in apa care fierbe impreuna cu supa de legume. Acum putem condimenta supa cu piper si sare. Din ou, 4 linguri de faina si 1 lingura de apa facem un aluat foarte moale. Din acesta luam cu lingurita si turnam in supa fierbinte. Obtinem niste galusti foarte mici. Adaugam si mazarea si mai fierbem inca 5 minute.

Punem smantana si luam de pe foc, avand grija ca inainte sa inchidem focul cu 1 min.  sa punem in supa si patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!

Comentarii

  • ioan

    100nl este cam jumatate de pahar

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *