fbpx

RETETE RECENTE

SUPA DE MAZARE ARDELENEASCA

August 30, 2010 | CATEGORIA

Supa de mazare ardeleneasca – supa cu mazare, galuste de faina si smantana – reteta simpla si gustoasa, foarte usor de pregatit.

Supa de mazare se poate pregati in orice anotimp, caci mazare congelata se gaseste in orice supermarket si se gateste mai usor si mai rapid.

Supa de mazare ardeleneasca este reteta pe care am invatat-o de la soacra mea. Fiul si sotul meu iubesc aceasta supa, asa ca trebuia sa o pregatesc si eu pentru ei. Se face foarte simplu si foarte usor si este o reteta ieftina si spornica.

Toti cei care au incercat aceasta supa la noi in casa au fost incantati de gustul ei si au mai cerut inca o portie.

Orice incepataor in bucatarie o poate pregati si nu va da gres cu aceasta reteta de supa ardeleneasca de mazare cu galuste de faina.

Soacra mea imi spunea ca nu exista bucatarie in Ardeal in care sa nu se gateasca supa de mazare cu galuste de faina si smantana.

De preferat ar fi sa folosim mazare proaspata sau congelata. Cea din conserva este fiarta si nu vom obtine ceea ce ne dorim de la aceasta supa.

Am multe retete cu mazare pe blog. Le gasiti pe toate daca dati click aici.

Pentru cei care vor sa vada cum am facut galustele de faina am realizat o postare speciala, ce duce catre reteta video. O puteti vedea aici.

Ma gandesc sa nu va retin atentia cu prea multe detalii, asa ca va las lista de ingrediente si modul d epreparare pentru supa ardeleneasca de mazare cu galuste de faina.

INGREDIENTE:

300 g mazare congelata
1 ceapa medie
2 morcovi tineri
1 ou
4 linguri faina
800 ml supa de legume
500 ml apa
cateva fire de patrunjel
4 linguri de faina
100 ml smantana pentru gatit

PREPARARE:

In primul rand punem 120 ml de apa la fiert. Apoi taiem morcovii rondele subtiri si ii calim in putin ulei impreuna cu ceapa .

Ii adaugam in apa care fierbe si lasam sa fiarba 5 minute, apoi turnam supa de legume. In acest moment putem condimenta supa cu piper si sare dupa gust.

Dintr-un ou, 4 lingurite de faina si 1-2 lingurite de apa facem un aluat moale.

Din acesta luam cu lingurita si turnam in supa fierbinte. Aveti aici link catre galustele de faina, pentru a vedea cum se pot pregati si separat.

Obtinem niste galusti foarte mici. Cand acestea se ridica la suprafata adaugam mazarea si mai fierbem inca 5 minute.

Punem smantana de gatit si luam de pe foc, apoi presaram patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

Comentarii

  • ioan

    100nl este cam jumatate de pahar

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *