Inghetata de zmeura

1 septembrie 2010Diva in Bucatarie

Inghetata de zmeura. Cand servim decoram cu zmeura si frunze de menta, eventual si cu un sirop de zmeura sau alte fructe de padure.

INGREDIENTE:

150 g zmeura
100 g frisca
100 ml lapte
300 g smantana pentru frisca
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri

PREPARARE:

Incalzim intr-o cratita o jumatate din cantitatea de lapte, smantana si zahar. Intr-un bol, separat, batem galbenusurile cu zaharul vanilat. Turnam incet  galbenusurile in amestecul cald de lapte si amestecam constant la foc mediu cu o spatula pana amestecul incepe sa se ingroase. Dam la o parte de pe foc si strecuram compozitia prin sita, sa nu avem eventuale cocoloase de la galbenusuri. Se adauga restul de lapte, smantana, zahar si frisca si amestecam energic. Pastram cateva fructe de zmeura pentru decor, iar restul le mixam in compozitia obtinuta mai devreme. Turnam in tava sau in forme de inghetata si dam la congelator pentru 6 -8 ore.

Cand servim decoram cu zmeura si frunze de menta, eventual si cu un sirop de zmeura sau alte fructe de padure.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *