RETETE RECENTE

CLAFOUTIS CU CIRESE

iunie 15, 2011 | CATEGORIA

Am gasit aceasta reteta in cartea copilului „Bucataria Franceza”. Am facut-o impreuna cu el si rezultatul a fost delicios. Cred ca toti copiii pot gati impreuna cu parintii retete simple, iar produsul final va fi mult mai bun, pentru ca este realizat cu contributia celor mici.

INGREDIENTE:

500 g cirese
3 oua
75 zahar tos
15 g zahar pudra
130 g faina
200 ml lapte
unt pentru uns

PREPARARE:

Spalam ciresele si le scoatem samburii si cozile. Le pune in forma in care vom coace dupa ce am uns-o cu unt.

Mixam ouale bine cu zaharul pana se topeste. Adaugam faina, apoi laptele cate putin, amestecand continuu.

Vom obtine o compozitie moale. Turnam aluatul peste cirese. Coacem tarta la 190°C. Dupa 20 de minute scoatem tarta din cutor si presaram zaharul pudra, apoi o lasam inca 15 minute la cuptor.

Se face atat de repede si de usor, incat nu ai cum sa nu indragesti aceasta reteta!

Pofta buna!

Comentarii

  • zilahi adela

    Hmm suna interesant si arata ff bine, chiar ieri a facut o prajitura cu cirese pe care am si terminat-o :)), fetele mele baga in ele in continuu :)) Incercam si varianta asta , cirese sunt destule! puup si o zi minunata!

  • diva in bucatarie

    Mai am 2 retete de prajituri cu cirese, dar nu mai am timp sa le fac, vineri plec in vacanta si am facut deja retete in avans pentru perioada respectiva!

  • delicioasa !!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!!! te pup si iti doresc o zi frumoasa!

  • A mai ramas o feliuta si pentru mine? :)) ca asa de bine arata!

  • Claudia

    Ador ciresele… si toate fructele de vara (deh, doar sunt nascuta vara), asa ca o prajitura cu cirese e binevenita; o voi incerca cand fac rost de materie prima 😉

  • diva in bucatarie

    Mihaela cu mare drag!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Claudia! Te pup

  • Ador ciresele, la fel si reteta asta delicioasã si rapidã mai ales pe cãldura asta cand fugim de bucãtãrie 🙂

  • vivi

    Cu visine ar merge reteta? Acuma am visine si incerc sa o fac, sper sa nu dau gres ca am inlocuit ciresele cu visinele.

    • diva in bucatarie

      sigur ca merge si cu visine, sau caise…

  • Anda

    Am facut prajitura asta cu nectarine. A iesit f. buna. Papilele mele gustative au fost in extaz:::::)))))))

    • diva in bucatarie

      Super, voi incerca si eu! Multumesc pentru sugestie!

  • Anda

    Dar, as avea o intrebare. Dupa ce e gata, cum se scoate din tava. A mea am scos-o imediat, a iesit cam greoi si si-a stricat putin forma. Sau ar fi trebuit sa o las sa se raceasca in forma si apoi sa o scot? Cum se procedeaza?

    • diva in bucatarie

      Eu am lasat-o 5 minute in forma, apoi am scos-o. Este foarte adevarat ca am avut o forma din ceramica – poate au cazut nectarinele prea jos si s-au lipit de la siropul lasat de acestea…

  • bun tare!
    sper sa fac si eu.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dana!

  • diva in bucatarie

    Daca am reusit sa te molipsesc si eu cu ceva atunci e bine…

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *