fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA FRAGEDA CU MERE DE POST

November 19, 2019 | CATEGORIA

Prajitura frageda cu mere de post este una din cele mai bune prajituri de post. Este delicioasa, aromata, spornica, se face foarte usor si se termina rapid.

Multe persoane in jurul meu isi spun ca nu prea stiu ce retete de prajituri de post sa pregateasca, astfel incat sa arate bine, sa fie gustoase si deosebite. Daca vreti sa pregatiti si alte retete in afara de clasica negresa de post cu gem sau salam de biscuiti de post, va recomand sa incercati aceasta prajitura frageda cu mere. Nu veti regreta alegerea facuta, va asigur!

Prajiturile cu mere sunt cele mai intalnite toamna si iarna, dar cand ma apuca pofta si in mijlocul verii, nimic nu ma opreste sa pregatesc prajitura cu mere in varianta clasica, cu oua si unt.

Am multe retete de desert de post, iar cele cu mere aduc si un plus de prospetime si savoare. Puteti sa va inspirati si sa incercati placinta strudel cu mere, chec cu mere rase de post, tarta cu mere cu aluat dospit, trandafiri cu mere, mere coapte cu fructe uscate, tarta rapida cu mere sau gogosi cu mere si stafide. Toate retetele mele de post (aproape 300) le gasiti in aceasta postare.

Pentru cei care nu tin post voi lasa ca inspiratie retetele mele de prajituri si torturi cu mere pe care le-am postat de-a lungul timpului, apoi le-am strans intr-o singura postare pe care o puteti citi aici.

Mirosul merelor acompaniate de scortisoara in prajituri ar trebui sa se transforme in parfum de casa. Atat de frumos miroase la mine in bucatarie cand pregatesc prajitura frageda cu mere de post.

Este atat de buna incat mama mea abia si-a dat seama ca este prajitura de post. Cu acest aluat fraged de post puteti pregati si tarte sau strudele de post.

Am cumparat cateva kilograme de mere de la o prietena. Mere bio, dulci-acrisoare, foarte bune. Nu ma opresc din facut prajituri, compot, dar le mananc si simple. Mihaela, iti multumesc pentru merele delicioase de la “Dealul cu Soare”.

Desi puteti spune despre aceasta prajitura ca este “cea mai simpla prajitura cu mere”, nu veti uita sa adaugati faptul ca “este una din cele mai delicioase si mai aromate prajituri cu mere”. Merele sunt fructele sezonului toamna-iarna,le gasiti la preturi foarte mici, restul ingredientelor sunt la fel de ieftine, asa ca prajitura aceasta este pentru toate buzunarele.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura frageda cu mere de post.

INGREDIENTE:

(Pt.15 buc. mari sau 30 medii)

Pentru aluat:

(tava 28*24cm)

500 g faina

5 g praf de copt

1 varf cutit de sare

240 ml apa

150 ml ulei

120 g zahar

coaja rasa de la 1 lamaie

1/2 lingurita esenta naturala vanilie

Pentru umplutura:

1 kg mere

2 linguri suc lamaie

180 g zahar

1 lingura ulei floarea soarelui

1/2 lingurita pudra de scortisoara

Mai avem nevoie de:  1 lingura gris

 

PREPARARE:

Am inceput sa pregatesc aluatul fraged pentru prajitura cu mere, avand grija sa imi pregatesc toate ingredientele la indemana si le-am lasat 30 minute la temperatura camerei.

Am pus intr-un vas faina, praful de copt si un varf de cutit cu sare. In alt vas am amestecat uleiul cu apa si zahar, pana s-a dizolvat zaharul. Am pus lichidele peste faina, am amestecat putin, apoi am adaugat aromele: coaja rasa de lamaie (bio) si esenta naturala de vanilie.

Am framantat aluatul pana a devenit omogen si elastic si nu s-a mai lipit de maini. Avand in vedere ca nu are unt in compozitie nu ma tem ca trebuie sa lucrez rapid, sa nu se topeasca untul.

L-am impartit in doua parti egale, apoi am intins o foaie si am pus-o in tava tava tapetata cu hartie de copt.

Am pregatit umplutura. Am ras merele si le-am pus intr-o tigaia mare. Le-am stropit cu suc de lamaie, le-am amestecat bine pentru a ajunge sucul peste toate merele, apoi am adaugat zaharul, uleiul si scortisoara.

Le-am calit in jur de 5 minute, apoi le-am lasat intr-o sita pret de 5-8 minute, pentru a se scurge cat mai mult lichid din acestea. Am mai amestecat cu o lingura prin ele, pentru ca lichidul sa se scurga usor.

In acest timp am intins si a doua foaie si am dat drumul la cuptor, la 180°C – pe ventilatie.

Am presarat gris pe prima foaie (cu rolul de a absorbi lichidul ramas in mere), am pus merele din strecuratoare peste aceasta si le-am intins, astfel incat stratul sa fie uniform, de aceeasi grosime.

Am acoperit cu a doua foaie de aluat si am pus prajitura in cuptor pentru 30 minute. Stratul de aluat este subtire, se coace sigur in acest timp.

Am scos prajitura din cuptor si am lasat-o sa se raceasca, apoi am scos-o din tava si am taiat-o. In momentul in care va fi taiata trebuie sa fie complet racita.

Nu am avut rabdare si am taiat-o mai repede, cand era usor calduta. S-a rupt putin pe margini, dar nu s-a suparat nimeni.

S-a mancat toata! In timp record! La ora 13.00 era gata, la ora 16.00 nu mai era nici urma de prajitura. Nu-i bai, se face usor, asa ca maine mai fac una. Sau pregatesc o reteta noua.

Ma gasiti si pe YouTube, daca vreti sa va abonati la canalul meu.

Daca vreti sa ma urmariti pe Instagram, puteti da follow contului meu aici.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *