Fursecuri fragede cu mere. Fursecuri fragde, reteta foarte simpla si foarte usor de facut.
Acestea sunt o explozie de gusturi, arome si texturi, perfecte pentru a sarbatori inceputul toamnei.
Merg foarte bine in pachetelul de scoala, langa ceasca de cafea, dar pot deveni vedete si de sarbatori.
Pentru a pregati aceasta reteta am plecat de la dorinta de a da mamicilor o sugestie de „ceva bun” de pus in pachetel, astfel incat copiii sa nu se mai simta atrasi de ofertele diverselor chiosuri ce functioneaza pe langa scoala.
Aceste fursecuri fragede cu mere sunt rasfatul dulce, fara sa fie folosit mult zahar.
In plus, sunt proaspete, cu ingrediente de calitate.
Mi-a fost teama de faptul ca retetele cu dovleac vor fi concurente serioase pentru cele cu mere.
Asta pana am facut aceste fursecuri cu gust de toamna. Textura crocanta si umplutura moale si aromata te fac sa le adori imediat.
Iti las mai jos cateva sfaturi utile:
Mai multe retete de biscuiti gasesti daca apesi aici.
Alte retete cu mere pe care le poti pune in pachetelul de scoala gasesti mai jos:
Vei observa ca am pregatit fursecurile cu unt topit si racit.
Aceasta metoda iti salveaza timp, caci nu va mai fi nevoie sa pui aluatul in frigider.
Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru fursecuri fragede cu mere, atat in format video, cat si cu explicatii scrise pas cu pas.
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput las modul de preparare in format video. Te invit sa te abonezi la canalul meu.
Iata si explicatiile scrise:
Pentru inceput am curatat de coaja 2 mere, apoi am indeparat casuta de samburi si coditele.
Le-am ras prin razatoarea mare.
Le-am stropit cu putina zeama de lamaie, apoi le-am pus intr-o tigaie.
Am adaugat zahar, unt si putina scortisoara, apoi le-am calit pana nu a mai iesit lichid.
Le-am pus intr-o farfurie si le-am lasat sa se raceasca.
Pentru a pregati aluatul am pus intr-un bol zaharul, putina sare, zaharul vanilat bourbon, un ou foarte mare, putin lapte si am amestecat pana s-a dizolvat zaharul.
Poti folosi un mixer ca sa lucrezi mai repede.
Am adaugat untul topit si racit si praful de copt.
Faina am incorporat-o treptat, in 3 transe, caci este posibil sa nu fie nevoie de toata cantitatea.
Am amestecat putin si cu mana, pana am obtinut un aluat omogen si elastic.
Am presarat putina faina pe masa de lucru si pe aluat, apoi l-am intins pana a avut o grosime de maxim 2 mm.
Am decupat cu ajutorul unei forme cercuri cu diametrul de 8 cm. Am indepartat aluatul ramas, dar am repetat operatiunea pana cand nu a mai ramas aluat.
Cu aceeasi forma sau una putin mai mica am taiat semicercuri fara sa le unesc.
Am pus mere calite in mijlocul fiecarui fursec.
Am trecut una din margini peste umplutura, apoi a doua margine peste aceasta.
Trebuie manevrate usor, caci se pot rupe.
Pentru decor am folosit fulgi de migdale.
Am copt fursecurile fragede cu mere 15-20 min in cuptorul preincalzit la 180°C.
Le-am lasat sa se raceasca pe un gratar, apoi le-am mancat cu mare pofta.
Daca vrei poti sa folosesti un gem acrisor in locul merelor.
Sunt fragede si delicioase, asa ca sper ca le vei pregati si tu.
Comentarii
Arata super ! cred ca sant delicioase , le voi incerca . Multumesc.
multumesc!