fbpx

RETETE RECENTE

BISCUITI CU MERE

September 16, 2020 | CATEGORIA

Biscuiti cu mere fragezi si aromati, deliciosi si usor de pregatit – o reteta speciala de toamna pe gustul copiilor dar si al celor mari. Cu o prezentare rustica si texturi placute, acesti biscuiti cu mere pot fi pregatiti de orice incepator in ale bucatariei.

Biscuitii cu mere sunt perfecti pe post de gustare dulce langa o ceasca de ceai sau cafea, dar ii puteti pune si in pachetelul de scoala sau ii veti trece pe lista de dulciuri pentru mesele festive cand pregatiti un candy bar.

Cu aceasta reteta imi iau ramas bun de la vara si va introduc in retetele de toamna parfumate si colorate, cu miros de scortioara si fructe coapte.

De la primele semene de toamna la mine in bucatarie isi fac loc deserturile cu mere. Placinta strudel cu mere este cea mai pregatita, probabil la fel de mult ca si prajitura frageda cu mere, dar mai pregatesc torturi cu mere in toate felurile, negrese, prajituri, retete de chec, gogosi, iar in zilele friguroase cozonaci. Gasiti colectia mea de retete cu mere daca apasati aici.

Mai multe retete de biscuiti (o colectie maricica) gasiti daca apasati aici. 

Biscuitii cu mere pot fi adaptati gustului vostru. Puteti pune in aluat seminte de la o pastaie de vanilie sau o lingurita esenta de vanilie sau rom, coaja rasa de lamaie, portocala. Daca merele sunt acrisoare lasati cantitatea de zahar indicata de mine , dar pentru copiii mici (sau daca aveti mere dulci) puteti scadea cantitatea cu 30 g si nu folositi nici zaharul tos pentru tapetare. Puteti inlocui zaharul tos cu zahar brun sau zahar de cocos si vor fi chiar mai frumosi.

Daca se intampla sa faceti aluat de biscuiti in cantitate dubla si vreti sa ii coaceti in alta zi, atunci puteti pastra aluatul in frigider, iar cuburile de mere le puneti doar inainte sa le modelati.

Din cantitatile indicate mai jos mi-au iesit 26 biscuiti de marimea unei nuci mari (cu coaja) sau cat o minge de golf.

Puteti pastra biscuitii intr-o cutie etans sau in borcane de sticla pentru o perioada de  3-4 zile. Se pastreaza proaspete si devin chiar mai fragede a doua zi.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru biscuiti cu mere.

INGREDIENTE:

2 oua

100 g zahar

1 plic zahar vanilat

110 g unt moale

300-350 g faina

1 plic praf de copt

1/2 lingurita scortisoara

1 mar mare (am folosit 170 g cuburi mici de mar curatat) sau 2 mere mici

2 linguri suc lamaie

 

OPTIONAL – pentru tapetare biscuiti

120 g zahar tos

PREPARARE:

Mi-am pregatit ingredientele la indemana. Untul l-am scos din frigider cu 30 minute inainte. Am mixat pentru inceput ouale intregi cu zaharul tos si cel vanilat. Am preincalzit cuptorul la 180°C pe ventilatie.

In momentul in care si-au diblat volumul si am obtinut o spuma cremoasa, deschisa la culoare am incorporat untul taiat in cuburi mici.

Am amesteact faina cu praful de copt si scortisoara si am incorporat-o in compozitia de oua cu zahar.

Am curatat marul de coaja, l-am feliat in jurul cotorului, apoi am taiat cuburi mici pe care le-am scufundat in apa cu suc de lamaie.

Le-am scurs, le-am tapetat cu prosop de hartie, apoi le-am pus in aluat si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Cu o lingura mica de inghetata am portionat aluatul, astfel incat sa obtin biscuiti de aceeasi marime. Daca aluatul este foarte moale poate fi pus in frigider pentru 30 minute.

Cu mainile am modelat bilute de aluat pe care le-am tavalit prin zahar tos. Puteti sa va tapetati mainile cu zahar pudra, amidon sau le umeziti cu apa ca sa nu se lipeasca aluatul de maini.

Eu nu am folosit nimic pentru ca am vrut sa tavalesc biscuitii prin zahar tos, sa obtin o textura crocanta la suprafata.

Am pus biscuitii direct in tava de copt tapetata cu hartie, cu distanta intre ei pentru a nu se lip cand se vor umfla in timpul coacerii.

Am copt biscuitii 20 minute, apoi i-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

Daca va place sa impartasiti retetele voastre va astept cu drag in grupul Gatesc cu prietenii.

 

Iata si o reteta video rapida si delicioasa de ciocolata de casa cu nuci pecan, dar puteti sa folositi orice fel de nuci va plac.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *