Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si bezea este una din cele mai savuroase retete de prajituri de casa cu mere.
Pe cat de simplu si usor de pregatit este, pe atat de delioasa o vei gasi.
Este cea mai buna si mai simpla dintre prajiturile cu mere pe care le-am pregatit de-a lungul timpului.
Este potrivita in orice anotimp si ar putea sta pe masa, la loc de cinste, chiar si de sarbatori.
Combinatia fructelor acrisoare cu bezeaua dulce te va cuceri pe loc.
Simti cum totul se topeste in gura si ca vei dori aceasta experienta senzoriala sa nu se termine prea repede.
Noua ne plac foarte mult prajiturile cu mere, dar am observat ca acestea sunt foarte apreciate si de cei care imi urmaresc constant postarile.
Iata si alte sugestii de retete de prajituri cu mere:
- 1. prajitura biscuiti, mere si crema de vanilie
- 2. prajitura frageda cu mere
- 3. prajitura frageda cu mere – reteta de post
- 4. prajitura invizibila cu mere
Toate retetele de prajituri si torturi cu mere le poti gasi intr-o singura postare, daca apesi aici.
Sfaturi
Este important ca atunci cand calesti merele sa nu le lasi pana cand devin uscate.
Poti folosi orice tip de mere ai in casa.
Daca vrei ca umplutura de mere sa nu aiba aspect urat, cu culoare inchisa, nu adauga pudra de scortisoara in timp ce calesti merele.
Poti folosi un bat de scortisoara sau adaugi pudra la final.
In plus, pentru ca acestea sa nu oxideze dupa curatare le poti tine in apa cu suc de lamaie pana cand le razi.
Prajitura cu mere si bezea este atat de buna, incat te abtii cu greu sa nu o termini intr-o zi.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura cu mere si bezea:
INGREDIENTE Prajitura cu mere si bezea
(pentru tava 23*28 cm)
Pentru blat:
5 galbenusuri
1 varf cutit sare
120 g zahar tos
1 plic zahar vanilat Bourbon
100 ml lapte
50 ml ulei
220 g faina
5 g praf de copt
1/2 lingurita pudra coaja de portocala
Pentru umplutura:
1.2 kg mere sau 1 kg mere cantarite dupa ce au fost curatate de coaja si cotoare
1 lingura suc lamaie
50 g zahar
o lingura generoasa ulei
un bat scortisoara sau 1 lingurita pudra de scortisoara
o lingura pesmet
Pentru bezea:
5 albusuri
1 /4 lingurita sare
150 g zahar
PREPARARE:
Pregatire mere
Pentru inceput am decojit merele.
Apoi, le-am taiat in jumatate si am indepartat casuta de seminte.
Jumatatile de mere le-am pus in apa cu suc de lamaie pe masura ce le-am curatat.
Acest lucru impiedica oxidarea.
Am ras fructele, le-am amestecat cu zahar si le-am calit cu o lingura de ulei si un bat de scortisoara.
Prefer batul de scortisoara in aceasta reteta, pentru ca pudra inchide prea mult merele la culoare.
Le-am pus apoi intr-o sita pentru ca surplusul de lichid sa se scurga.
Pregatire blat
Am mixat ouale cu zaharul tos si zaharul vanilat bourbon pana cand compozitia a devenit cremoasa, si-a dublat volumul si s-a decolorat.
Am turnat laptele, apoi uleiul si am amestecat. A
Dupa aceea am incorporat faina amestecata cu praf de copt si pudra de portocala.
Am mixat pana s-a omogenizat compozitia.
Am turnat aluatul in tava si l-am copt timp de 12 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
In acest timp am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul in trei transe.
In continuare am mixat pana cand spuma a devenit foarte tare.
Am scos tava din cuptor dupa 12 minute si am pus merele. Am nivelat rapid si am acoperit cu bezea.
Deasemenea, am nivelat si bezeaua si am pus tava inapoi in cuptor pentru alte 20 minute.
In acest moment am scos prajitura din cuptor si am lasat-o sa se raceasca 10 minute in tava.
Apoi, am pus-o pe un gratar.
Se taie foarte frumos doar daca este complet rece.
Trebuie sa folosesti un cutit umezit, cu lama subtire, bine ascutita.
Daca statul de mere iese putin „ciufulit”poti sa il aranjezi cand pui felia pe platou.
Tare buna este prajitura cu mere si bezea!
Sper ca o vei incerca si tu, caci se face rapid si usor.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Iti las mai jos reteta de prajitura rapida cu mascarpone si ciocolata.
Te astept in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.
Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici.
Este un dulce al copilăriei și îl ador. Este foarte bun si imi aduce mereu aminte de vremurile vechi, cand mama ne făcea mereu aceasta prajitura.