Prajitura fara coacere cu mere biscuiti si crema de vanilie

30 septembrie 2020Diva in Bucatarie

Prajitura fara coacere cu mere si biscuiti

prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie V

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie este una din cele mai simple si mai delicioase retete de prajitura de casa cu mere.

Despre prajitura

Este usor de facut, spornica si economica.

Aceasta reteta gustul dulce-acrisor al merelor cu textura fina a cremei de vanilie, creand un desert delicios si racoritor.

In primul rand trebuie sa te asiguri ca ai ingredientele la indemana.

In acest mod va fi gata in maxim o ora, dar necesita cateva etape de racire in frigider.

Prajitura cu biscuiti, mere si crema de vanilie este atat de frumoasa incat ai putea spune ca este un tort de biscuiti cu mere.

Daca vrei sa experimentezi poti inlocui crema de vanilie cu alte tipuri de creme, cum ar fi caramel, crema de branza sau mascarpone cu cafea.

Fiecare varianta va adauga un gust distinct, transformand desrtul intr-o experienta culinara unica.

Sfaturi utile

Un aspect important al retetei de prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie

este stratificarea.

Am ales ca ultimul strat al acestei prajituri sa fie unul de biscuiti cu ciocolata.

Veti folosi biscuiti care au aceeasi marime sau cat mai apropiata cu a celor pe care ii puneti intre straturile cu mere si crema de vanilie.

In acest cutitul coboara usor intre aceste staruri, fara sa taie biscuitii si sa deformeze straturile cu crema. De asemenea, este nevoie sa respecti modul in care ii aranjati in forma, orientarea acestora.

Pentru a face o prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie delicioasa aveti nevoie de mere dulci, dar cu miez crocant, tare.

Va recomand cateva soiuri de mere dulci pe care le folosesc adesea in prajituri: Jonathan, Jonagold,  mere de Voinesti (Delicios de Voinesti), Golden Delicious, Idared.

Folositi biscuiti buni, fragezi.

Nu as folosi biscuitii ” Popular” pe motivul ca acestia sunt tari si nu au nici gust bun in comparatie cu restul biscuitilor.

In crema de vanilie am pus unt gras de 82% grasime.

Daca nu aveti o pastaie de vanilie si vi se pare foarte scumpa puteti sa o inlocuiti cu 1 plic zahar vanilat Bourbon.

Mai multe retete de prajituri cu mere

  1. placinta strudel cu mere
  2. prajitura frageda cu mere de post
  3. biscuiti cu mere
  4. Tort cu mere intregi
  5. prajitura rasturnata cu mere

Toata colectia de retete cu mere o poti vedea daca apesi aici.

Revenind la reteta de fata va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie.

INGREDIENTE:

(tava 23*28 cm)

250 g biscuiti Petit Beurre

Pentru crema de mere

1.2 kg mere

100-120 g zahar

zeama de la 1/2 lamaie

1 lingurita pudra de scortisoara

1 plic zahar vanilat Bourbon

Pentru crema de vanilie

500 ml lapte

semintele de la 1 pastaie vanilie sau 1 lingurita pasta de vanilie/extract de vanilie

20 g faina alba superioara 000

20 g amidon

3 galbenusuri

80 g zahar

120 g unt – min. 80% grasime

Pentru decor:

2 pachete biscuiti cu ciocolata Milka – 300 g

sau 120 g biscuiti Petit Beurre glazurati cu 150 g ciocolata cu lapte

PREPARARE prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Pregatirea cremei de vanilie

Mai intai am preparat crema de vanilie.

Are nevoie de timp de racire mai mare.

Am pus 400 ml lapte pe foc, la incalzit, cu semintele dintr-o pastaie de vanilie si zaharul.

Intr-un bol  adanc am batut ouale, am daugat faina si amidonul, am amestecat pana la omogenizare.

Am dizolvat ingredientele solide cu 100 ml lapte.

Am turnat laptele caldut peste compozitia de oua cu faina si amidon si am amestecat bine.

In continuare am turnat totul inapoi in oala si am pus oala pe aragaz la foc mic.

Este important sa amestec foarte des, pentru ca in momentul in care incepe sa se ingroase sa nu se lipeasca de fundul oalei.

Am lasat pe foc pana cand a capat consistenta groasa, ca pentru budinca.

In acest moment am luat oala de pe foc si am adaugat untul.

Am mixat pana am obtinut o compozitie omogena.

Peste aceasta am pus o folie alimentara direct pe suprafata cremei (ca sa impiedic formarea unei cruste), apoi am pus oala la racit.

Cand vreau sa grabesc racirea pun apa foarte rece in chiuveta si pun oala in apa. Eventual adaug si cuburi de gheata in apa din chiuveta.

Pregatirea merelor pentru prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Dupa ce crema a ajuns la consistenta potriuvita am trecut la urmatoarea etapa.

Intr-un bol foarte mare am pus apa cu zeama de lamaie.

Am spalat merele si le-am curatat de coaja, apoi le-am dat prin razatoarea cu orificii mari.

Am pus pe rand merele rase in apa cu suc de lamaie pentru a impiedica oxidarea.

Din momentul in care incep sa rad primul mar, pana termin operatiunea primele s-ar oxida si ar avea o culoare maronie.

Cand am terminat de ras toate merele le-am scurs foarte bine, apoi le-am amestecat cu zaharul tos, zaharul vanilat Borbon si pudra de scortisoara.

Le-am pus intr-o tigaie cu pereti inalti si  si le-am calit la foc mediu spre mare pana in momentul in care a scazut tot lichidul.

Pentru mai multa siguranta merele  pot fi puse intr-o strecuratoare pana se vor raci.

Am amestecat din cand in cand pentru a usura eliminarea lichidului.

Montarea prajiturii

Pentru a putea scoate usor prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie din forma am pus folie alimentara.

Poti pune si hartie de copt sau folie de staniol.

In ultimul rand din tava nu au intrat biscuiti intregi, asa ca i-am taiat in asa fel incat totul sa aiba continuitate.

Am tinut cont de locul in care am pus biscuitii taiati pentru ca si straturile urmatoare sa respecte acelasi model de aranjare.

Acest lucru va facilita taierea prajiturii respactand marginile biscuitilor, fara a risca deformarea straturilor in timpul taierii.

Peste primul strat de biscuiti am pus merele racite.

Daca pui merele calde starturile de biscuiti se vor inmuia prea tare.

Peste acestea am aranjat inca un  rand de biscuiti respectand modelul de la baza.

Am continuat cu stratul de  crema de vanilie racita complet.

Am nivelat-o, apoi am aranjat al treilea strat de biscuiti, cu ciocolata.

Eu am ales biscuitii cu ciocolata de la Milka pentru ca ii aveam in casa (am facut o pasiune pentru ei in ultima luna).

Dar, biscuitii cu ciocolata erau putin mai mari decat cei folositi in straturile prajiturii.

Acest lucru a fost rezolvat foarte usor taind marginile laterale.

Daca nu aveti biscuiti cu ciocolata puteti folosi inca un strat de biscuiti Petit Beurre (120g) si decorati cu 150 g ciocolata cu lapte topita la bain-marie.

Am acoperit prajitura cu o folie alimentara si am pus peste ea un fund gros de lemn (direct peste peste prajitura, nu pe tava).

Greutatea acestuia va ajuta straturile sa lipeasca bine intre ele.

Servire prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Am lasat prajitura in frigider pana a doua zi, apoi am portionat-o urmand formele date de biscuiti.

Am folosit un cutit cu lama subtire si am sters dupa fiecare rand taiat lama acestuia.

Daca stratul de mere arata mai „ciufulit” dupa taiere il puteti nivela cu lama cutitului.

Sper ca va place reteta aceasta simpla, rapida, usor de pregatit si o veti distribui.

Daca va place sa impartasiti retetele voastre va astept cu drag in grupul Gatesc cu prietenii.

Cand vad sectiunea din poza Simonei Elena as face instant inca o prajitura!

Multumesc, Elena Dumitru!

Iata si prajitura pregatita de Eliza Andreea

Multumesc  Ancuta Lica pentru poza!

Iata si prajitura facuta de Valsan Mariana

prajitura mere biscuiti si crema vanilie vm

Multumesc pentru poze Alexandra Xenia Fedor!

Prajitura pregatita de Dariana Alexandra. Multumesc pentru poza!

Va las mai jos o alta reteta de toamna in format video si va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *