Rasol de vita in sos de vin

11 aprilie 2024Diva in Bucatarie

Rasol de vita in sos de vin rosu, reteta simpla si gustoasa

Rasol de vita in sos de vin reteta diva in bucatarie A
Porții: 1 Portie Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 2 Ore Timp total: 2 Ore 10 Min

Rasol de vita in sos de vin, reteta simpla si gustoasa.

Rasol de vita in sos de vin cu carne frageda de se topeste in gura.

Gatit la foc mic, cu un sos delicios, bogat si aromat te cucereste de la prima bucatica.

Este perfect atat pentru pranz, cat si pentru cina.

Poti sa il gatesti si la cuptor (in jur de doua ore) sau in crock pot.

Rasol de vita in sos de vin reteta diva in bucatarie b

Vei iubi aceasta reteta pentru ca se face usor, cu putine ingrediente.

Nu iti trebuie experienta in bucatarie.

Poti sa pregatesti rasol de vita in sos de vin in avans si doar il incalzesti la microunde.

Pentru sos am folosit un vin rosu pe care il beau adesea langa carnea de vita: Cabernet Sauvignon sec de la Beciul Domnesc.

Are o culoare strălucitoare roşu-rubiniu si aroma de coacăze negre şi vişine coapte accentuate de note vanilate.

Reteta o intalniti si sub denumirea de osso buco.

Rasol de vita in sos de vin reteta diva in bucatarie c

Daca vrei sa vezi cum am pregatit alte retete de rasol de vita sau osso bucco iti las mai jos link catre acestea:

  1. osso buco cu paste
  2. rasol de vita cu bere la slow cooker
  3. rasol de vita cu sos de hrean

Iti las pentru inceput reteta de rasol de vita in sos de vin in format video.

Gasesti mai jos explicatiile scrise pas cu pas.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/12 Ingrediente
  • Pentru decor
  • Pentru servit

Instrucțiuni

0/8 Instrucțiuni
  • Pentru inceput am taiat o ceapa mare in cuburi. Morcovii i-am tocat in cuburi mici. Tulpina de apio am taiat-o marunt.
  • Am sters feliile de rasol de vita cu servetele de hartie, apoi le-am legat cu sfoara alimentara. Le-am tavalit prin faina pe ambele parti si am scuturat surplusul.
  • Am incins uleiul intr-un vas de fonta incapator, apoi am pus feliile de rasol si le-am rumenit pe ambele parti.
  • Am scos carnea si am pus in acelasi vas ceapa, morcovii si apio. Bucatile de prajeala ramase in vas vor contribui la gustul bun al sosului, asa ca le-am desprins de pe fundul vasului.
  • Am pus carnea inapoi in vas, apoi am turnat supa calda de vita si sucul de rosii. Pentru sos am folosit un vin rosu pe care il beau adesea langa carnea de vita: Cabernet Sauvignon sec de la Beciul Domnesc. Are o culoare strălucitoare roşu-rubiniu si aroma de coacăze negre şi vişine coapte accentuate de note vanilate. Am turnat 200 ml de vin, apoi am adaugat sarea, piperul proaspat macinat, frunza de dafin si salvia. Am amestecat, am pus capacul si am lasat la foc mic timp de o ora.
  • Dupa acest interval de timp am intors feliile de rasol. Daca sosul a scazut prea mult mai poti turna putina supa. Am adaugat usturoiul dat prin presa si am mai lasat pe foc, cu capac, inca 30 minute. Cand a fost gata am strecurat sosul, pasand si legumele in acelasi timp.
  • Am mancat imediat cu mamaliga moale si putin patrunjel presarat peste carne. Cu un pahar de Cabernet Sauvignon sec alaturi a fost un adevarat rasfat.
  • Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.
Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *