fbpx

RETETE RECENTE

Rasol de vita in bere la Slow Cooker Crock Pot 4.7l Digital

October 27, 2019 | CATEGORIA

Rasol de vita cu morcovi in bere la Slow Cooker Crock-Pot 4.7 l Digital este o friptura frageda de vita ce pare ca se topeste de pe os. Este atat de frageda incat nu ai nevoie decat de furculita pentru a o manca. Iar reteta aceasta vine si cu garnitura si sos la pachet. Nu-i asa ca este reteta ideala si pentru voi? Luna aceasta a fost festivalul Crocktober, iar reteta mea incheie gala retetelor sanatoase gatite la Slow Cooker Crock-Pot.

Rasolul de vita cu os (Osso Bucco) poate fi gatit si in tigaie sau in cuptor. Am o astfel de reteta aici. A iesit tare buna, dar a trebuit sa stau pe langa tigaie, sa verific daca se gateste corect. De data aceasta nu am avut nici macar un moment grija mancarii. Stiu ca se gateste lent, ceea ce o transforma intr-o carne foarte frageda. Timpul de gatire este influentat de marimea bucatilor, de grosimea lor. Bucatile mele aveau aproximativ 2 cm grosime, asa ca le-am pus pe 6 ore gatire lenta.

Imi place sa gatesc la Slow Cooker Crock-Pot pentru tipurile de carne ce au nevoie de un timp indelungat de gatire si temperaturi reduse pentru acest lucru. Cu ajutorul lui pot sa gatesc pentru toata familia fara sa fiu nevoita sa stau sa pazesc vasul in care se face, fara grija ca se va arde mancarea. Aparatul are grija de tot!

Rasolul meu de vita gatit lent este atat de bun incat ai crede ca am muncit mult la reteta asta. Din fericire, la aceasta reteta nu am facut mare lucru, asa cum veti vedea mai jos.

In timpul acesta am fost la piata sa cumpar salata verde, conopida, hrean si sfecla rosie si am reusit sa fac si o tava de biscotti cantucci – biscuiti crocanti .

Cu ajutorul unui Slow Cooker Crock-Pot toata lumea poate gati. Pentru ca el gateste in locul nostru.  Este ideal pentru persoanele care stau mult timp la birou. Cand ajung acasa pot gasi mancarea facuta, mentinuta calda. Si, un alt aspect de luat in seama este ca acesta consuma curent mai putin decat cuptorul, desi il tin deschis mai putin timp.

Am ales sa gatesc rasolul de vita in bere. Se spune ca gatitul in bere are o serie de avantaje – berea are o  cantitate importanta de valori nutritive. Este o metoda foarte eficienta de a da aroma mancarii si se pare ca ajuta si la fragezirea carnii, chiar si in gatitul traditional in cuptorul clasic.  Partea buna este ca vitaminele si minerale raman intacte chiar daca berea este gatita, se pierde doar alcoolul din aceasta.

Eu am multe retete pe blog in care am folosit berea: iepure in bere la cuptor, pui in bere la cuptor, cotlet de porc in bere, tocanita de vita in bere neagra, ciolan de porc in bere, retete de paine cu bere si chiar si o negresa. Le gasiti pe toate grupate intr-o singura postare: retete cu bere. 

Berea este un ingredient ce te poate surprinde foarte placut. Incearca si tu sa o folosesti si vei vedea ca mancarea poate fi mai aromata.

INGREDIENTE:

1.4 kg rasol vita

400 g morcovi

350 g praz

2 catei usturoi

50 ml ulei

200 ml suc rosii

500 ml bere

1 lingurita zahar

1 lingurita boabe piper

1 crenguta cimbru

PREPARARE: 

Am turnat berea in vasul Slow Cooker-ului Crcok Pot, apoi am pus bucatile de rasol de vita.

Am pus peste carne morcovii si prazul taiate rondele si doi catei de usturoi. Am turnat uleiul.

Am pus sucul de rosii, sare, boabe de piper, cimbru. Am amestecat usor pentru ca sucul de rosii, sarea, piperul sa se distribuie in oala cat mai uniform.

Am pus capacul, am setat aparatul pe 5 ore de functia HIGH.

Dupa 5 ore rasolul meu de vita cu morcovi in sos de bere era gata. Carnea era aproape cazuta de pe os.

Am mancat imediat, cu salata verde. Oasele cu maduva le-am pastrat pentru a manca maduva cu paine prajita unsa cu usturoi.

Va doresc pofta buna si voua!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *