Osso bucco cu paste
Osso bucco cu paste
Osso buco cu paste, reteta din bucataria italiana.
INGREDIENTE:
3 bucati osso bucco
4-5 linguri ulei
50 g unt
1 ceapa mare tocat amarunt
1 morcov lung si subtire tocat marunt sau ras
1 tulpina apio tocata marunt
2 catei usturoi
coaja rasa de la 1 lamaie
200 ml vin alb
300 ml supa concentrata de vita/pui
100 g faina
sare
piper
patrunjel verde
Pentru servit
PREPARARE:
Bucatile de carne le tavalim prin faina, apoi le prajim la foc mare pe ambele parti, timp de 2 minute pe fiecare parte.
Scoatem bucatile de carne, rezidurile lasate de aceasta si topim in uleiul ramas 30 g unt. Calim in acestea ceapa tocata marunt si morcovul.
Cand acestea s-au inmuiat adaugam apio si coaja de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Punem la loc bucatile de carne, turnam vinul si supa, adaugam cateii de usturoi taiati pe verticala, sare si piper si lasam la foc foarte mic, cu capac, in jur de 90 minute, avand grija sa intoarcem carnea din cand in cand.
Cand ne apropime de final (sosul incepe sa capete consistenta) punem pastele la fiert.
Punem o bucata de osso-bucco in farfurie, adaugam paste, turnam sos peste acestea, apoi presaram putin patrunjel verde.
Foarte bun!!!
Ce bunatate…
Trebuie sa o faceti neaparat! Merita – are un gust desavarsit!
Am făcut această rețetă dar a durat fix 3 ore la foc mic spre mediu. Gustul e super!
Timpul depinde de grosimea bucatii de carne. Dar, ma bucur ca ti-a placut!