Bastonase crocante de mamaliga la cuptor

7 aprilie 2024Diva in Bucatarie

Bastonase crocante de mamaliga

bastonase crocante de mamaliga la cuptor A
Porții: 1 Portie Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 25 Min Timp total: 35 Min

Bastonase crocante de mamaliga la cuptor, reteta simpla si gustoasa.

Aceste bastonase crocante de mamaliga la cuptor arata ca niste cartofi prajiti.

Sunt crocante la exterior si moi la interior.

Pot fi mancate simple, dar pot fi transformate in garnitura.

Daca esti incepator in ale gatitului sau nu ai mult timp la dispozitie pentru a gati, poti folosi mamaliga gata preparata.

Pentru aceasta reteta timpul de gatire eset de 25 minute, dar daca ai face de la zero ai mai avea nevoie de 20 de minute pentru a face mamaliga.

O lasi apoi sa se raceasca la temperatura camerei, apoi alte 3 ore la frigider.

Daca este gata preparata aceste bastonase crocante de mamaliga la cuptor se fac rapid si usor.

bastonase crocante de mamaliga la cuptor B

Am folosit mamaliga Delizia, gata preparata.

Este un produs natural, fara gluten, fara conservanti cu zero grasimi.

Este  obtinuta prin pasteurizare si sterilizare printr-un proces tehnologic ultramodern, fara conservanti.

O cumparati si o consumati imediat, necesitand doar incalzire.

Poate fi pastrata 12 luni la temperatura ambientala, dar dupa deschidere o folositi in maxim trei zile.

bastonase crocante de mamaliga la cuptor c

Daca iti place mamaliga iti las mai jos cateva retete pregatite cu aceasta:

  1. mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci
  2. mamaliga la gratar cu salsa si branza de capra
  3. bulete de mamaliga cu branza si carnati

O sa va indragostiti de aceset vetisoare crocante de mamaliga la cuptor, asa ca las pentru inceput reteta in format video.

Mai jos gasesti explicatiile scrise pas cu pas pentru reteta de bastonase crocante de mamaliga la cuptor.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/12 Ingrediente
  • Sos de iaurt
  • Decor

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • Intr-un bol am pus parmezan si pesmet. Am adaugat sare, piper proaspat macinat, pudra de usturoi, si oregano uscat. Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
  • Am scos mamaliga din ambalaj. Este umeda, caci asa isi pastreaza prospetimea. Am taiat felii groase de aproximativ 1 cm. Pe acestea le-am taiat in jumatate, dar daca vreti bastonase mai subtiri taiati in trei. Am uns fiecare bastonas cu ulei de masline in asa fel incat sa acoper si marginile.
  • Am presarat amestecul de parmezan cu pesmet. Le-am rotit si am repetat operatiunea, incercand sa acopar si marginile cu compozitia uscata. Le-am copt timp de 25 minute in cuptorul preincalzit la 210°C.
  • In acest timp am pregatit un sos din iaurt cu usturoi dat prin presa. Pentru mai multa aroma am adaugat oregano uscat, sare si patrunjel verde tocat.
  • Bastonasele de mamaliga sunt gata si miros foarte bine. Pot fi mancate simple sau pe post de garnitura langa peste, spanac, urzici, mancaruri cu sos.
Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *