Mamaliga la gratar cu salsa si branza de capra

2 iunie 2013Diva in Bucatarie

Mamaliga la gratar cu salsa si branza de capra. Mamaliga la gratar cu salsa de legume coapte si branza de capra inseamna rasfatul pe care mi-l doresc la cina cat mai des. O combinatie excelenta pentru toate gusturile!

Mamaliga la gratar cu salsa de legume coapte si branza de capra inseamna rasfatul pe care mi-l doresc la cina cat mai des. O combinatie excelenta pentru toate gusturile!

Nu voi da cantitati exacte, pentru ca va las sa preparati in functie de gusturi – veti alege cantitatea de rosii, ardei iute sau branza de capra, asa cum va place.

Reteta mea de mamaliga la gratar cu salsa de legume coapte si branza de capra este reinterpretarea retetei traditinale de mamaliga cu branza.

Daca nu ati mai facut pana acum mamaliga la gratar puteti vedea cum am pregatit-o cu spanac si ciuperci (reteta este aici) sau bastonase simple, cu suc de rosii (reteta este aici).

Retetele simple sunt cela mai bune, iar acest lucru il pot spune si despre ceea ce va prezint azi.

Daca va plac retetele cu mamaliga, pe blog veti gasi foarte multe sugestii – fie la cuptor in straturi, fie impanata, bulz sau bulete, dar si reteta de mamaliga cremoasa cu lapte si branzeturi.

Dati o cautare pe blog dupa cuvantul „mamaliga” si inspirati-va, caci toate propunerile au fost apreciate de cei care le-au incercat.

mamaliga-la-gratar-cu-salsa-de-legume-coapte-si-branza-de-capra-01

Daca pregatiti pentru prima oara mamaliga va puteti inspira din reteta explicata pas cu pas aici.

Presupunand ca stiti sa faceti deja mamaliga va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru mamaliga la gratar cu salsa si branza de capra:

INGREDIENTE:

mamaliga
rosii
ardei verde
ardei iute
ceapa rosie sau ceapa verde
1 catel usturoi
ulei
sare
piper
patrunjel verde
branza de capra

PREPARARE:

Am turnat mamaliga preparata intr-o tava si am nivelat-o. Am decupat bucati de mamaliga pe care le -am prajit pe gratar.

mamaliga-la-gratar-cu-salsa-de-legume-coapte-si-branza-de-capra-1

Tot pe gratar am prajit pe rand rosiile si ardeiul verde.

Am tocat si amestecat intr-un castron rosiile coapte (decojite usor), ceapa verde (sau rosie), ardei iute si patrunjelul tocate marunt, sare, piper si un strop de ulei.

Branza de capra poate fi taiata sau rupta in cuburi mai mari.

mamaliga-la-gratar-cu-salsa-de-legume-coapte-si-branza-de-capra-2

In momentul in care mamaliga  a fost prajita pe ambele parti am luat-o de pe gratar, am uns-o cu un catel de usturoi, apoi am pus salsa de legume coapte si bucati de branza.
Am mancat cu mare pofta mamaliga cu salsa si branza.

Este foarte gustoasa si se face usor. A fost cina noastra simpla, dar satioasa.

mamaliga-la-gratar-cu-salsa-de-legume-coapte-si-branza-de-capra-01

Sper ca veti incerca si voi si imi veti lasa in comentarii impresiile voastre.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna, iti urmaresc postarile de ceva vreme. Mi-a ramas gandul la reteta ta. Ce malai folosesti ca sa iti iasa mamaliga asa frumoasa. Mie nu prea imi iese.
    Te pup si bafta in continuare.

    1. Nu stiu sa iti spun sigur… este posibil sa fi fost Panzani sau malai unguresc ” Kukorigadara”. Eu depozitez faina si malaiul in cutii mari de platic sau borcane, arunc ambalajul, asa ca nu stiu sigur ce am folosit aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *