Mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci
Mamaliga la gratar cu spanac
Mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci
Din cand in cand trebuie sa ne gandim ca mancarea sanatoasa nu este doar o moda, ceva trecator.
In 90% din cazuri gandul ca ar trebui sa mancam sanatos, bio, organic sau cum vreti sa definiti acest termen, ne vine doar cand noi sau cei apropiati ne lovim de probleme medicale.
Cred ca macar 2 zile pe saptamana daca am avea grija ce mancam am fi mai sanatosi si mai plini de viata.
Maine este ziua internationala a alimentatiei, asa ca va propun ceva simplu si gustos.
Ingrediente:
1 kg mamaliga
350 g ciuperci champignon
4 linguri ulei
70 ml lapte din orez
1 lingurita faina
sare
piper
1/4 lingurita fulgi ardei iute
150 g baby spanac
2 catei usturoi
Mod de preparare mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci:
Pregatim mamaliga si o turnam intr-o tava intinsa (32*22).
Curatam foarte bine ciupercile, le tocam cuburi, apoi le calim in 2 linguri ulei pana cand nu mai lasa lichid si se rumenesc.
Adaugam sare si piper. Cand s-au calit presaram faina, apoi turnam laptele.
Lasam pe foc pana cand sosul capata consistenta, apoi adaugam fulgii de ardei iute. Dupa alte 15-20 secunde luam de pe foc.
Calim spanacul in 2 linguri ulei, adaugam usturoiul si mai lasam 15-20 secunde pe foc.
Decupam cu un pahar rondele de mamaliga. Le prajim intr-o tava tip grill tapetata cu putina sare si stropita usor cu ulei.
Punem peste fiecare rondea de mamaliga spanac, apoi ciupercile.
Mancam imediat.
Reteta aceasta pe cat de simpla este, pe atat de buna o veti gasi!
Pofta buna!
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Yummy….ce gust, ce aromee….o bunatate …multumesc tare mult….mai tarziu pregatesc si pateul de ciuperci…deocamdata am lasat caju-ul la hidratat
🙂