Mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci

15 octombrie 2015Diva in Bucatarie

Mamaliga la gratar cu spanac

Mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci

Din cand in cand trebuie sa ne gandim ca mancarea sanatoasa nu este doar o moda, ceva trecator.

In 90% din cazuri gandul ca ar trebui sa mancam sanatos, bio, organic sau cum vreti sa definiti acest termen, ne vine doar cand noi sau cei apropiati ne lovim de probleme medicale.

Cred ca macar 2 zile pe saptamana daca am avea grija ce mancam am fi mai sanatosi si mai plini de viata. 

Maine este ziua internationala a alimentatiei, asa ca va propun ceva simplu si gustos.

Ingrediente:

1 kg mamaliga

350 g ciuperci champignon

4 linguri ulei

70 ml lapte din orez

1 lingurita faina

sare

piper

1/4 lingurita fulgi ardei iute

150 g baby spanac

2 catei usturoi

Mod de preparare mamaliga la gratar cu spanac si ciuperci:

Pregatim mamaliga si o turnam intr-o tava intinsa (32*22).

Curatam foarte bine ciupercile, le tocam cuburi, apoi le calim in 2 linguri ulei pana cand nu mai lasa lichid si se rumenesc.

mamaliga-cu-spanac-si-ciuperci-1mamaliga-cu-spanac-si-ciuperci-2

Adaugam sare si piper. Cand s-au calit presaram faina, apoi turnam laptele.

Lasam pe foc pana cand sosul capata consistenta, apoi adaugam fulgii de ardei iute. Dupa alte 15-20 secunde luam de pe foc.

mamaliga-cu-spanac-si-ciuperci-3mamaliga-cu-spanac-si-ciuperci-4

Calim spanacul in 2 linguri ulei, adaugam usturoiul si mai lasam 15-20 secunde pe foc.

Decupam cu un pahar rondele de mamaliga. Le prajim intr-o tava tip grill tapetata cu putina sare si stropita usor cu ulei.

Punem peste fiecare rondea de mamaliga spanac, apoi ciupercile.

mamaliga-cu-spanac-si-ciuperci-5mamaliga-cu-spanac-si-ciuperci-6

Mancam imediat.

Reteta aceasta pe cat de simpla este, pe atat de buna o veti gasi!

Pofta buna!

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Yummy….ce gust, ce aromee….o bunatate …multumesc tare mult….mai tarziu pregatesc si pateul de ciuperci…deocamdata am lasat caju-ul la hidratat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *