Combinatia de culori si arome fac din acesti biscuiti in trei culori un desert irezistibil. Ii servim la o petrecere pentru copii, langa ceasca de ceai sau langa cafea, iar atunci cand se termina ne gandim ca ar trebui sa ii refacem inca o data, dar in portie dubla. 😉
INGREDIENTE:
(pentru 46-50 buc)
100 g unt
100 g zahar tos
1 plic zahar vanilat
1 ou
200 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita cacao neagra + 1 varf cutit cacao
30 g ciocolata cu lapte
1/2 lingurita esenta rom
20 g nuci tocate cuburi mici
6 picaturi colorant alimentar rosu
PREPARARE:
Mixam untul cu zahar si zahar vanilat, adaugam oul, apoi incorporam faina amestecata cu praf de copt.
Impartim aluatul in 3 parti cu ajutorul cantarului. In prima bucata de aluat adaugam 1 lingurita cacao si ciocolata topita. In al doilea vas adaugam esenta de rom si nucile, iar il al treilea colorantul rosu si un varf cutit cacao. Le amestecam pe fiecare in parte pana se omogenizeaza, apoi le aranjam intr-o tava mica de chec ( 10*21 cm) pe straturi. Incepem cu cel de cacao si ciocolata, apoi cel cu nuci si terminam cu aluatul roz.
Lasam la rece o ora, apoi taiem biscuitii: pentru inceput taiem pe lungime in jumatate, apoi fiecare bucata in felii subtiri de 3-4 mm.
Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-12 minute. Vor fi foarte moi cand ii scoatem, dar se intaresc imediat cum se racesc.
Spor la pregatit biscuiti in trei culori!