Cum utilizam food saver
Cum utilizam food saver
Food Saver este aparatul ideal pentru orice bucatarie. Design-ul compact si elegant permite depozitarea acestuia si in pozitie verticala. Acest lucru ne ajuta sa ii gasim usor un spatiu in dulap. Cu ajutorul lui se elimina oxigenul din pungile in care pastram alimentele, limitand astfel dezvoltarea bacteriilor si ciupercilor. Food Saver are grija sa pastreze aroma, consistenta si mirosul intacte.
Ne ajuta sa pastram alimentele la congelator (legume, fructe, carne, mezeluri).
Alimentele vidate pot sta si in dulap sau camara (cereale, nuci, cafea, lichide) pentru un timp mai indelungat. Prin eliminarea oxigenului se realizeaza un mediu anaerob, ceea ce ne garanteaza un climat perfect pentru pastrarea alimentelor, fiind ferite si de umezeala. Asa cum am spus deja, cel mai mare avantaj al folosirii aparatului Food Saver este acela de a pastra alimentele pentru o perioada mai mare de conservare decat prin metodele clasice.
Astfel carnea de vita sau pui ce poate fi tinuta in congelator in pungi clasice pana la 6 luni, in vid are un termen de pana la 2 ani. Mancarea gatita poate fi tinuta 3-6 luni, dar vidata pana la 1 an, iar legumele isi maresc termenul pana la 2 ani. Chiar si faina, pastele, orezul sau zaharul pot fi pastrate cu 6 luni in plus. Prospetimea si calitatea alimentelor pastrate in vid este net superioara metodelor traditionale de conservare si pastrare.
Vidarea nu inlocuieste congelarea
Alimentele urmeaza a fi tinute in frigider sau congelator (in functie de necesitati) dupa acest procedeu.
Aparatul ne permite sa cream pungi mici sau mari, portii individualizate. Poate fi utilizat foarte usor. Dupa ce il conectam la priza, deschidem capacul apasand ambele incuietori. Punem rola din care ne vom realiza pungile, capatul deschis al acesteia il punem spre garnitura inferioara, fara sa intre in tava de picurare. Inchidem capacul complet pana cand observam benzile verzi ale incuietorilor, apoi putem porni aparatul. Cand se stinge ledul rosu etansarea este realizata.
Taiem punga cu ajutorul cutter-ului in functie de dimensiunile alimentelor ce vor fi vidate, avand grija sa ne pastram o rezerva pentru etansarea pungii si in celalalt capat.
Punem alimentele in punga, asezam capatul acesteia in tava pentru picurare.
Apasam butonul pentru vidare si etansare. Vom observa cum este scos aerul din punga, apoi se realizeaza etansarea.
Procesul este terminat cand se stinge butonul rosu.
Aparatul FoodSaver are un port pentru caserole si dopuri pentru sticle, putand sa vidam sticlele de vin sau ulei dupa ce le-am deschis.
Biscuitii sau fructele se pot strivi in timpul vidarii. In acest caz putem realiza doar etansarea pungilor. Decongelarea alimentelor pastrate in vid se face in frigider sau la microunde, insa niciodata la temperatura camerei.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.