Rulada cu crema de ciocolata
Rulada cu crema de ciocolata. Reteta rulada cu crema de ciocolata. Cum se face rulada cu crema de ciocolata.
Rulada cu crema de ciocolata. Reteta rulada cu crema de ciocolata. Cum se face rulada cu crema de ciocolata.
Rulada din blat de pandispan umplutu cu crema de ciocolata poate o idee buna de desert simplu, rapid si de efect.
Timpul total de pregatire este de maxim 30 minute, cu o pauza pentru racirea blatului.
Nu are nevoie de praf de copt.
Ingrediente rulada cu crema de ciocolata:
Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1/2 lingurita esenta portocale
coaja rasa de la 1/2 portocala
Pentru crema de ciocolata:
150 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata neagra
200 ml smnatana pentru frisca
100 g frisca batuta
1 lingura lichior (Irish Cream sau Amarula) sau rom
Pentru decor:
50 g ciocolata topita la baine-marie
1 lingura zahar pudra
PREPARARE:
Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor, apoi esenta si coaja rasa de portocale.
La final incorporam faina.
Turnam aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 10-12 minute.
Scoatem tava si rasturnam blatul pe un prosop umezit usor.
Scoatem cu grija hartia de copt si punem inca un prosop umezit peste blat. Lasam blatul in acest mod in jur de o ora. In acest timp pregatim crema. Topim ciocolata la baine-marie, sau la microunde cu o lingura de lapte langa ea.
Amestecam energic dupa ce se topeste, adaugand frisca lichida. Punem crema la rece pentru 40-45 minute.
Dupa acest interval incorporam frisca batuta si lichiorul, mixand pana se omogenizeaza compozitia. Punem crema peste blat, o intindem uniform, apoi rulam blatul cu crema.
Invelim rulada cu o folie alimentara si o lasam la rece minim o ora. Inainte sa o servim o decoram cu ciocolata topita, sau doar o pudram cu zahar tos, cacao, in functie de gusturi.
Sa aveti pofta!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Foarte faina rulada asta! Inteleg ca nu trebuie rulata, ci doar asezata intre doua prosoapte umede?!
Pupici si weekend placut!
Draga mea, o rulezi doar la sfarsit, cu crema… Te pup, week-end placut.
Diva! Ma inclin cu respect in fata maretiilor create de mina ta. Site-ul asta creeaza dependenta! p.s. iar nu printeaza ingredientele :((
Cornelia, poti incerca acum… se pare ca softul folosit nu printeaza ingredientele daca eu nu scriu ceva la introducere.
Se pare ca suntem pe aceeasi lungime de unda cu rulada!Facem schimb cate o feliuta?
Ohh, da! Cu siguranta vreau o feliuta de la tine!
Numai bunatati gatesti… are cine le manca?:)) Cum stati cu kg?:))
Eu nu prea mai gatesc.. salate, carne.. usoare:) de regim:)
Pupici
Bianca, noi le mancam (sau cu prietenii)!
Nu ne-am ingrasat, chiar as vrea sa il vad pe fiul meu cu cateva kg in plus, dar nu prea se lipesc de el…Iar rulada acesata a fost pentru colegii lui Harry, pentru 1 iunie.
imi place foarte tare cum arata !
Multumesc Mirela.
Iti ofer cu drag un premiu care te asteapta sa-l ridici de pe blogul meu!pup!
Multumesc Medi!
Aha, deci colegii lui Harry 😉 sa nu mai zici ca le mananci tu 😉 La multi ani piciului (scuze de intarziere). Pup
Multumesc Antonina!
Aici mai prins, este cu ciocolata!!!!!! Superba rulada! Pupici!
Multumesc Adela!
Arata extraordinar. Am sa o incerc si eu cat de curand.
Felicitari pentru tot ce faci si iti iese asa bine!
Nota 20 pentru fotografie si detalii. Mi se pare foarte important sa vedem detalii.
Multumesc Gabriela! Asa ma gandeam si eu, o sectiune este mai importanta decat poza unei rulade intregi…
Uau, arata senzational!Mor de pofta:)Pup!
Multumesc mult Licuta! Te pup
Vreau sa te intreb ce marime are tava! In rest, frumos si banuiesc ca gustos.
O seara frumoasa
tava mare de la cuptor: 38*31 cm
Frumoasa rulada ti-a iesit…..dar ne-ai obisnuit deja ca din orice lucru sa faci opera de arta,din mainile tale pana si rulada aceasta (simplu de facut) arata ca un tort festiv.Felicitari!
Cred ca si tie iti iese la fel, trebuie doar putina rabdare.
am facut si eu rulada de 2 ori, urmand alta reteta – din pacate in ambele cazuri a crapat aluatul cand am rulat-o.
E vre-un secret pe care nu il stiu?
merci furmos
Nu este un secret… si mie mi se intampla uneori! TrebuiedDoar sa fie umed prosopul. Eu il ud bine sub apa, apoi il storc cat pot si il pun peste blat. Folosesc 2 prosoape, astfel incat sa fie acoperit peste tot.
puneti 6 linguri apa rece nu se crapa deloc si un plic praf de copt
Blatul infasurat in prosoape pare mult mai gros decat blatul din produsul final (poza cu rulada).. Ai facut alt blat?
Marginea este indoita (aluatul se ridicase putin pe marginea tavii).