fbpx

RETETE RECENTE

BULETE DE MAMALIGA CU BRANZA SI CARNATI

February 18, 2011 | CATEGORIA

Bulete din mamaliga cu branza si carnati – o reteta simpla de crochete sau bulete din mamaliga – reteta de minibulz

Pe post de cina rapida, sau aperitiv cald, aceste bulete de mamaliga cu branza si carnati sunt perfecte pentru o cina tip bufet suedez.

Noi mancam des mamaliga cu branza. Fie ca o lasam simpla (clasica mamaliga cu branza si smantana -MBS), fie o pregatim la cuptor in straturi, mamaliga este unul din preparatele care nu lipseste din bucataria noastra si nu o refuza nimeni. Retele mele cu mamaliga le gasiti adunate intr-o singura postare, aici.

Cand eram mica nu imi placea, dar nevoita fiind de imprejurari a trebuit sa ma adaptez si sa o accept, ba am ajuns chiar sa o indragesc.

Veti observa ca am multe retete cu mamaliga pe blog. Nu lipseste de langa sarmale, peste prajit, saramura sau varza calita. Asa cum spuneam mai sus, in vacantele la tara din vremurile comuniste nu aveam prea des paine. Multi nu isi imagineaza cum ar putea fi posibil acest lucru, dar in acele vremuri mancarea era rationalizata, se primea pe cartele.

Noi stateam vizavi de fabrica de paine Titan. Nu am dus niciodata lipsa de paine in Bucuresti, dar matusile mele in Vrancea nu aveau acest avantaj. Acolo am invatat sa mananc mamaliga, si tot de la nasa mea am invatat sa transform mamaliga simpla in bulete cu branza si carnati.

Eu si fratele meu eram mari fani ai acestor bulete de mamaliga cu branza si carnati. Primeam fiecare in farfurie cate 5 bucati, dar eu reuseam sa il pacalesc pe Adi sa imi lase mie inca una. Ii dadeam in schimb, a doua zi, o gogoasa in plus, sau il lasam pe el sa aleaga gogoasa cea mai mare.

Nu va mai plictisesc cu amintirile mele. Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru bulete de mamaliga cu branza si carnati si va invit sa le pregatiti si voi.

INGREDIENTE:

100 g telemea rasa
2 linguri ulei
500 g mamaliga
1 ou
250 g carnati
branza rasa (care se topeste) si smanatana pentru servit – optional

PREPARARE:

pentru inceput am pregatit mamaliga. Cat timp s-a incalzit apa am prajit carnatii in ulei incins apoi i-am tocam marunt si am ras branza prin razatoarea mica.

Am amestecat mamaliga fierbinte cu un ou batut, branza rasa si carnati prajiti si tocati.

Am luat bucati din acest amestec si le-am modelat in palme ca pe niste bile de marimea unei mingi de ping-pong. Le-am pus intr-un vas termorezistent si le-am copt timp de 20 de minute la 220°C.

Am mancat buletele de mamaliga cu branza si carnati cat erau fierbinti cu branza rasa si smantana peste ele.

Sunt bune si simple.

Pofta buna!

Comentarii

  • ce idee buna si cat de bine arata!!
    Ce pofta mi-ai facut! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc Edith!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *