fbpx

RETETE RECENTE

GNOCCHI CU SOS DE ROSII SI MOZZARELLA

February 17, 2011 | CATEGORIA

Gnocchi sunt sunt mici galuste ce au cartofi in aluatul de baza, cu mici striatii realizate pe suprafata lor. Reteta aceasta este una din cele mai intalnite, deci nu puteam sa o ratez. Sunt multe variante de sosuri cu care putem sa servim gnocchi, asa ca data viitoare voi experimenta sosurile de branza.

INGREDIENTE:
2 portii

Pentru gnocchi:
500 g cartofi fierti in coaja
150 g faina
1 ou
1 praf de sare

Pentru sos:
1 conserva rosii
2 frunze proaspete de busuioc sau 1/2 lingurita busuioc uscat
sare
piper
1 ceapa medie
1 catel de usturoi
1 lingura unt
2 felii sunca curcan -60 g
3 linguri smantana
250 g mozzarella

PREPARARE:

Cartofii fierti si curatati de coaja ii dam prin razatoare. Ii amestecam apoi cu faina si ou si facem un aluat.

Presaram faina pe suprafata de lucru. Luam aluat si il rostogolim pana obtinem un cilindru cu o grosime de 2-3 cm. Taiem bucatele cu o lungime de aprozimativ 2 cm si apoi le modelam cu furculita pe ambele parti.

Intr-o oala punem 2 l de apa si 3 linguri de sare. Cand apa da in clocot punem gnocchi sa fiarba. Nu vort avea nevoie decat de 6-7 minute, pana se ridica la suprafata. Ii scoatem cu o lingura cu gauri, ii punem intr-o tava si ii stropim cu putin ulei.

Pentru a pregati sosul calim mai intai in unt ceapa si usturoiul, apoi adaugam rosiile, sare, piper si busuioc. Lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase.

Intr-un vas termorezistent punem un rand de gnocchi, apoi il acoperim cu sos de rosii, peste acesta punem un strat de mozzarella rasa, iar un rand de gnocchi, sunca de curcan feliata, smantana, mozzarella, sos de rosii si iar mozzarela rasa.

Dam vasul la cuptor pentru 20 minute, la 200°C, si servim fierbinte.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *