Paine ciabatta
Paine ciabatta
Am cumparat acest tip de faina din Austria si am avut o surpriza placuta: este foarte usor de facut, bine crescuta si foarte pufoasa.
Ingrediente:
500g faina pentru ciabatta, cu agent crestere
1 lingurita de ulei de măsline
300 ml apa calduta
Mod de preparare paine ciabatta
Amestecam faina cu uleiul de masline si apa calduta. Framantam aluatul maxim 5 minute, pana obtinem un aluat neted. Lasam 30 de minute intr-un loc cald sa creasca.
Cand aluatul a crescut, ii dam forma dorita, il punem pe o tava pe care am pus hartie de copt.
Cat timp se coace painea vom tine pe fundul cuptorului o tava in care am pus o cana de apa.
Tinem painea in cuptor pana devine aurie.
Este atat de simplu incat nu veti mai dori sa faceti decat acest tip de paine.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
arata excelent ,pacat ca nu se gaseste si la noi aceasta faina
Am vazut la un moment dat la Billa! Este posibil sa gasiti si in magazinele Kaufland.