Mamaliga cu ciuperci si sos all’arrabbiata
Mamaliga cu ciuperci si sos all’arrabbiata, reteta perfecta pentru pranz sau cina
Mamaliga cu ciuperci si sos all’arrabbiata, reteta simpla si usor de pregatit.
Mamaliga cu ciuperci si sos all’arrabbiata, reteta de post. Cum se face mamaliga cu ciuperci si sos all’arrabbiata?
Mamaliga cu ciuperci si sos all’arrabbiata, reteta vegana, servita ca fel principal.
Imi plac ciupercile trase la tigaie cu usturoi si mamaliga, dar si cu sos de rosii picant, cunoscut sub numele de sos all’arrabbiata.
Acesta este traditional in Italia si provine din in zona Lazio (Roma).
De data aceasta le-am pus pe toate impreuna si a iesit ceva de vis!
Este un preparat satios, gustos, usor de pregatit.
Poate fi mancat atat la pranz, cat si la cina, in perioadele de post sau cand ti se face pofta.
Daca ai nevoie de inspiratie pentru a pregati si alte retete de post cu ciuperci iti las cateva sugestii:
- Stufat de ciuperci
- Ciuperci cu fasole verde la tigaie
- Sos cremos de ciuperci de post
- Ciuperci umplute de post, la cuptor
Toate retetele de post cu ciuperci le gasesti daca apesi aici.
Revenind la reteta de mamaliga cu ciuperci si sos all’arrabbiata trebuie sa iti spun ca o poti pune pe lista preparatelor ieftine.
Toate ingredientele folosite sunt la indemana si nu costa mult.
Daca vrei sa afli cum se face reteta de mamaliga cu ciuperci si sos all’arrabbiata iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare.
Ingrediente
- Pentru mamaliga Pentru ciuperci sotate Pentru sos all'arrabbiata
Instrucțiuni
- Am curatat si tocat ceapa cat mai fin, apoi am dat usturoiul prin presa. Intr-o cratita incapatoare am incins uleiul, apoi am calit ceapa. In momentul in care s-a inmuiat si a capatat astpect lucios am adaugat fulgii de ardei iute. Am amestecat si am lasat pe foc pana am simtit mirosul de ardei. Am pus in cratita pulpa de rosii tocata marunt.
- Am asezonat cu putina sare, piper proaspat macinat, apoi am adaugat usturoiul dat prin presa. Am lasat sosul sa fiarba la foc foarte mic in jur de 30 minute, amestecand din 10 in 10 minute. Daca lichidul scade prea mult poti adauga apa. In cazul in care ti se pare ca este sosul este acid poti adauga 1 lingurita zahar. Cand ajunge la consistenta dorita poti opri focul si adaugi bucuioc proaspat tocat.
- Cat timp a fiert sosul am curatat ciupercile, apoi le-am feliat. Am tocat patrunjelul, apoi usturoiul in cuburi mici. Am incins uleiul intr-o tigaie foarte larga si adanca. Am pus ciupercile fara sa le inghesui. In primele minute am amestecat destul de des pentru ca ciupercile sa fie unse uniform cu grasimea din tigaie. Dupa aproximativ 3-4 minute de cand am pus ciupercile in tigaie nu le-am mai amestecat. Le-am lasat sa se prajeasca intorcandu-le doar cand au inceput sa se rumeneasca.
- Le-am gatit pana cand apa lasata de acestea s-a evaporat complet, iar ciupercile s-au rumenit si au devenit lucioase. In acest moment am asezonat cu piper, sare, am adaugat usturoiul, iar la final patrunjelul.
- Am pregatit si mamaliga.Am pus apa cu sare la fiert. Am folosit 100 ml apa in plus, pentru o mamaliguta mai moale. Cand a inceput sa clocoteasca am adaugat malaiul in ploaie, treptat, amestecand continuu. Am fiert mamaliga conform instructiunilor de pe pachet.
- Cand mamaliga a fost gata am impartit-o in farfurii. Am pus peste aceasta sos all'arrabbiata si ciuperci. Pentru decor si gust am presarat si patrunjel verde. Nu pot descrie cat de gustoasa este mamaliga cu ciuperci si all'arrabbiata! Pur si simplu vei avea senzatia ca s-a topit in farfurie, caci o vei manca cu pofta si parca vei mai dori putin.
- Mai jos gasesti reteta video de ciuperci cu usturoi la tigaie. Reteta nu este de post, dar merita salvata si pregatita pe post de garnitura sau ca fel principal.