Sos cremos de post cu ciuperci
Sos cremos de post cu ciuperci. Sos cremos de post cu ciuperci. Sos vegan de ciuperci. Sos rapid si gustos de ciuperci.
Sos cremos de post cu ciuperci. Sos vegan de ciuperci. Sos rapid si gustos de ciuperci.
Cum se face sos de post cu ciuperci. Cu ce mananci sosul de ciuperci in varianta de post.
Imi place sosul de ciuperci si il folosesc adesea pentru o multime de reteteȘ
- * in varianta de post (cum ar fi reteta de paste cu stroganoff de ciuperci, de exemplu)
- * de dulce (poti citi reteta daca apesi aici).
M-am gandit sa ofer o varianta simpla de post, rapida si usor de pregatit.
Imi place sosul de ciuperci si il folosesc adesea pentru o multime de retete, in varianta de post (cum ar fi reteta de paste cu stroganoff de ciuperci, de exemplu) sau de dulce (poti citi reteta daca apesi aici).
M-am gandit sa ofer o varianta simpla de post, rapida si usor de pregatit.
Mai multe retete de post cu ciuperci gasesti daca apesi aici.
Toate retetele de mancare de post (peste 200) le poti vedea daca apesi aici.
Mie imi place atat de mult acest sos cremos de post cu ciuperci incat il folosesc cel mai mult cand renunt la produsele de origine animala.
In ultimul an am ales sa mananc cam 3 zile pe saptamana doar produse vegetariene, asa ca am imbunatit multe din retetele de post, dar am pregatit si multe retete noi.
Sosul cremos de post cu ciuperci este versatil si poate fi folosit in multe moduri.
Il poti manca cu mamaliguta calda, poti sa il pui peste paste sau langa orez, dar merge perfect si cu piure de cartofi.
Aromele si textura acestuia il fac incredibil de apetisant.
Multe retete de pe internet au la baza nuci caju, insa mi se par prea scumpe si nu as spune ca rezultatul final a fost cu adevarat spectaculos. Un lapte vegetal bun cugust neutru si o crema vegetala din ingrediente de calitate te ajuta sa faci cel mai bun sos vegan cremos de ciuperci.
Poti sa adaptezi sosul gusturilor tale adaugand ierburi proaspete sau uscate, supa concentrata de legume in loc de apa sau poti sa folosesti doar lapte vegetal. Poti adauga fulgi de ardei iute sau sos boia afumata, piper 7 arome, turmeric sau drojdie inactiva. Poti sa inlocuiesti faina cu amidon sau faina fara gluten.
Eu am folosit ciuperci champignon albe, dar sunt la fel de bune si cele brune. Poti folosi si galbiori sau hribi.
Daca folosesti lapte vegetal iti recomand sa alegi unul cu gust neutru (soia, orz, orez, orez cu cocos, mei).
Daca iti plac retetele mele te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.
Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de sos cremos de post cu ciuperci:
INGREDIENTE:
500 g ciuperci champignon
100 ml ulei floarea soarelui
20 ml ulei masline
1 ceapa mare
1 catel de usturoi dat prin presa
30 g faina
200 ml apa
200 ml bautura vegetala de orez (poate fi si de soia, orez cu cocos, mei)
1 lingura smantana vegetala (de orez)
sare
piper proaspat macinat
putina pudra de nucsoara proaspat rasa
patrunjel verde
PREPARARE:
Am incins intr-o tigaie foarte mare uleiul de masline si 80 ml ulei de floarea soarelui. Am calit ceapa pana a devenit sticloasa.
Am adaugat ciupercile feliate in tigaie, fara sa le inghesui foarte tare.
Chiar daca nu incap din prima toate ciupercile, vor scadea in volum, asa ca pot sa adaug ce a ramas in timpul gatirii.
Le-am calit pana nu a mai fost lichid in tigaie. In acest moment am adaugat usturoiul dat prin presa, sare si piper proaspat macinat.
Cat timp s-au calit ciupercile am pregatit sosul. Am prajit faina in 20 ml ulei.
Am adaugat apa calduta treptat amestecand permanent pentru a dizolva complet faina si a nu lasa sa se faca cocoloase, apoi am turnat laptele de orez.
Am lasat sa fiarba, la foc mic spre mediu, in jur de 5 minute sau pana a dat semne ca se ingroasa. Nu trebuie sa fie foarte gros, ca o budinca!
Am asezonat cu sare, piper si putina nuscoara, apoi am adaugat smantana vegetala (crema de orez) si am amestecat.
Daca nu ai crema de orez (sau de soia, orez cu cocos, etc), nu va fi o mare tragedie, dar cu siguranta aceasta contribuie la gustul final si la textura sosului.
Cand ciupercile s-au prajit am turnat sosul peste acestea si am mai last pe foc maxim 2 minute.
Am gustat sa vad daca mai era nevoie de sare sau piper, apoi am oprit focul.
Am presarat patrunjel proaspat tocat si am amestecat.
Sosul cremos de post cu ciuperci este foarte simplu si usor de facut, gustos si aromat.
Tu cu ce mananci sosul de ciuperci, in varianta de post?
Iti recomand sa il folosesti pentru o reteta de paste.
Merge foarte bine daca il pui peste cartofi fierti sau galuste de cartofi, dar il poti transforma in fel principal avand alaturi orez sau mamaliguta.
Tare m-as bucura sa incerci reteta si sa imi arati cu ce ai mancat sosul cremos de post cu ciuperci.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.