CIUPERCI UMPLUTE DE POST LA CUPTOR

December 7, 2018 | CATEGORIA

Ciuperci umplute de post, o reteta simpla si gustoasa de care va puteti bucura oricand veti dori un aperitiv sau o gustare calda pregatita in varianta fara oua, branzeturi sau sunca.

Noua ne plac foarte mult ciupercile si le consumam destul de des. Acestea sunt bogate in vitamine, fibre si antioxidanti, iar substantele nutritive continute de acestea ajuta sistemul imunitar.

Sunt satioase, asa ca le putem introduce in meniul nostru si atunci cand suntem la dieta. Nutritionistii le recomanda si pentru faptul ca sunt o buna sursa de seleniu si vitamina D si B, dar si pentru faptul ca ne ajuta sa echilibram colesterolul din sange.

Am mai scris faptul ca acestea sunt considerate super-alimente, alaturi de broccoli si afine. Si, daca oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie, este bine sa tinem cont de ea.

Ciupercile sunt acele legume versatile ce aduc un plus de savoare tocanitelor sau altor mancaruri, asa ca atunci cand le consumam doar pe ele ne bucuram de gustul lor mai mult.

Ne putem bucura pe tot parcursul anului de acestea, le gasim in orice supermarket/ hipermarket, uneori si la magazinul de la coltul blocului.

Nu imi fac probleme asupra faptului ca nu sunt comestibile atat timp cat le cumpar din comert. Nu ma pricep sa aleg speciile bune de consumat de cele otravitoare, asa ca prefer sa foslosesc doar surse sigure.

Daca vreti sa incercati si alte retete de ciuperci umplute va invit sa le incercati pe cele umplute pane, umplute cu oua de prepelita, in stil caprese, cu branzeturi si slanina sau cu sunca si crema de branza. Sunt curioasa ce reteta veti alege. Toate sunt delicioase.

Am pregatit aceasta reteta nu doar pentru ca este perioada din an in care multe persoane renunta sa consume carne, oua si lactate, dar si pentru ca aveam pofta de ceva bun si foarte simplu de pregatit.

Cred ca si un copil se poate descurca sa pregateasca reteta de mai jos, asa ca va invit sa descoperiti cum putem pregati ciuperci umplute de post la cuptor simplu si rapid.

INGREDIENTE:

8 ciuperci foarte mari (champignon brune)

1 ceapa mica

2 linguri morcov ras

1/2 ardei kapia sau ardei gras rosu

6-7 linguri ulei

14/4 legatura mara

2 catei usturoi pisati

sare

piper proaspat macinat

1 varf cutit boia picanta

1 varf cutit nucsoara macinata

1 varf cutit scortisoara

optional: 1 lingura rom/coniac

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana, astfel incat totul sa mearga foarte repede. Incalzim cuptorul la 200°C. Curatam morcovul, apoi il radem prin razatoarea mica. Tocam ceapa cat mai marunt, apoi 1/2 din ardeiul kapia in cubulete.

 

Incingem 3 linguri ulei intr-o tigaie si calim ceapa cu morcov si ardei. Curatam ciupercile, apoi spalam coditele si le tocam. Punem coditele tocate peste legumele calite.

 

Acesta este momentul in care adaugam sare, piper, boia, nucoara si scortisoara. Continuam sa calim aproximativ 2 minute.

Pentru cei care nu au o problema cu folosirea alcoolului in mancare, acesta este momentul in care stropim cu putin rom (sau coniac) ciupercile. Presaram patrunjelul tocat, adaugam usturoiul pisat, amestecam pentru a omogeniza si continuam sa calim 20-30 secunde

 

Luam tigaia de pe foc si folosim legumele calite pentru a umple ciupercile.

Punem ciupercile intr-o tava in care am turnat restul de ulei pe fundul acesteia. Coacem  ciupercile umplute de post timp de 15-20 minute, in functie de puterea cuptorului din dotare.

Mancam ciupercile umplute de post imediat, ar fi pacat sa nu ne bucuram de gustul si aromele ce au invadat bucataria.

Daca va place reteta si o pregatiti va astept pozele.

Va astept si pe grupul Gatesc cu prietenii, unde puteti posta si retetele voastre.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *