Ciuperci umplute cu oua de prepelita, la cuptor

27 noiembrie 2018Diva in Bucatarie

Ciuperci umplute cu oua de prepelita, la cuptor. Ciuperci umplute am mai pregatit pe blog: in stil caprese, cu sunca si crema de branza, cu branzeturi si slanina  sau celebrele ciuperci umplute pane.

Ciuperci umplute cu oua de prepelita, o reteta simpla si savuroasa de ciuperci pregatite la cuptor. Pe post de aperitiv cald, dar merg foarte bine si la cina, ciupercile umplute cu oua de prepelita cuceresc prin gust si aspect, dar si prin faptul ca se pregatesc foarte usor.

Eu am crescut de mica cu retete diverse de ciuperci, asa ca acestea se regasesc pe blog simple sau alaturi de carne de pui, ficatei, peste, oua, murate sau pe post de aperitive.  Nu as putea spune care este preferata mea. Iubesc ciupercile. Chiar daca mai sunt si persoane care spun ca nu le suporta, eu le-as recomanda sa le dea o sansa. Reteta de fata ar putea sa ii convinga si sa le accepte pentru consum de acum inainte.

Sunt consumate de majoritatea celor care aleg un regim de viata vegetarian/ vegan sau in perioada postului, dar le putem consuma oricand, fara sa ne facem griji in ceea ce priveste dieta, caci acestea contin multa apa si nu contin deloc grasimi, zahar sau sare, aducand insa un aport de fibre si vitamine B, antioxidanti sau minerale. Am citit ca ciupercile intra in categoria super-alimentelor, alaturi de broccoli si afine, consumul acestora ajutand la reducereea riscurilor bolilor de inima sau cancer.

Ciuperci umplute am mai pregatit pe blog: in stil caprese, cu sunca si crema de branza, cu branzeturi si slanina  sau celebrele ciuperci umplute pane.

Veti observa ca atunci cand pregatiti ciuperci proaspete ele vor scadea in timpul procesului de gatire.

Eu am folosit ciuperci champignon albe, dar sunt la fel de bune si cele brune. Important este sa aiba palaria mare.

Ciupercile sunt la indemana tuturor si sunt foarte usor de gatit.

Revenind la reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita, as vrea sa va spun ca desi este atat de aspectuoasa, nu avem nevoie de multe ingrediente pentru a obtine cele mai bune ciuperci umplute. Le putem lasa simple, dar le putem decora cu o frunza de patrunjel sau cu putina pudra de boia dulce. Pentru ca ouale sa ramana in palaria ciupercilor realizam o margine mai inalta din umplutura. Si aceasta contribuie la aspectul final.

Acum va las sa vedeti cat de usor se pregatesc ciupercile umplute cu oua de prepelita.

INGREDIENTE:

12 ciuperci champignon medii spre mari

7- 8  codite de la ciuperci

12 oua de prepelita

1/2 ceapa mica

1 lingura varfuita morcov ras

2 linguri cascaval/ mozzarella rase

cateva frunze patrunjel verde

1 catel usturoi

sare

piper

ulei de floarea soarelui pentru prajit

PREPARARE:

Spalam ciupercile, le curatam interiorul, apoi le punem intr-o tava pe fundul carei turnam putin ulei. Le aranjam cu gaura palariei in jos si le coacem 10 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.

In acest timp calim in putin ulei ceapa tocata marunt si morcovul ras cat mai fin. Adaugam apoi cozile de ciuperci tocate marunt si continuam sa calim toata compozitia aproximativ 2 minute, la foc mic-mediu.

Aproape de final adaugam sare, piper,  usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt, ametsecam bine, urmand sa oprim focul dupa 20-30 secunde. Punem cascavalul ras si amestecam rapid, astfel incat acesta sa se topeasca si sa acopere uniform toata umplutura.

Aranjam umplutura in palariile ciupercilor care au eliminat o parte din apa, iar in mijlocul acestora punem cate un ou de prepelita.

Dam iar ciupercile la cuptor pana in momentul in care albusul se intareste (in jur de 5 minute, in functie de puterea cuptorului din dotare).

Le mancam imediat, asa ca va doresc pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *