fbpx

RETETE RECENTE

CIUPERCI PANE UMPLUTE

October 22, 2011 | CATEGORIA

Ciuperci pane umplute – reteta simpla, usoara si gustoasa. Ciupercile champignon umplute cu cascaval si sunca sunt solutia simpla si rapida pentru o gustare calda. Mama le pregatea in varianta simpla, cu sau fara codite, dar intr-un moment de inspiratie mi-am spus ca trebuie sa aduc un plus de savoare.

Socrul meu pregateste la gratar ciuperci mari champignon cu cateva felite de slanina si firimituri de branza framantata (cas de oi). Ies o minunatie! De aici a plecat si inspiratia mea. M-am gandit ca nu toata lumea poate face gratar cu lemne sau carbuni, asa ca am gasit cea mai buna solutie pentru ciupercile sa fie o adevarata bucurie cand le vezi pe masa.

Aceste ciuperci pane umplute sunt imbracate intr-o crusta crocanta, aurie realizata din ou, faina si pesmet si sunt prajite in ulei.

Iata cateva sugestii pentru ciuperci pane umplute reusite:

  • 1. ciupercile sa fie proaspete
  • 2. acestea trebuie sa fie de marime mica-medie
  • 3. uleiul trebuie sa fie in tigaie cat sa ajunga la jumatatea ciupercilor

Pregatirea lor este o joaca de copil. In 20 de minute totul este gata!

Ciupercile pane umplute pot fi mancate simple, pot fi insotite de sos picant, sos de usturoi sau o salata verde. Puteti pune ciuperci pane umplute si pe un platou cu mai multe tipuri de aperitive in cazul in care veti avea multi musafiri la masa. Va garantez ca aceste ciuperci vor fi foarte apreciate.

Am si o reteta de ciuperci pane de post, pregatita la cuptor. O gasiti daca apasati aici.

Nu voi lasa cantitati fixe pentru aceasta reteta pentru ca umplutura nu va avea aceeasi cantitate avand in vedere ca ciupercile nu au marimi standard, dar

INGREDIENTE:

ciuperci champignon mici sau medii
sunca
cascaval sau mozzarela
cateva fire de patrunjel
sare
piper
1 ou
faina
pesmet

PREPARARE:

Am spalat ciupercile, le-am indepartat coditele si le-am lasat sa se usuce. In acest timp am taiat sunca in cuburi mici, am dat cascavalul (sau mozzarella) prin razatoare si am tocat patrunjelul.

Am umplut fiecare palarie de ciuperca cu sunca, mozzarela si patrunjel, apoi am unit cate doua palarii intre ele si le-am fixat cu ajutorul unei scobitori.

Am dat ciupercile prin oul batut cu putina sare si piper, apoi le-am tavalit prin faina si pesmet. Intre timp am pus uleiul in tigaie la incins. Cand acesta a devenit suficient de fierbinte am pus ciupercile la prajit, avand grija sa le rumenesc uniform, pe toate partile.

Le-am scos din tigaie si le-am pus pe un servet absorbant, pentru a fi indeparta execesul de ulei.

Le-am mancat calde. Sunt atat de bune!!! Si se fac atat de  simplu si de rapid!

Sper ca le veti incerca si voi.

 

 

Comentarii

  • un aperitiv de nota +++10.cred ca-s delicioase ciupercutele si atat de simplu de preparat.pupicei

  • diva in bucatarie

    Multumesc Sarah! Chiar ff simple si gustoase!

  • na ca asa ceva inca nu am vazut! ciuperci … surprisa umplute! eu azi nu am mancat … e grav! stomacul striga dupa un pane 😀

    • diva in bucatarie

      Andreea poti face repede o gustarica… Pup

  • MMmm imi lasa gura apa!!!

    • diva in bucatarie

      Bianca, sunt sigura ca o sa le faci curand, nu iti ia mult timp si nici nu sunt ingrediente pe care nu le avem prin casa.

  • Idee grozava si prezentare super!pupici Cristina si we placut!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Teo, weekend placut!

  • Imi ploua in gura! vreau si eu ”_)

    • diva in bucatarie

      Antonina draga mea, uite promit sa fac cand vii la mine! Pup

  • Corina

    Super idee!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Corina!

  • ce bine arata si sigur sut si delicioase ! Pupici!

  • Ce idee minunata, faci numai bunatati!!! Eu n-am timp sa le testez pe toate…dar salivez aici langa monitor:)) Pupici!

  • Minunat arata!!!Imi plac ciupercutele in toate “felurile”:)Pup!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Mimmi!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Dana!

  • diva in bucatarie

    Licuta si mie imi plac mult ciupercile! Noi avem aproape saptamanal ceva in meniu cu ciuperci!

  • Asa n`am mancat niciodata, desi umplutura asta o folosesc si eu la ciupercile facute la cuptor. O idee ptr o masa de duminica 🙂 Te pup

  • Wooow, ce idee minunata !!! Le incerc cat de curand. Multumim de reteta, pupici! xoxoxo

  • Simplu si gustos, am sã le prepar cât de curând, merçi:)

  • Ce bune trebuie sa fie,o idee minunata!Pupici!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Simona!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Ana Maria! Te pup

  • diva in bucatarie

    Ma bucur ca le vei face Ramona!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Flory!

  • Mi s-a umplut gura de apa, trebuie neaparat sa le fac.
    Cred ca prind tare bine la musafiri.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Natalia! Eu le-am facut pentru noi, dar cu siguranta le voi face pe post de aperitiv cald si pentru musafiri.

  • Excelente! Eu am incercat fie ciupercile umplute fie pe cele pane. Niciodata combinate, dar ideea este de nota 10!
    Pupici

  • diva in bucatarie

    Multumesc Raluca!

  • Ce dragalase sunt.
    O zi si o saptamana frumoasa!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Medi! O saptamana frumoasa si tie!

  • am lipsit cateva zile si uite ce gasesc la tine , numai bunatati , ciupercutele astea arata demential , mor de pofta!!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Adina!

  • Ce ingenios si extrem de simplu! Sigur voi face si eu. Felicitari !!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc mult!

  • Super ideea asta! Tocmai am scos cateva din frigider dar fac altceva cu ele. Data viitoare revin la reteta asta !!!!

    • diva in bucatarie

      😉

  • Rodica

    O sa le incerc azi , deja salivez ! 🙂

  • cami

    se pot servi si dupa cateva ore?

    • diva in bucatarie

      Sunt mult mai bune daca le mancam imediat, cascavalul se va intari in timp, nu va fi acelasi gust.

  • Georgiana

    Buna.. Dar daca as vrea sa le fac la cuptor cu mar trebui sa fac.. Nu avem voie sa mancam prajit sau mult ulei

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *