Ciuperci pane umplute
Ciuperci pane umplute
Ciuperci pane umplute, reteta simpla, usoara si gustoasa.
Ciupercile pane umplute cu cascaval si sunca sunt solutia simpla si rapida pentru o gustare calda.
Mama le pregatea in varianta simpla, cu sau fara codite, dar intr-un moment de inspiratie mi-am spus ca trebuie sa aduc un plus de savoare.
Socrul meu pregateste la gratar ciuperci mari champignon cu cateva felite de slanina si firimituri de branza framantata (cas de oi). Ies o minunatie! De aici a plecat si inspiratia mea.
M-am gandit ca nu toata lumea poate face gratar cu lemne sau carbuni, asa ca am gasit cea mai buna solutie pentru ciupercile sa fie o adevarata bucurie cand le vezi pe masa.
Aceste ciuperci pane umplute sunt imbracate intr-o crusta crocanta, aurie realizata din ou, faina si pesmet si sunt prajite in ulei.
Iata cateva sftauri pentru ciuperci pane umplute reusite:
- 1. ciupercile sa fie proaspete
- 2. acestea trebuie sa fie de marime mica-medie
- 3. uleiul trebuie sa fie in tigaie cat sa ajunga la jumatatea ciupercilor
Pregatirea lor este o joaca de copil. In 20 de minute totul este gata!
Ciupercile pane umplute pot fi mancate simple, pot fi insotite de sos picant, sos de usturoi sau o salata verde.
Puteti pune ciuperci pane umplute si pe un platou cu mai multe tipuri de aperitive in cazul in care veti avea multi musafiri la masa.
Va garantez ca aceste ciuperci vor fi foarte apreciate.
Am si o reteta de ciuperci pane de post, pregatita la cuptor. O gasiti daca apasati aici.
Nu voi lasa cantitati fixe pentru aceasta reteta pentru ca umplutura nu va avea aceeasi cantitate avand in vedere ca ciupercile nu au marimi standard:
Ingrediente:
ciuperci champignon mici sau medii
sunca
cascaval sau mozzarela rase
cateva fire de patrunjel
sare
piper
2 oua
faina
pesmet
Mod de preparare ciuperci pane umplute:
Am curatat ciupercile foarte bine, apoi le-am indepartat coditele.
In acest timp am taiat sunca in cuburi mici, am dat cascavalul (sau mozzarella) prin razatoare si am tocat patrunjelul.
Am umplut fiecare palarie de ciuperca cu sunca, mozzarela si patrunjel, apoi am unit cate doua palarii intre ele si le-am fixat cu ajutorul unei scobitori.
Am dat ciupercile prin oul batut cu putina sare si piper, apoi le-am tavalit prin faina si pesmet. Intre timp am pus uleiul in tigaie la incins.
Cand acesta a devenit suficient de fierbinte am pus ciupercile la prajit, avand grija sa le rumenesc uniform, pe toate partile.
Le-am scos din tigaie si le-am pus pe un servet absorbant, pentru a fi indeparta execesul de ulei.
Le-am mancat calde.
Sunt atat de bune!
Si se fac atat de simplu si de rapid!
Sper ca le veti incerca si voi.
Mai multe retete de ciuperci:
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
Te astept in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.
Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici.
un aperitiv de nota +++10.cred ca-s delicioase ciupercutele si atat de simplu de preparat.pupicei
Multumesc Sarah! Chiar ff simple si gustoase!
na ca asa ceva inca nu am vazut! ciuperci … surprisa umplute! eu azi nu am mancat … e grav! stomacul striga dupa un pane 😀
Andreea poti face repede o gustarica… Pup
MMmm imi lasa gura apa!!!
Bianca, sunt sigura ca o sa le faci curand, nu iti ia mult timp si nici nu sunt ingrediente pe care nu le avem prin casa.
Idee grozava si prezentare super!pupici Cristina si we placut!
Multumesc Teo, weekend placut!
Imi ploua in gura! vreau si eu ”_)
Antonina draga mea, uite promit sa fac cand vii la mine! Pup
Super idee!
Multumesc Corina!
ce bine arata si sigur sut si delicioase ! Pupici!
Ce idee minunata, faci numai bunatati!!! Eu n-am timp sa le testez pe toate…dar salivez aici langa monitor:)) Pupici!
Minunat arata!!!Imi plac ciupercutele in toate „felurile”:)Pup!
Multumesc Mimmi!
Multumesc Dana!
Licuta si mie imi plac mult ciupercile! Noi avem aproape saptamanal ceva in meniu cu ciuperci!
Asa n`am mancat niciodata, desi umplutura asta o folosesc si eu la ciupercile facute la cuptor. O idee ptr o masa de duminica 🙂 Te pup
Wooow, ce idee minunata !!! Le incerc cat de curand. Multumim de reteta, pupici! xoxoxo
Simplu si gustos, am sã le prepar cât de curând, merçi:)
Ce bune trebuie sa fie,o idee minunata!Pupici!
Multumesc Simona!
Multumesc Ana Maria! Te pup
Ma bucur ca le vei face Ramona!
Multumesc Flory!
Mi s-a umplut gura de apa, trebuie neaparat sa le fac.
Cred ca prind tare bine la musafiri.
Multumesc Natalia! Eu le-am facut pentru noi, dar cu siguranta le voi face pe post de aperitiv cald si pentru musafiri.
Excelente! Eu am incercat fie ciupercile umplute fie pe cele pane. Niciodata combinate, dar ideea este de nota 10!
Pupici
Multumesc Raluca!
Ce dragalase sunt.
O zi si o saptamana frumoasa!
Multumesc Medi! O saptamana frumoasa si tie!
am lipsit cateva zile si uite ce gasesc la tine , numai bunatati , ciupercutele astea arata demential , mor de pofta!!
Multumesc Adina!
Ce ingenios si extrem de simplu! Sigur voi face si eu. Felicitari !!!!
Multumesc mult!
Super ideea asta! Tocmai am scos cateva din frigider dar fac altceva cu ele. Data viitoare revin la reteta asta !!!!
😉
O sa le incerc azi , deja salivez ! 🙂
se pot servi si dupa cateva ore?
Sunt mult mai bune daca le mancam imediat, cascavalul se va intari in timp, nu va fi acelasi gust.
Buna.. Dar daca as vrea sa le fac la cuptor cu mar trebui sa fac.. Nu avem voie sa mancam prajit sau mult ulei
la fel, doar ca la cuptor le tineti la 200°C timp de 15-20 minute