Ciuperci pane umplute

22 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Ciuperci pane umplute. Ciuperci pane umplute – reteta simpla, usoara si gustoasa. Ciupercile champignon umplute cu cascaval si sunca sunt solutia simpla si rapida pentru o gustare calda.

Ciuperci pane umplute – reteta simpla, usoara si gustoasa. Ciupercile champignon umplute cu cascaval si sunca sunt solutia simpla si rapida pentru o gustare calda.

Mama le pregatea in varianta simpla, cu sau fara codite, dar intr-un moment de inspiratie mi-am spus ca trebuie sa aduc un plus de savoare.

Socrul meu pregateste la gratar ciuperci mari champignon cu cateva felite de slanina si firimituri de branza framantata (cas de oi). Ies o minunatie! De aici a plecat si inspiratia mea.

M-am gandit ca nu toata lumea poate face gratar cu lemne sau carbuni, asa ca am gasit cea mai buna solutie pentru ciupercile sa fie o adevarata bucurie cand le vezi pe masa.

Aceste ciuperci pane umplute sunt imbracate intr-o crusta crocanta, aurie realizata din ou, faina si pesmet si sunt prajite in ulei.

Iata cateva sugestii pentru ciuperci pane umplute reusite:

  • 1. ciupercile sa fie proaspete
  • 2. acestea trebuie sa fie de marime mica-medie
  • 3. uleiul trebuie sa fie in tigaie cat sa ajunga la jumatatea ciupercilor

Pregatirea lor este o joaca de copil. In 20 de minute totul este gata!

Ciupercile pane umplute pot fi mancate simple, pot fi insotite de sos picant, sos de usturoi sau o salata verde.

Puteti pune ciuperci pane umplute si pe un platou cu mai multe tipuri de aperitive in cazul in care veti avea multi musafiri la masa.

Va garantez ca aceste ciuperci vor fi foarte apreciate.

Am si o reteta de ciuperci pane de post, pregatita la cuptor. O gasiti daca apasati aici.

Nu voi lasa cantitati fixe pentru aceasta reteta pentru ca umplutura nu va avea aceeasi cantitate avand in vedere ca ciupercile nu au marimi standard:

INGREDIENTE:

ciuperci champignon mici sau medii
sunca
cascaval sau mozzarela rase
cateva fire de patrunjel
sare
piper
2 oua
faina
pesmet

PREPARARE:

Am curatat ciupercile foarte bine, apoi le-am indepartat coditele

In acest timp am taiat sunca in cuburi mici, am dat cascavalul (sau mozzarella) prin razatoare si am tocat patrunjelul.

Am umplut fiecare palarie de ciuperca cu sunca, mozzarela si patrunjel, apoi am unit cate doua palarii intre ele si le-am fixat cu ajutorul unei scobitori.

Am dat ciupercile prin oul batut cu putina sare si piper, apoi le-am tavalit prin faina si pesmet. Intre timp am pus uleiul in tigaie la incins. Cand acesta a devenit suficient de fierbinte am pus ciupercile la prajit, avand grija sa le rumenesc uniform, pe toate partile.

Le-am scos din tigaie si le-am pus pe un servet absorbant, pentru a fi indeparta execesul de ulei.

Le-am mancat calde. Sunt atat de bune!!! Si se fac atat de  simplu si de rapid!

Sper ca le veti incerca si voi.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua. Iti las mai jos reteta de ciuperci prajite la tigaie.

Te astept in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.

Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici. 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Bianca, sunt sigura ca o sa le faci curand, nu iti ia mult timp si nici nu sunt ingrediente pe care nu le avem prin casa.

    1. Multumesc Natalia! Eu le-am facut pentru noi, dar cu siguranta le voi face pe post de aperitiv cald si pentru musafiri.

  1. Buna.. Dar daca as vrea sa le fac la cuptor cu mar trebui sa fac.. Nu avem voie sa mancam prajit sau mult ulei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *