Sunca de pui
Sunca de pui. Atat de usor de facut si atat de sanatosa in comparatie cu ce gasim pe rafturile din magazine, incat ar fi mare pacat sa nu preparam noi acest gen de sunculita de pui.
Atat de usor de facut si atat de sanatosa in comparatie cu ce gasim pe rafturile din magazine, incat ar fi mare pacat sa nu preparam noi acest gen de sunculita de pui.
INGREDIENTE:
1 piept pui
150 ml supa pui
50 ml vin alb
2 linguri ulei de masline
3 catei mari usturoi
1/2 lingurita boia de ardei dulce
cateva fire cimbrisor sau putin cimbru uscat
1 frunza dafin
sare
piper
PREPARARE:
Ungem puiul cu uleiul de masline, il condimentam cu sarea, piperul, boia si cimbru. Il punem intr-un vas termorezistent cu capac. Turnam supa, uleiul si vinul, adaugam usturoiul si frunza de dafin, apoi acoperim vasul cu capac, sau cu o folie de staniol, daca nu aveti vase cu capac.
Punem sa se coaca in cuptorul preancalzit la 180°C cam 40 de minute. Dupa acest interval de timp scoatem capacul si lasam sa se rumeneasca putin.
Lasam sunculita de pui la racit, apoi o feliem. Este perfecta pentru sandwichuri la scoala, dar o putem folosi si pe post de aperitiv, sau in salate.
Pofta buna!
ce bunatate, sa mai intinzi pe painea de sandvis si cateii aia de usturoi copt, o nebunie de arome! 🙂
Mihaela, bine spui! Imi place muultt!
Perfecta!!!O idee super!Mult mai sanatoasa decat cea cumparata:)Pup!
Multumesc Licuta!
Ce bunatate , imi place ideea.
Multumesc Dorina!
un total rasfat este sunculita asta !!!
Multumesc Adina!
O idee foarte sanatoasa! Imi place foarte tare cum arata si cred ca gustul e demential! Te pup
Multumesc Simona, te asigur ca este f gustoasa!
E minunata! Si e foarte sanatoasa fata de ce gasim la magazin (eu incerc sa evit pe cat posibil mezelurile). O voi incerca si eu!
Multumesc Dana!
Absolut mai buna si mai sanatoasa decat cea cumparata!Pupici!
Multumesc Flory!
ma bucur mult ca ai postat reteta.noi nu prea cumparam salamuri din comert dar uneori chiar mi-a fi de mare ajutor mai ales la micul dejun.am mai vazut o reteta de sunca dar cerea cam 48 de ore timp de marinat al carnii.promit sa incerc si reteta aceea si pe a ta cate curand.pupici
Multumesc Sarah! Sunt convinsa ca iti va placea!
imi place aceasta reteta, mai ales ca eu consum foarte mult piept de pui 😛
voi incerca si eu cat de curand 🙂
MULTUMESC!
Stii cumva cam cat timp o putem pastra la frigider?
x
Maxim o saptamana avand in vedere ca nu are conservanti.