Tocanita de ciuperci cu praz

15 martie 2016Diva in Bucatarie

Tocanita de ciuperci cu praz. Tocanita de ciuperci cu praz este o mancare simpla, rapida, usor de pregatit, perfecta pentru cei care nu mananca carne in perioada postului sau au un regim de viata vegetarian.

Tocanita de ciuperci cu praz este o mancare simpla, rapida, usor de pregatit, perfecta pentru cei care nu mananca carne in perioada postului sau au un regim de viata vegetarian.

INGREDIENTE:

500 g ciuperci Champignon

1 buc. praz medie-mare (folosim doar partea tare)

1 ceapa mare

1 morcov mic ras fin

200 g pulpa de rosii

cateva fire cimbru

1/2 lingurita zahar

100 ml apa

50 ml vin alb

sare

boabe de piper

piper proaspat macinat

1 lingurita cu varf de faina

5-6 linguri ulei (cat sa fie acoperit fundul tavii)

PREPARARE:

Vom folosi o tigaie inalta cu capac pentru a pregati tocanita de ciuperci cu praz. Calim morcovul ras fin, il scoatem din tigaie si continuam sa calim ceapa cu prazul, apoi adaugam ciupercile spalate bine si feliate.

tocanita-de-ciuperci-cu-praz-1tocanita-de-ciuperci-cu-praz-2

Calim cateva minute bune (4-5 minute), apoi adaugam sucul de rosii, morcovul calit anterior, apa, vinul, condimentele, lasam focul mic si acoperim tigaia. Lasam astfel in jur de 15 minute. Luam cateva linguri din sos si dizolvam faina in acesta, apoi o punem inapoi in tigaie si amestecam. Lasam sa fiarba incet inca 5-10 minute sau pana da semne sosul ca se ingroasa.

tocanita-de-ciuperci-cu-praz-3tocanita-de-ciuperci-cu-praz-4

Mancam tocanita de ciuperci cu praz cat este calda cu mamaliguta.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

4 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *