Tocanita de ciuperci cu praz
Tocanita de ciuperci cu praz. Tocanita de ciuperci cu praz este o mancare simpla, rapida, usor de pregatit, perfecta pentru cei care nu mananca carne in perioada postului sau au un regim de viata vegetarian.
Tocanita de ciuperci cu praz este o mancare simpla, rapida, usor de pregatit, perfecta pentru cei care nu mananca carne in perioada postului sau au un regim de viata vegetarian.
INGREDIENTE:
500 g ciuperci Champignon
1 buc. praz medie-mare (folosim doar partea tare)
1 ceapa mare
1 morcov mic ras fin
200 g pulpa de rosii
cateva fire cimbru
1/2 lingurita zahar
100 ml apa
50 ml vin alb
sare
boabe de piper
piper proaspat macinat
1 lingurita cu varf de faina
5-6 linguri ulei (cat sa fie acoperit fundul tavii)
PREPARARE:
Vom folosi o tigaie inalta cu capac pentru a pregati tocanita de ciuperci cu praz. Calim morcovul ras fin, il scoatem din tigaie si continuam sa calim ceapa cu prazul, apoi adaugam ciupercile spalate bine si feliate.
Calim cateva minute bune (4-5 minute), apoi adaugam sucul de rosii, morcovul calit anterior, apa, vinul, condimentele, lasam focul mic si acoperim tigaia. Lasam astfel in jur de 15 minute. Luam cateva linguri din sos si dizolvam faina in acesta, apoi o punem inapoi in tigaie si amestecam. Lasam sa fiarba incet inca 5-10 minute sau pana da semne sosul ca se ingroasa.
Mancam tocanita de ciuperci cu praz cat este calda cu mamaliguta.
Pofta buna!
Cea mai buna tocăniță!
multumesc frumos!
Foarte buna !
Multumesc!