Muffins de post cu ovaz si cafea
Muffins de post cu ovaz si cafea. Cred ca sunt cele mai bune muffins cu ovaz si cafea, fara oua, lapte si zahar din tot ce am pregatit pana acum!
Cred ca sunt cele mai bune muffins cu ovaz si cafea, fara oua, lapte si zahar din tot ce am pregatit pana acum!
Aluatul fara oua sau lapte poate avea o textura lipicioasa, de parca s-ar lipi de dantura. Ei bine, astfel de prajituri nu voi posta niciodata!
Pana am ajuns la textura potrivita a acestor muffins super pufoase am facut inca 2 incercari si acelea au ajuns direct in gunoi. Acestea au iesit foarte pufoase, chiar si caldute au aratat bine in momentul in care le-am rupt pentru a le verifica. In concluzie, le recomand cu toata increderea. Dupa ce s-au racit au fost perfecte!! Doar ca nu mai aveam lumina pentru poze.
INGREDIENTE:
Pentru topping:
30 g unt de cocos
50 g fulgi de ovaz
70 g faina
60 g zahar sau indulcitor Sly
Pentru muffins:
300 g faina
1 plic praf de copt
1 lingurita praf scortisoara
30g zahar sau indulcitor Sly (putem pune 50 g daca dorim sa fie mai dulci)
120 ml sirop de artar
120 ml ulei
200 g crema bio din nuca de cocos – am gasit la Bio Mania
70 ml bautura bio din ovaz cu cafea – cumparata tot de la Bio Mania
PREPARARE:
Amestecam intru-un vas toate ingredientele pentru topping cu ajutorul degetelor pentru a forma mici firimturi.
Intr-un bol amestecam uleiul, siropul de artar si crema bio de cocos, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara si zahar (sau indulcitor).
Adaugam apoi bautura din ovaz cu cafea si amestecam.
Punem aluatul in formele de muffins tapetate cu hartii speciale, presaram firimiturile cu fulgi de ovaz si coacem muffins-urile cu ovaz si cafea 25 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Le lasam sa se raceasca pe un gratar. Presaram scortisoara si indulcitor peste ele (sau zahar pudra si scortisoara).
Simple, delicioase si pufoase!
Pofta buna!
Vai, dar arata chiar foarte bine 🙂
Si sunt foarte apetinsate. Am sa incerc si eu reteta ta 🙂
faina se poate inlocui cu faina de soia?
asa pot fi chiar dietetice 😀
Nu stiu ce sfat sa iti dau pentru ca am obtinut foarte greu textura aceasta.