Paste cu rosii uscate si mazare
Paste cu rosii uscate si mazare. Pastele cu rosii uscate si mazare aduc savoare si bun gust pentru o cina pregatita la repezeala.
In ultima vreme am pregatit retete foarte rapide pentru ca am fost mereu in criza de timp. In plus, reteta aceasta are ingrediente sanatoase, perfecte pentru cei si-au luat o pauza de la consumul de carne.
Pastele cu rosii uscate si mazare aduc savoare si bun gust pentru o cina pregatita la repezeala.
INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)
170 g paste tip penne (pot fi si paste fara oua)
3 linguri ulei
70 g mazare congelata
70 g rosii uscate in ulei
1 catel mare usturoi
1/2 ardei iute jalapeno (sau alt ardei iute)
sare
piper proapat macinat
frunze de busuioc
Optional: parmezan – pentru servit
PREPARARE:
Punem pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Cu 3 minute inainte de se termina timpul de fierbere al pastelor calim in uleiul incins mazarea, usturoiul si ardeiul iute tocate marunt, in jur de 1 minut. Adaugam rosiile uscate si mai calim maxim 2 minute.
Scurgem pastele, le clatim, apoi le punem peste mazare si rosii uscate si asezonam cu sare si piper. Amestecam pana se omogenizeaza, punem in castroane, decoram cu frunze de busuioc si mancam.
Optional, adaugam parmezan ras.
Pofta buna!
Optiunea parmezan este aproape obligatorie. 🙂
Delicios!
Asa este!