Conopida cu linte in sos de curry rosu
Conopida cu linte in sos de curry rosu. Amestecam laptele de cocos cu siropul de artar, sucul de lamaie si sosul rosu de curry. Scurgem conopida fiarta, o clatim, si o punem impreuna cu lintea peste usturoi si ghimbir.
Conopida cu linte in sos de curry rosu, o mancare de inspiratie tailandeza, se pregateste foarte usor (in maxim 30 de minute cu garnitura cu tot), este super gustoasa si sanatoasa, potrivita pentru cei care au un regim de viata vegetarian sau pentru cei care tin post.
INGREDIENTE:
(pentru 3-4 portii)
2 catei usturoi tocati marunt
1 lingurita ghimbir ras fin
2-3 linguri ulei
500 g conopida (buchetele gata curatate)
1 cutie linte verde (conserva -400g)
1 cutie lapte de cocos
2-3 linguri sos curry rosu
1 lingura sirop de artar
1 lingura suc lamiae
Pentru servit:
250 g orez tailandez
400 ml apa
1 lamaie verde (lime)
patrunjel verde
PREPARARE:
Punem orezul la fiert in apa cu sare si separat, in alta oala, fierbem in apa cu sare buchetele de conopida pana codita lor devine moale dar in acelasi timp ferma (in functie de marimea buchetelelor timpul de fierbere poate fi intre 8 si 12 minute). In acest timp calim usturoiul si gimbirul in ulei. Scurgem boabele de linte si le clatim.
Amestecam laptele de cocos cu siropul de artar, sucul de lamaie si sosul rosu de curry. Scurgem conopida fiarta, o clatim, si o punem impreuna cu lintea peste usturoi si ghimbir.
Le calim putin, asezonam cu sare si piper proaspat macinat, apoi adaugam sosul peste acestea si fierbem pana incepe sa se ingroase putin.
Orezul fiert si clatit il impartim in 3 boluri, apoi punem conopida cu lintea in sos de curry rosu si presaram patrunjel verde. Dupa gust, adaugam suc de lime.
Pofta buna!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.