CIUPERCI UMPLUTE IN STIL CAPRESE

September 4, 2018 | CATEGORIA

Ciuperci umplute la cuptor, cu mozzarella si rosii, sunt cele mai bune ciuperci cu iz de vara tarzie. Le-am pregatit la cuptor, dar pot fi pregatite si pe gratar, urmand aceleasi etape de pregatire, doar ca timpii de gatire vor fi mai mici, in functie de puterea jarului.

Reteta aceasta pe cat este de simpla, pe atat de delicious de rezultatul final.

Partea buna este ca in 30 minute putem pune deja farfuriile la spalat, caci ciupercile au fost deja mancate.

Pentru retetele de ciuperci umplute ar fi bine sa alegem ciuperci cu palarii cat mai mari. Pot fi umplute usor. Sunt mai estetice si mai satioase. O alta reteta de ciuperci umplute cu branza si slanina, pregatita la cuptor este aceasta. 

Cu slanina afumata, ce se topeste, sunt o adevarata nebunie! Socrii mei le pregateau la gratar, dar pe vremea cand stateam la bloc le-am incercat la cuptor si au iesit si acestea la fel de gustoase.

Reteta de ciuperci umplute cu sunca si crema de branza a fost o vreme preferata musafirilor mei.  Acum, vara, toata lumea a votat pentru ciupercile umplute in stil caprese. Unul din prietenii veniti in vizita mi-a cerut in mod expres sa nu folosesc pe ciupercile lui crema de otet balsamic. Dar, cand a vazut cu cata pofta mananca toata lumea ciupercile a incercat si el si chiar s-a declarat incantat de gust.

Va propun sa ne bucuram de ultimile zile calduroase cu aceste ciuperci umplute cu mozzarella si rosii. Avem inca rosii bune, din gradina, asa ca ar fi pacat sa nu profitam de acestea.

Pe Diva In Bucatarie gasiti multe retete cu ciuperci. Noua ne plac foarte mult. Dar sunt benefice si pentru organism fiind surse importante de fibre, vitamine si minerale. Daca aveti probleme cu colesterolul ele pot deveni un bun aliat, dar au si proprietati antioxidante.

Se gasesc usor, nu costa mult, asa ca in drum spre casa ne oprim la primul supermarket si le achizitionam pentru a pregati o cina usoara si gustoasa.

Daca pregatiti reteta va astept pozele. Le voi publica cu drag!

INGREDIENTE:

1 kg ciuperci

150 g mozzarella (mini) / poate fi folosit si cascaval

150 g rosii cherry

100 ml ulei

sare

piper

Pentru servit:

crema de otet balsamic

frunze de busuioc

PREPARARE:

Preincalzim cuptorul la 200°C.

Spalam ciupercile sub jet de apa rece, apoi le lasam sa ususce. Scoatem cozile ciupercilor si le punem cu palaria in jos in tava unsa cu ulei.

 

Le coacem timp de 10 -15 minute, pana lichidul din ciuperci va iesi in tava. Il scurgem, intoarcem palariile ciupercilor si le umplem cu mozzarella taiata in cuburi (eu am avut bilute de mozzarella si le-am taiat in 1/2 sau 1/3). Taiem si rosiile in jumatate sau sferturi, in functie de marimea acestora.

Umplem ciupercile cu mozzarella si rosii, asezonam cu sare si piper si continuam sa coacem inca 10 minute.

Cand sunt coapte, cu mozzarella topita le coatem si le stropim cu crema de otet balsamic, apoi le decoram cu frunze de busuic.

Le mancam imediat, asa ca sper ca v-am facut pofta si va invit sa le pregatiti si voi.

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *