Cartofi in stil indian – cartofi bombay

21 martie 2018Diva in Bucatarie

Cartofi in stil indian – cartofi bombay. Cartofi in stil indian – cartofi Bombay – sunt propunerea mea pentru cei care isi doresc o reteta simpla si foarte gustoasa de cartofi.

Cartofi in stil indian – cartofi Bombay – sunt propunerea mea pentru cei care isi doresc o reteta simpla si foarte gustoasa de cartofi.

Se fac usor, ingredientele se gasesc in orice supermarket, iar rezultatul este unul pe masura asteptarilor.

Indienii sunt un popor cu o mare diversitate etnica si religioasa, fapt ce se observa in diversitatea retetelor acestora atat din punct de vedere al metodelor de preparare, cat si al ingredientelor.

Cei care s-au indragostit de bucataria indiana au facut-o probabil fiind sedusi de condimente, verdeturi, fructe si legume folosite.

Bucataria lor este influentata de religie, dar si de faptul ca au fost colonie britanica si au interactionat de-a lungul istoriei cu mongolii.

Exista inca zone in India unde condimentele si aromele moderne nu se regasesc absolut deloc, acestia preferand sa ramana ancorati in traditie si istorie.

Cele mai conoscute combinatii de condimente indiente sunt garam masala (cu minim cinci tipuri de condimente: coriandru, ghimbir, scortisoara, piper negru, cuisoare) si goda masala ( cu condimente mai dulci ce contin si frunze dafin, cardamom, schinduf, menta, coriandru).

In general mancarea indiana foloseste ulei vegetal, dar, in functie de zone, se gateste si cu ulei de susan, ulei de mustar, de arahide sau de cocos.

Cartofi Bombay am mai pregatit si in trecut, cand am testat crock-pot-ul. Reteta este parfumata, aromata si picanta exact cat trebuie.

Reteta se pregateste foarte usor si foarte rapid din momentul in carea avem cartofii fierti.

Eu voi trece mai jos ingredinetele folosite si cantitatile, dar reteta poate fi adaptata gustului propriu, incepand cu ghimbirul si usturoiul si terminand cu sucul de rosii ce poate fi o cantitate mai mica sau mai mare.

Putem manca acesti cartofi indieni ca atare, iar pentru cei care isi doresc o garnitura picanta si aromata ii pot insoti cu carne de pui sau miel.

In perioada postului, dar si pentru cei care au ales un stil de viata in care au exclus carnea din alimentatie, cartofii Bombay vor fi o alegere gustoasa, de care se vor indragosti cu siguranta.

Iata cum putem pregatii cartofi Bombay:

INGREDIENTE:

800 g cartofi fierti in coaja

100 ml ulei floarea soarelui

1 lingurita seminte mustar

1 lingurita seminte coriandru

1.5-2 cm radacina ghimbir rasa fin

2 catei usturoi pisati

1 ceapa mare tocata

200 ml suc rosii

1 lingurita turmeric

1 /2 lingurita chimion pudra

1/4 lingurita pudra chili

sare

piper negru macinat

Pentru decor:

coriandru sau patrunjel
Cum se face reteta de cartofi in stil indian – cartofi Bombay :

Curatam cartofii fierti in coaja si ii taiem cuburi sau felii. In ulei incins calim semintele de mustar si coriandru.

Adaugam ghmbirul ras si unul din cateii de usturoi pisati, amestecam si lasam in jur de 30 secunde, apoi punem ceapa tocata sa se caleasca usor.

Cand aceasta devine sticloasa adaugam cartofii, amestecam pentru a omogeniza si lasam la foc mediu in jur de 2-3 minute.

In acest timp in care amestecam din cand in cand in tigaie, Adaugam sucul de rosii si restul ingredientelor si amestecam.

Dupa alte 2-3 minute cartofii sunt gata, numai buni de mancat cu o salata verde.

Putem presara peste cartofi coriandru verde sau patrunjel (pentru cei care nu iubesc coriandrul).

Pofta buna!

Ma poti urmari si pe  INSTAGRAM.

Pagina de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *