Budinca de paine cu mere si ciocolata
Budinca de paine cu mere si ciocolata. Painea ramasa de cateva zile prin camara o putem refolosi pentru aceasta budinca de paine cu mere si ciocolata, obtinand astfel un desert gustos si economic.
Painea ramasa de cateva zile prin camara o putem refolosi pentru aceasta budinca de paine cu mere si ciocolata, obtinand astfel un desert gustos si economic.
INGREDIENTE:
250 g paine
500 ml lapte
500 g mere rase
4 oua
120 g zahar
200 g ciocolata cu lapte
50 g nuci tocate grosolan
50 g stafide muiate in lapte
coaja rasa de la 1 portocala
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf de nucsoara
1 praf de sare
2 linguri de unt si 2 linguri pesmet pentru tapetare
PREPARARE:
Punem painea sa se inmoaie in lapte, apoi o dam prin masina de tocat.
Adaugam 1 praf de sare, esenta de vanilie, scortisoara si nucsoara, apoi coaja de portocale.
Incorporam pe rand ouale batute, zaharul si 100 g ciocolata topita la baine-marie, amestecand de fiecare data pentru a omogeniza compozitia.
La sfarsit adaugam merele rase si stoarse bine de suc, nucile si stafidele.
Amestecam bine compozitia. Turnam totul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet, apoi o punem la cuptor sa se coaca timp de 45 minute la 180°C (cuptorul trebuie sa fie preancalzit). Dupa ce se coace, o scoatem din cuptor si o tapetam cu restul de ciocolata topita la baine-marie.
Pofta buna!
O prajitura in toata regula!Pupici!
Multumesc Flory!
Mmm…ce bunãtate!
OOOo ce bine arata, buna idee, sunt de acord ca nimica nu se arunca 🙂 Sunt taiate cuburi si glazurate?! Pup!
niciodata nu am facut budinca de paine , ar trebui sa ma apuc , nu? … arata super budincuta ta !!!
arata demential!
sincer am mai auzit de budinca de paine dar inca n-am mancat.totusi arata intr-un mare fel.cand am vazut poza am zis ca e negreasa 🙂
pupici
Ce idee interesanta , arata bine si sigur e gustoasa.
waw cum arata….trebuie sa incerc si eu sa o fac cu ciocolata ! PUP
am fost sigura ca e ciocolata de cas cand am deschis pagina. Arata fabulos. O s-o incerc negresit!Pup
Super idee.
Multumesc Ramona!
Multumesc Adela! Intai am glazurat si apoi am tait cuburi… Pup
Adina merita sa incerci!
Multumesc Alice!
Multumesc Sarah! Incearca si o sa vezi ca e buna…
Multumesc Dorina!
Multumesc Mimmi! Te pup
Multumesc Alinutzika! Te pup
Multumesc Bianca!
Ce bine arataaa! Seamana cu o negresa. Pupici
Multumesc Simona! Te pup
Nu mi-as fi dat seama din poza ca e o budinca de paine!Excelent arata!
Multumesc Teo!
As vrea sa incerc aceasta reteta. Imi spuneti si mie va rog ce dimensiuni trebuie sa aiba tava? Multumesc anticipat.
intrebare grea! nu mai tin minte in ce tava am pregatit, cred ca era cea cu dimensiunile 21*28 cm.