Rosiile umplute cu crema de conopida si usturoi sunt o alternativa pentru clasicele rosii umplute cu vinete sau cu branza.
Le putem servi cu orice ocazie, dar cred ca se potrivesc si la masa festiva de Craciun, datorita culorilor traditionale ale craciunului: rosu, verde si alb.
INGREDIENTE:
6 rosii medii (600 g)
500 g conopida
2 linguri maioneza (maioneza vegana – de post)
2 catei usturoi
sare
piper
PREPARARE:
Am taiat capacul de la fiecare rosie si le-am scos miezul cu o lingurita.
Am pregatit crema de conopida. Am fiert conopida rupta in buchetele in apa cu sare si putin lapte(daca sunteti vegani sau tineti post folositi lapte de soia). Cand a intrat usor furculita in tulpina buchetului de conopida am oprit focul si le am scurs conopida, apoi am lasat-o sa se raceasca.
Am pasat conopida pana am obtinut un piure. Am adaugat maioneza (poate fi orice fel de maioneza, chiar si fara oua sau doau 2-3 linguri ulei), usturoi, sare, piper si marar tocat. Puteti pune si iaurt, daca vreti ca aceasta compozitie sa fie putin mai light.
Am umplut rosiile cu crema de conopida.
Arata frumos si sunt gustoase. Un aperitiv simplu, racoritor si gustos.
Pofta buna!
Super bune umplute! Crema asta de conopida e o bunatate! Pup!
Multumesc Dana! Te pup
Super! ne plac mult:)
O trecem la meniul de Craciun! Sar`mana de idee. Pupici
Trebuie sa fie o nebunie de gusturi,mie-mi plac si rosiile si conopida!
arata foarte bine!
Minunate!!!O combinatie super buna!Pup!
Multumesc Ramona!
Multumesc Simona! Te pup
Multumesc Natalia!
Multumesc Alinutzika!
Multumesc Licuta! Te pup
Eu as spune ca sunt perfecte mai ales pentru masa de Craciun!
Pupici
Splendid arata rosiile tale, iar crema de conopida e preferata mea – m-ai cucerit definitiv cu reteta asta!
Multumesc Diana!
Multumesc Andra!
imi place tare mult aceasta crema , iar alaturi de rosii este perfecta!!!
Multumesc Adina!
Ce frumoase sunt!!!
Multumesc!
foarte buna reteta ,ma duc sa pap
🙂