Crema de conopida cu usturoi

23 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Crema de conopida cu usturoi

Aperitiv, gustare sau cum vreti sa o folositi aceasta crema de conopida cu usturoi este foarte buna! O pregatim rapid si o servim pe o felie de paine prajita…
Cei care tin post pot sa nu puna maioneza, vor freca conopida doar cu 3-4 linguri ulei de masline si 1/2 lingurita mustar.

INGREDIENTE:

1 kg conopida
4 linguri maioneza (poate fi maioneza de post- vegana)
1 lingurita iaurt – optional
4 catei usturoi zdrobiti
1/2 legatura marar
sare
piper
1 ceasca lapte (poate fi lapte de soia)

PREPARARE:

Conopida curata si desfacuta in buchetele o fierbem in apa cu sare, amestecata cu lapte (poate fi si lapte de soia), pana devine destul de moale pentru a fi facuta piure. Laptele l-am pus pentru a mentine conopida alba.

Cat timp se raceste conopida pregatim sosul amestecand iaurtul cu maioneza, usturoi, sare, piper si marar tocat. Punem totul in robotul de bucatarie sau zdrobim conopida si o amestecam cu sosul facut separat.

Putem servi imediat, dar si mentinuta la rece cateva ore va fi mult mai buna!

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Vreau sa va spun ca urmaresc de mult timp blogul dvs si mi se pare minunat,cu preparate gustoase si usor de facut.Mie imi plac foarte multe retete,inclusiv aceasta.E o adevarata sursa de inspiratie!Va felicit si va doresc numai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *