Crema de conopida cu usturoi
Crema de conopida cu usturoi
Aperitiv, gustare sau cum vreti sa o folositi aceasta crema de conopida cu usturoi este foarte buna! O pregatim rapid si o servim pe o felie de paine prajita…
Cei care tin post pot sa nu puna maioneza, vor freca conopida doar cu 3-4 linguri ulei de masline si 1/2 lingurita mustar.
INGREDIENTE:
1 kg conopida
4 linguri maioneza (poate fi maioneza de post- vegana)
1 lingurita iaurt – optional
4 catei usturoi zdrobiti
1/2 legatura marar
sare
piper
1 ceasca lapte (poate fi lapte de soia)
PREPARARE:
Conopida curata si desfacuta in buchetele o fierbem in apa cu sare, amestecata cu lapte (poate fi si lapte de soia), pana devine destul de moale pentru a fi facuta piure. Laptele l-am pus pentru a mentine conopida alba.
Cat timp se raceste conopida pregatim sosul amestecand iaurtul cu maioneza, usturoi, sare, piper si marar tocat. Punem totul in robotul de bucatarie sau zdrobim conopida si o amestecam cu sosul facut separat.
Putem servi imediat, dar si mentinuta la rece cateva ore va fi mult mai buna!
Pofta buna!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Super buna si eu o pregatesc si varianta cu ceapa imi place! Pup!
Nu am incercat cu ceapa, dar este o idee buna!
Vreau sa va spun ca urmaresc de mult timp blogul dvs si mi se pare minunat,cu preparate gustoase si usor de facut.Mie imi plac foarte multe retete,inclusiv aceasta.E o adevarata sursa de inspiratie!Va felicit si va doresc numai bine.
Multumesc mult! Aprecierile dumneavoastra ma fac fericita! Va doresc o zi frumoasa si va astept cu drag in vizita…
imi place…
Multumesc Alinutzika!
Toata ziua m-am gandit la aceasta reteta, prin urmare ma apuc de treaba 😛 pupici!
Multumesc Angela!
A fost f. Bună! Va pup.
Miine sigur voi incerca reteta avind in vedere ca este timpul conopidei !Felicitari pentru blog !😊