fbpx

RETETE RECENTE

CREMA DE CONOPIDA CU USTUROI

November 23, 2011 | CATEGORIA

Aperitiv, gustare sau cum vreti sa o folositi aceasta crema de conopida cu usturoi este foarte buna! O pregatim rapid si o servim pe o felie de paine prajita…
Cei care tin post pot sa nu puna maioneza, vor freca conopida doar cu 3-4 linguri ulei de masline si 1/2 lingurita mustar.

INGREDIENTE:

1 kg conopida
4 linguri maioneza (poate fi maioneza de post- vegana)
1 lingurita iaurt – optional
4 catei usturoi zdrobiti
1/2 legatura marar
sare
piper
1 ceasca lapte (poate fi lapte de soia)

PREPARARE:

Conopida curata si desfacuta in buchetele o fierbem in apa cu sare, amestecata cu lapte (poate fi si lapte de soia), pana devine destul de moale pentru a fi facuta piure. Laptele l-am pus pentru a mentine conopida alba.

Cat timp se raceste conopida pregatim sosul amestecand iaurtul cu maioneza, usturoi, sare, piper si marar tocat. Punem totul in robotul de bucatarie sau zdrobim conopida si o amestecam cu sosul facut separat.

Putem servi imediat, dar si mentinuta la rece cateva ore va fi mult mai buna!

Pofta buna!

Comentarii

  • zilahi adela

    Super buna si eu o pregatesc si varianta cu ceapa imi place! Pup!

  • diva in bucatarie

    Nu am incercat cu ceapa, dar este o idee buna!

  • RalucaS

    Vreau sa va spun ca urmaresc de mult timp blogul dvs si mi se pare minunat,cu preparate gustoase si usor de facut.Mie imi plac foarte multe retete,inclusiv aceasta.E o adevarata sursa de inspiratie!Va felicit si va doresc numai bine.

    • diva in bucatarie

      Multumesc mult! Aprecierile dumneavoastra ma fac fericita! Va doresc o zi frumoasa si va astept cu drag in vizita…

  • imi place…

  • diva in bucatarie

    Multumesc Alinutzika!

  • Toata ziua m-am gandit la aceasta reteta, prin urmare ma apuc de treaba 😛 pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Angela!

  • gabyby

    A fost f. Bună! Va pup.

  • gabriela

    Miine sigur voi incerca reteta avind in vedere ca este timpul conopidei !Felicitari pentru blog !😊

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *