Budinca de paine cu fructe de padure

17 ianuarie 2018Diva in Bucatarie

Budinca de paine cu fructe de padure. Fructele de padure le putem inlocui cu alte fructe (mere, portocale taiate cubulete, banane, stafide, merisoare, prune, pere, smochine proaspete).

Budinca de paine cu fructe de padure este reteta pe care v-o propun pentru a recicla paine ramasa de cateva zile in camara. Este delicioasa si se pregateste foarte usor, cu ce avem la indemana.

Fructele de padure le putem inlocui cu alte fructe (mere, portocale taiate cubulete, banane, stafide, merisoare, prune, pere, smochine proaspete).

Eu am folosit ce avem prin congelator, productie proprie din gradina, dar cred ca ar fi mai bine sa folosim fructe proaspete. Acestea nu vor lasa apa si consistenta budincii nu va fi inflentata de acest lucru.

Budinca de paine cu fructe de padure are la baza felii vechi de paine, lapte, unt si oua. Fiecare o poate adapta gustului propriu, adaugand esente, fructe, branzeturi, gem sau dulceata sau ciocolata.

Prima budinca de paine incercata de mine era o reteta adaptata dupa Jamie Oliver, cu paine pregatita tip sandwich cu Nutella, apoi am pregatit o budinca de paine cu mere si ciocolata, recicland cornurile aduse de copil de la scoala – a fost terminata de copii in excursie imediat cum am scos cutia din rucsac.

Budinca aceasta va fi perfecta la micul dejun. O pregatim seara si incercam sa o uitam in frigider pana a doua zi. Stiti cat de rasfatati se vor simti cei dragi daca le puneti pe masa la micul dejun aceasta budinca?

Cred ca veti simti pe pielea voastra ce vreau sa spun, asa ca nu ezitati sa o incercati.

Acum, ca am terminat de mancat budinca de paine cu fructe de padure, imi dau seama ca as fi putut sa ii pun si putina scortisoara – retineti ideea si incercati daca sunteti fan scortisoara.

Asa cum am tot spus si scris, incerc sa nu arunc mancarea, iar painea este cea care are riscul cel mai mare de a se usca si a fi aruncata la noi in casa.

Din acest motiv o transform in crutoane (voi pune reteta curand), dar si in galuste de paine ce au mare succes, devenind o cina rapida si lejera. Iata ca v-am lasat si cateva sugestii sarate pentru a recicla painea veche.

Nu aruncati painea veche la gunoi! Ar fi pacat!

Budinca de paine cu fructe de padure

Acum va las sa vedeti cat de usor se poate pregati budinca de paine cu fructe de padure.

Iata lista de ingrediente si modul d epreparare explicat pas cu pas:

INGREDIENTE:

(pentru o forma 19*33 cm)

300 g felii paine fara coaja

60 g unt

2-3 linguri pesmet

3 oua marimea jumbo sau 4 oua medii

120 g zahar

1 lingurita extract de vanilie

250 g mascarpone

100 ml smantana pentru frisca

400 ml lapte caldut

coaja rasa de la 1 portocala

400 g fructe de padure congelate si scurse (de preferat proaspete!)

zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE:

Preincalzim cuptorul electric la 180°C. Ungem vasul cu unt, iar untul ramas il vom topi. Avem grija sa alegem un vas inalt, in care sa intre doua straturi de paine, plus lichidul si fructele, ce vor ridica pe inaltime budinca. Presaram pesmet si avem grija sa acoperim bine atat fundul vasului cat si peretii.

Mixam intr-un bol 3 oua cu 120 g zahar pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. In alt bol amestecam mascarpone cu frisca si coaja rasa de portocale, apoi adaugam extractul de vanilie.

Turnam mascarpone peste oua, adaugam laptele caldut si mixam pana omogenizam compozitia. Punem 6 felii de paine in laptele cu oua si mascarpone si lasam feliile cat au nevoie sa absoarba lichid, fara sa devina prea moi. Aranjam un rand din aceste 6 felii in tava si turnam jumatate din cantitatea de unt topit, apoi presaram 250 g fructe de padure.

Turnam jumatate din compozitia de lapte cu oua si mascarpone peste feliile de paine acoperite de fructe. Acoperim cu restul de paine (ce a fost la randul ei scufundata in compozitia de lapte), apoi in ordinea de la primul strat: unt topit, fructe si lapte cu oua si mascarpone.

Coacem budinca de paine in jur de 35-45 minute- in functie de puterea cuptorului din dotare.

Testam daca este gata dezlipind o margine a budincii de vas. Daca nu se vede lichid deloc iar painea este usor intarita la suprafata este gata.

O lasam sa se raceasca complet, apoi putem sa o taiem. Pudram cu zahar doar cand s-a racit total, eventual cand punem in farfurie.

Daca va place reteta si o pregatiti va astept pozele. Le voi publica cu drag. Iar daca veti distribui reteta va multumesc anticipat.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *