Meniul de iarna al restaurantului roberto’s

19 ianuarie 2018Diva in Bucatarie

Meniul de iarna al restaurantului roberto’s. Trecand de starter ajungem la Risotto al granchio reale di Alaska con Ikura (in meniu) – Risotto cu (crab uriaș de Alaska) și icre de somon Ikura.

Sezonalitatea este importanta pentru ca este nu doar mai eficient si mai usor sa prezinti un produs, dar si pentru faptul ca gustul poate fi influentat chiar si de factorii meorologici.  Acest fapt implică schimbarea meniului restaurantului  in functie de sezoane, realizand un ciclu si o relatie mai stransa cu clientii fideli, dar si cei care ajung in functie de recomandari in diverse restaurante.

Astazi va aduc in atentie noul meniu al restaurantului Roberto’s realizat de Alex Chioaru – Roberto’s Chef si chef Chef Franz Conde. Roberto’s este principalul restaurant al hotelului Athénée Palace Hilton si este inspirat de Restaurantul Roberto’s al hotelului Hilton din Amsterdam.

Iubitorii artei culinare vor putea alege preparate delicioase, incepand cu  Burrata di Puglia and Focaccia with olive oil extravirgin si continuand cu Spaghetti Pastificio Felicetti al cipollotto di Aimo e Nadia.

Este o rețetă clasică creată după preparatul făcut faimos de către Aimo și Nadia Moroni de la restaurantul „Il Luogo di Aimo e Nadia” din Milano, restaurant cu o tradiție de peste 40 de ani. Acest preparat devenit un clasic al perioadei contemporane își are originea în meniurile populare, tradiționale italienești, dar a fost reinterpretat pentru bucătăria haute-cuisine. Aceste paste aparent rustice, preparate cu ceapă verde, usturoi și pepperoncino prezintă eleganța absolută a simplității, ce caracterizează bucătăria restaurantului Roberto´s.

Trecand de starter ajungem la Risotto al granchio reale di Alaska con Ikura (in meniu) – Risotto cu (crab uriaș de Alaska) și icre de somon Ikura.

Crabul uriaș de Alaska are o carne dulce, delicată, care îl face ideal pentru combinația cu risotto. Acest fel de mâncare este alegerea perfectă pentru o cină ușoară, alături de un pahar de Prosecco!

Rossini di mare – sosul de Marsala din Italia – Sicilia, tonul din Mediterana, trufe, pan brioch. Celebra rețetă dedicată compozitorului Gioachino Rossini este reinterpretată în această iarnă la Roberto’s cu un ton roșu pe grătar, un pește a cărui carne se combină excelent cu aroma caramelizată a sosului Marsala și cu trufele negre din Umbria. Companie ii vor tine „Paccheri cacio e pepe con guanciale Amatriciano”, o reteta clasica italiana, o farfurie foarte populara mai ales in regiunea Lazio, Roma, adaptata adaugand sunca Guanciale.

La final, masa nu se poate termina fara un desert de senzatie: Yuzu mousse on Pistachio Biscuit realizat de unul din cei mai buni si mai pasionati de dulcegarii, Pastry Chef Mihaela Dima.

Doar cand ne-a povestit despre desert poftele incepeau sa se ridice la cote inalte, apoi cand l-am vazut m-am topit. Chef Mihaela a conceput desertul incercand sa satisfaca papilele gustative ale tuturor celor care vin la Roberto’s:

  1. Ceva cald: apple vanilla-crumble with calvados sorbet
  1. Ceva rece: Caramelia choco valrohna parfait
  1. Ceva specific: Tiramisu with fig pure
  1. Ceva sanatos: cheese cream with granola biscuit & goji jelly
  1. Ceva exploziv: yuzu mousse and cocos/raspberry jelly with = pistachio biscuit.Combinatia de acru-dulce data de yuzu, ciocolata alba cu gust de vanilie si frisca, avand la baza un biscuit ce contine seminte de dovleac, floarea soarelui si fistic, transforma desertul intr-o poveste pentru care vei dori sa revii la Roberto’s.Astept impresiile voastre, caci as vrea sa imi spuneti ce v-a placut cel mai mult din acest meniu de iarna. Colectia de iarna propusa este o intoarcere la eleganta clasica a bucatariei italiene autentice, dar si inovatii delicioase semnate de chefii acestui restaurant.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *