Conopida in sos cremos de branza la cuptor

16 ianuarie 2018Diva in Bucatarie

Conopida in sos cremos de branza la cuptor. Conopida in sos cremos de branza este o reteta atat de gustoasa si de buna, incat o veti pregati de fiecare data cand veti avea o conopida ratacita prin frigider.

Conopida in sos cremos de branza este o reteta atat de gustoasa si de buna, incat o veti pregati de fiecare data cand veti avea o conopida ratacita prin frigider.

Sau, veti pune conopida pe lista de cumparaturi special pentru a pregati aceasta reteta. Si, daca se intampla sa aveti si ceva branzeturi, combinatia va fi una din cele mai bune posibile.

Se pot schimba branzeturile dupa gust, dar trebuie sa se tina cont de faptul ca este nevoie de branza care se topeste la caldura.

Initial am vrut sa pregatesc o ciorba picanta de conopida, cu suc de rosii, dar aveam ceva resturi de branzeturi prin frigider si mi-am spus ca mai bine le folosesc pe acestea inainte sa expire.

Am mai pregatit conopida gratinata simpla sau cu praz, impanata, salate calde sau reci (cu maioneza si usturoi), conopida pane in doua feluri, asa ca va puteti inspira si pentru alte retete accesand link-ul acesta.

Poate ca aceasta leguma nu este pe placul multora, insa reteta aceasta o sa ii convinga sa o manance.

Conopida cu sos cremos de branza, adica un sos béchamel si branzeturi, este o poveste ce trebuie incercata, pentru cremozitate, gustul delicios si pentru faptul ca se pregateste foarte usor.

In plus, conopida este recunoscuta si pentru calitatile nutritionale, este bogata in antioxidanti si vitamine.

Din acest motiv cei care isi doresc eliminarea toxinelor din organism, protejarea sistemului digestiv, au probleme cardiace sau vasculare, isi doresc sa consume fibre, o vor pune pe lista pentru meniurile saptamanale.

Este raspanadita pe tot mapamondul si poate fi consumata si cruda, in combinatie cu alte legume, in salate, foarta, la gratar, prajita, coapta sau murata (preferata noastra este cea in saramura).

Este adevarat, conopida poate produce si balonare, usoare colici abdominale, dar de cele mai multe ori acestea sunt cauzate de conopida crescuta cu agenti speciali de crestere fortata.

Daca suntem iubitori de broccoli putem sa inlocuim conopida cu acesta, respectand indicatiile de mai jos. Cu siguranta vom obtine ceva super gustos si apetisant.

Va las mai jos reteta si metoda de preparare a retetei de conopida in sos cremos de branza si va multumesc anticipat daca o distribuiti.

Ingrediente conopida in sos cremos de branza:

1 buc. conopida marie medie-mare

200 g bacon taiat cubulete

1 ceapa medie

2 linguri ulei

30 g faina

300 ml lapte

300 ml smantana pentru gatit

200 g cascaval ras

200 g mozzarella rasa

sare

piper

1 varf cutit pudra nucsoara

Pentru tapetare vas:

2 linguri unt

3-4 linguri pesmet

Optional:

2-3 linguri cascaval sau mozzarella rasa

patrunjel verde pentru decor

Cum se face reteta de conopida in sos cremos de branza:

Spalam bine conopida, sub jet de apa, o rupem in buchetele si o fierbem fix 5 minute in apa clocotita cu sare. O scurgem apoi si o lasam sa astepte pana pregatim sosul.

Calim ceapa tocata marunt in 2 linguri ulei, impreuna cu baconul taiat cubulete. Cand acestea s-au calit le scoatem pe o farfurie si calim usor faina in uleiul ramas.

Stingem cu lapte, turnand treptat si amestecand pana dizolvam complet faina. Intoarcem vasul pe foc pana obtinem un sos gros, ca o budinca. Turnam smantana lichida, adaugam branzeturile, asezonam cu sare, piper si nucsoara si amestecam bine.

Taptam un vas termorezistent maricel cu unt si pesmet. Aranjam buchetele de conopida, presaram ceapa cu kaizer , apoi turnam sosul acoperind cat mai uniform conopida.

Coacem conopida in sos cremos de branza in cuptorul preincalzit la 200°C pana cand aceasta se rumeste usor la suprafata.

Putem sa presaram un plus de cascaval sau mozzarella (cam 2-3 linguri de branza rasa) cu cateva minute inainte de a scoate vasul din cuptor.

Inainte de a pune in farfurie putem sa presaram si patrunjel verde.

Si surpriza vine cand iei prima paleta din vas. Tot ceea ce parea a fi un gratin obisnuit, este de departe ceva mai bun si mai apetisant.

Asa ca, daca va place reteta, sper sa o distribuiti, ar fi pacat sa nu o pregateasca cat mai multe persoane. Daca o pregatiti ca astept pozele, le public cu drag!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Multumesc pentru poza Georgi Ghi!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *