Briose cu ricotta si ciocolata

14 ianuarie 2018Diva in Bucatarie

Briose cu ricotta si ciocolata. Merg la fix la micul dejun, in pachetelul pentru scoala sau pentru picnic, in pauzele adultilor pentru cafea, dar si la petreceri.

Briosele cu ricotta si ciocolata sunt delicii pufoase si gustoase perfecte pentru rasfatul copiilor, dar si al parintilor. Se pregatesc foarte usor, cu ingrediente la indemana oricui, orice incepator in ale gatitului le poate face cu succes.

Merg la fix la micul dejun, in pachetelul pentru scoala sau pentru picnic, in pauzele adultilor pentru cafea, dar si la petreceri.

Cred ca intre  primele incercari ale fetitelor in ale bucataritului se afla briosele. Majoritatea fetitelor (de varsta baiatului meu) pe care le-am cunoscut in ultimii ani au pregatit cu mamele, bunicile si chiar singure, cateva retete de briose, iar unele dintre acestea au fost inspirate de colectia mea de retete de briose/muffins/cupcakes. Sper sa va placa si voua, caci aveti de unde alege.

Retetele de briose sunt simple si pot fi adaptate in functie de ce avem in casa sau de gusturi. Putem schimba ciocolata cu stafide, nuci, putem pune fructe (initial am vrut sa pun ananas), totul depinde de inspiratia noastra. Si orice am incerca va iesi delicios. Pentru ca sunt facute de noi. Pentru ca sunt facute cu drag. Nu-i asa?

Si, daca musafirii se anunta in timp scurt, cu siguranta niste briose dulci, cu ricotta si ciocolata vor fi perfecte pe post de desert. Daca ne ramane timp sa le facem si un topping, atunci obtinem adevarate prajiturele. In cazul de fata ar merge un topping de ciocolata sau o glazura subtire, ceea ce le va aduce un plus de savoare. Dar, nu trebuie sa ne dam peste cap pentru acest lucru. La noi s-au terminat atat de repede, caci nici nu am apucat sa ma gandesc prea bine la toppinguri si glazuri. Si asta este garantia ca avem o reteta buna de briose cu ricotta si ciocolata.

Va las mai jos ingrediente si modul de preparare pentru briose cu ricotta si ciocolata. Si nu uitati sa imi trimiteti poze daca le veti pregati.

INGREDIENTE:

(pentru 12 buc)

250 g branza ricotta

2 oua medii

120 g zahar

240 g faina

5 g praf de copt

80 ml ulei

50 ml lapte

40 g picaturi de ciocolata neagra

1 lingurita coaja rasa de portocale

1/2 lingurita esenta vanilie

PREPARARE:

Scurgem bine ricotta si o punem intr-un vas. In alt vas mixam ouale cu zaharul pana isi dubleza volumul.

Punem ouale peste ricotta si amestecam. Turnam pe rand uleiul, esenta de vanilie si laptele, apoi incorporam faina.

Adaugam coaja de portocale si picaturile de ciocolata si amestecam pana omogenizam compozitia. Aranjam in formele pentru briose hartiutele speciale, le umplem cu aluat pana la 3/4 din volumul acestora si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute (in functie de puterea cuptorului din dotare) sau pana trece testul cu scobitoarea.

Le lasam sa se raceasca apoi putem sa le mancam. Simple sau pudrate cu zahar, vor fi la fel de bune. Va las mai jos o poza cu sectiunea acestora, sa vedeti cat sunt de pufoase…

Pentru gust, va las sa le incercati. Sunt sigura ca o sa va placa foarte mult, asa cum ne-au placut si noua.

Daca le pregatiti si le faceti o poza, eu o voi posta. Iar daca distribuiti reteta, va multumesc anticipat.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *