fbpx

RETETE RECENTE

FRENCH TOAST CU VERDETURI SI PARMEZAN

September 1, 2019 | CATEGORIA

French Tost  cu verdeturi si parmezan – French toast cunoscut si sub denumirile de pain perdu, friganele sau paine in ou este cea mai buna idee pentru mic dejun rapid si savuros.

Va propun sa incercati varianta sarata cu verdeturi si parmezan ras. Este savuroasa si se pregateste foarte rapid si usor.

Toata copilaria am mancat friganele. De multe ori doar cu zahar tos, dulceata sau miere de albine. Cu fructe am inceput sa mananc mai tarziu, dupa revolutie, cand am descoperit internetul.

Fiului meu ii place french toast cu cascaval ras. Uneori asa arata micul dejun pentru el: French toast si o cana de lapte.

Intr-o dimineata mi-am propus sa il fac sa iasa din rutina si I-am pregatit aceste friganele peste care am presarat patrunjel tocat si parmezan ras imediat cum le-am scos din tigaie. Parmezanul s-a topit usor ajutand si verdeata sa ramana lipita de paine.

Reteta de french toast cu verdeturi si parmezan  pe care v-o propun este minunata. Painea este data prin oul amestecat cu lapte si prajita in ulei cu unt ce au fost aromate de usturoi si o crenguta de rozmarin.

Painea folosita in general pentru astfel de retete nu trebuie sa fie foarte proaspata. A mea era de 2 zile in camara, asa ca era ideala pentru o astfel de reteta. Daca painea folosita are felia mare si este prea tare o puteti indeparta. Ouale se amesteca pentru inceput cu un praf de sare.

Nu se sparg in lapte, nu se pune laptele peste ouale intregi! Este important ca ouale sa fie bine batute inainte de a fi amestecate cu laptele.

Avand in vedere ca avem o varianta sarata am adaugat si piper proaspat macinat. Puteti pune si boia dulce, picanta sau afumata, un varf mic de cutit de nucsoara macinata.

Ca verdeata am ales patrunjel, dar puteti pune si busuioc. Alegeti ce va place si veti obtine cel mai bun french toast cu verdeturi si parmezan.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare:

INGREDIENTE:

4 felii franzele veche de 2 zile

2 oua mici

sare

piper proaspat macinat

60 ml lapte

2-3 linguri ulei de floarea soarelui

30 g unt

1 catel usturoi

1 crenguta rozmarin

2 linguri patrunjel tocat

4 linguri parmezan ras

PREPARARE:

 

Am inmuiat feliile de paine in compozitia de oua cu lapte in jur de 10 secunde pentru fiecare parte. Painea fiind mai veche poate sa stea 20 de secunde. Daca aveti paine proaspata o lasati cate 5 secunde pe fiecare parte, sa nu absoarba prea mult lichid.

Intr-o tigaie mica am incins uleiul cu jumatate din cantitatea de unt si am lasat 30 de secunde usturoiul si rozmarinul sa lase aroma, apoi le-am scos din tigaie, am pus restul de unt, iar cand acesta s-a topit am adaugat feliile de paine inmuiate in oua cu lapte.

Se prajesc pe fiecare parte, la foc mediu. Atentie untul se poate arde! Trebuie lucrat rapid, dar le las sa se prajeasca pana se rumenesc pe ambele parti. Daca se intampla sa se arda untul, se arunca. Nu se mai prajeste nimic in el. Toate rezidurile din tigaie vor ajunge pe friganele. Folositi ulei si unt nou.

Am presarat rapid verdeata si parmezan ras.

Atat de simplu si atat de bun!

Sa veti pofta!

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *