Prajitura cu mac, crema de branza si lamaie
Prajitura cu mac, crema de branza si lamaie. Dupa mese grele si copioase renunt la deserturile de ciocolata. Am nevoie de o prajitura mai simpla, asa cum este aceasat prajitura cu mac, crema de branza si lamaie.
Prajitura cu mac, crema de branza si lamaie – simpla, buna, racoritoare. Un desert potrivit pentru sarbatori, masa in familie sau petreceri. Crema este aromata, cu gust racoritor, ceea ce o face perfecta pentru orice zi aveti pofta sa va rasfatati cu un desert usor si rapid de pregatit.
Dupa mese grele si copioase renunt la deserturile de ciocolata. Am nevoie de o prajitura mai simpla, asa cum este aceasat prajitura cu mac, crema de branza si lamaie.
Toti cei care au gustat-o au fost de acord ca este una din cele mai delicioase prajituri. Cand le-am spus cat de usor se face au spus ca o vor incerca neaparat, iar Anca chiar a facut-o si mi-a aratat-o pe WhatsApp intr-un video call. Acum, la o luna de atunci, regret ca nu i-am cerut sa faca si o poza, sa va arat cat de frumoasa ii iesise ei prajitura cu mac, crema de branza si lamaie. Avea ca decor coaja rasa de lamaie verde si coaja rasa de lamaie galbena – lamai bio, a caror coaja poate fi folosita. Daca vreti sa vedeti cum puteti pastra coaja rasa de portocale sau lamai va invit sa cititi cum am procedat eu aici, iar sub forma de pudra aici.
Este categoric o prajitura ce poate fi pregatita de sarbatori. Mai multe retete de prajituri speciale pentru sarbatori gasiti in acest link: de la prajituri cu foi, la prajituri cu creme si multe alte sugestii. Prajitura aceasta te poate duce cu gandul la prajitura Tosca, o alta prajitura cu blat cu mac, dar Tosca are crema de vanilie si biscuite.
Noua ne plac foarte mult deserturile pe baza de branza, asa ca va invit sa vedeti colectia mea de retete de cheesecake aici.
Daca vreti cum se face prajitura cu mac, crema de branza si lamaie, va invit sa vedeti lista de ingrediente si etapele de preparare prezentate pas cu pas mai jos:
INGREDIENTE:
(tava 22*32cm)
6 albusuri (230 g)
200 g zahar
170-200 g faina
20 g nuca cocos
10 g amidon
40 g mac
1/2 lingurita esenta lamaie
1 lingurita coaja rasa lamaie
250 g ricotta
250 g mascarpone
120 g zahar pudra
200 ml frisca lichida.
10 g gelatina praf
200 g lemon curd – daca aveti nevoie de reteta lemon curd apasati aici.
Pentru sirop:
100 ml apa
2 linguri zahar
2 linguri limoncello – puteti sa il inlocuiti marind cantitatea de esenta de lamaie
1/2 lingurita esenta lamaie
PREPARARE:
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul. Incorporam faina, amidonul si cocosul si omogenizam compozitia.Adaugati treptat faina. Puneti pana la 170 g si vedeti daca aluatul pare gros. Nu adaugati restul de faina daca credeti ca avea textura prea densa.
Adaugam seminte de mac coaja rasa de lamaie si esenta de lamaie. Coacem blatul prajiturii in jur de 15 minute (pana trece testul cu scobitoarea), in cuptorul preincalzit la 180°C.
Cat timp de coace blatul fierbem apa cu zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam limoncello si esenta. Il lasam sa se raceasca si il folosim inainte de a intinde crema. Lasam blatul copt sa se raceasca pe un gratar. In acest timp pregatim crema. Mixam cele 2 feluri de branza cu 100 g zahar pudra, apoi adaugam lemon curd-ul.
Hidratam gelatina cu putina apa (50 ml) si o dizolvam la baine marie, apoi o turnam peste crema de branza si mixam rapid, la viteza mare. Mixam frisca lichida cu 20 g zahar pudra pana se intareste, apoi o incorporam in crema de branza, amestecand usor cu o spatula.
Insiropam usor blatul, apoi intindem crema peste el crema. O nivelam si ii realizam un design cu o furculita.
Prajitura cu mac, crema de branza si lamaie este delicioasa, racoritoare si se pregateste foarte usor.
Daca o pregatiti va astept pozele, iar daca ii veti da un share va multumesc anticipat!
Daca va place sa impartasiti retetele voastre va astept cu drag in grupul Gatesc cu prietenii.
Multumesc, Anca Arsenie! <3
Iata si prajitura facuta de Dana Marchis. Multumesc!
Iata si prajitura pregatita de Ioana Geapana.
Iata si prajitura pregatita de Doina Chirica
Ma gasiti si pe YouTube cu retete simple si delicioase, asa ca va invit sa va abonati:
Buna ziua
Lemonul crud se taie bucatele mici sau se stoarce si se adauga sucul ?
doar suc.
multumesc
De cocos nu scrie cnd se pune toate alandala haos in retetele tale
Multumesc pentru atentionare.
Se mai întâmpla să omite ceva,dar daca ai mai făcut prăjituri este ușor să dragi mica greșeală.
JGDSFJOOJBH@ Dar scriee! Uite:“Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul. Incorporam faina si cocosul si omogenizam compozitia.” Nu i haos.
Am făcut o și eu e super buna !! Recomand cu încredere !!
Multumesc!!
Nu am inteles la ce fel de branza va referiti?
Prajitura arata minunat!@
Crema de branza este realizata din ricotta, mascarpone, zahar pudra, lemon curd si frisca. Nu vorbesc de o crema de branza anume din comert.
Bună seara putem înlocui brânză cu mascarpone?
Buna seara! Se poate!
Si amidonul? Ce crema galbena si pus peste branza,apare intr.o poza?
As incerca si eu prajitura daca as vedea si raspunsul la aceasta intrebare, cu amidonul si crema galbena, dar si cel referitor la dimensiunile tavii.
Tava este 22*32 cm, dar raspunsul legat de amidon era scris in textul cu explicatii. Poate daca citeai explicatiile din reteta ai fi vazut ca scria ce fac cu amidonul.
„…incorporam faina, amidonul si cocosul si omogenizam compozitia….”
Cum preparam macul
nu este preparat.
Prajitura arata f. bine. Felicitari.
Nu am vazut sa scrie dimensiunile tavii. putem sa le aflam ? Multumesc.
Cu galbenusurile ce a ti facut?Un haos total reteta asta,au dreptate și gospodinele de mai sus care ti au comentat prajitura!!!🙈
nu se folosesc toate galbenusurile. Pregatesti lemnon curd cu ajutorul a 2 dintre ele plus un ou intreg.
Bună ziua! Astăzi am încercat aceasta prăjitură. Pur și simplu delicioasa! Mulțumesc de rețetă!
multumesc mult, Georgiana!
Delicioasaaaa. O voi repeta
Multumesc! Ma bucur tare ca ti-a placut!
Va rog sa-mi spuneti ce este lemon curd?
este o crema de lamaie. Gasiti reteta aici: https://divainbucatarie.ro/2016/08/08/lemon-curd/
Daca cititi reteta ati vedea ca se pune lemon curd- este reteta separata- aveti link catre ea. Reteta este foarte bine explicata!!!
Prajitura e o MINUNE. Rețeta e foarte EXPLICITA. MULȚUMESC mult pentru rețetă ¡!!!!!!!!!!!!!!!!!
Buna!
Se poate folosi si folie de gelatina in loc de gelatina praf? Ce cantitate ar trebui sa folosesc ?
Multumesc
Sigur! Cantariti astfel incat sa fie aceeasi greutate.
Bună ziua…de ce mie imi iese blatul tare ca piatra…nu înțeleg
Unul din motive poate fi temperatura cuptorului. Daca aveti cuptor electric si puteti sa renuntati la ventilatie, ar fi o solutie. Este posbil sa fie si puterea mare si sa aveti nevoie de un timp mai mic de coacere.
Bună ziua! Cu ce putem înlocui brânză ricoto? Mulțumesc anticipat!
Este o branza mai dulce, asa ca puteti folosi branza de vaci fina, bine scursa. Merge si crema de branza Philadephia.