fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA CU MAC, CREMA DE BRANZA SI LAMAIE

March 12, 2017 | CATEGORIA

Prajitura cu mac, crema de branza si lamaie – simpla, buna, racoritoare. Un desert potrivit pentru sarbatori, masa in familie sau petreceri. Crema este aromata, cu gust racoritor, ceea ce o face perfecta pentru orice zi aveti pofta sa va rasfatati cu un desert usor si rapid de pregatit.

Dupa mese grele si copioase renunt la deserturile de ciocolata. Am nevoie de o prajitura mai simpla, asa cum este aceasat prajitura cu mac, crema de branza si lamaie.

Toti cei care au gustat-o au fost de acord ca este una din cele mai delicioase prajituri. Cand le-am spus cat de usor se face au spus ca o vor incerca neaparat, iar Anca chiar a facut-o si mi-a aratat-o pe WhatsApp intr-un video call. Acum, la o luna de atunci, regret ca nu i-am cerut sa faca si o poza, sa va arat cat de frumoasa ii iesise ei prajitura cu mac, crema de branza si lamaie. Avea ca decor coaja rasa de lamaie verde si coaja rasa de lamaie galbena – lamai bio, a caror coaja poate fi folosita. Daca vreti sa vedeti cum puteti pastra coaja rasa de portocale sau lamai va invit sa cititi cum am procedat eu aici, iar sub forma de pudra aici.

Este categoric o prajitura ce poate fi pregatita de sarbatori. Mai multe retete de prajituri speciale pentru sarbatori gasiti in acest link: de la prajituri cu foi, la prajituri cu creme si multe alte sugestii. Prajitura aceasta te poate duce cu gandul la prajitura Tosca, o alta prajitura cu blat cu mac, dar Tosca are crema de vanilie si biscuite.

Noua ne plac foarte mult deserturile pe baza de branza, asa ca va invit sa vedeti colectia mea de retete de cheesecake aici.

Daca vreti cum se face prajitura cu mac, crema de branza si lamaie, va invit sa vedeti lista de ingrediente si etapele de preparare prezentate pas cu pas mai jos:

INGREDIENTE:

6 albusuri (230 g)

200 g zahar

170-200 g faina

20 g nuca cocos

10 g amidon

40 g mac

1/2 lingurita esenta lamaie

1 lingurita coaja rasa lamaie

250 g ricotta

250 g mascarpone

120 g zahar pudra

200 ml frisca lichida.

10 g gelatina praf

200 g lemon curd

Pentru sirop:

100 ml apa

2 linguri zahar

2 linguri limoncello

1/2 lingurita esenta lamaie

PREPARARE:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul. Incorporam faina, amidonul si cocosul si omogenizam compozitia.Adaugati treptat faina. Puneti pana la 170 g si vedeti daca aluatul pare gros. Nu adaugati restul de faina daca credeti ca avea textura prea densa.

prajitura-cu-mac,-crema-de-branza-si-lamaie-1prajitura-cu-mac,-crema-de-branza-si-lamaie-2

Adaugam seminte de mac coaja rasa de lamaie si esenta de lamaie. Coacem blatul prajiturii in jur de 15 minute (pana trece testul cu scobitoarea), in cuptorul preincalzit la 180°C.

prajitura-cu-mac,-crema-de-branza-si-lamaie-3prajitura-cu-mac,-crema-de-branza-si-lamaie-4

Cat timp de coace blatul fierbem apa cu zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam limoncello si esenta. Il lasam sa se raceasca si il folosim inainte de a intinde crema. Lasam blatul copt sa se raceasca pe un gratar. In acest timp pregatim crema. Mixam cele 2 feluri de branza cu 100 g zahar pudra, apoi adaugam lemon curd-ul.

prajitura-cu-mac,-crema-de-branza-si-lamaie-5prajitura-cu-mac,-crema-de-branza-si-lamaie-6

Hidratam gelatina cu putina apa (50 ml) si o dizolvam la baine marie, apoi o turnam peste crema de branza si mixam rapid, la viteza mare. Mixam frisca lichida cu 20 g zahar pudra pana se intareste, apoi o incorporam in crema de branza, amestecand usor cu o spatula.

prajitura-cu-mac,-crema-de-branza-si-lamaie-7prajitura-cu-mac,-crema-de-branza-si-lamaie-8

Insiropam usor blatul, apoi intindem crema peste el crema. O nivelam si ii realizam un design cu o furculita.

Prajitura cu mac, crema de branza si lamaie este delicioasa, racoritoare si se pregateste foarte usor.

Daca o pregatiti va astept pozele, iar daca ii veti da un share va multumesc anticipat!

 

Multumesc, Anca Arsenie! <3

Iata si prajitura facuta de Dana Marchis. Multumesc!

Ma gasiti si pe YouTube cu retete simple si delicioase, asa ca va invit sa va abonati:

Comentarii

  • Camelia

    Buna ziua

    Lemonul crud se taie bucatele mici sau se stoarce si se adauga sucul ?

  • Jgdsfjoojbh

    De cocos nu scrie cnd se pune toate alandala haos in retetele tale

  • Carmela

    Se mai întâmpla să omite ceva,dar daca ai mai făcut prăjituri este ușor să dragi mica greșeală.

  • Maria

    JGDSFJOOJBH@ Dar scriee! Uite:“Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul. Incorporam faina si cocosul si omogenizam compozitia.” Nu i haos.

  • Am făcut o și eu e super buna !! Recomand cu încredere !!

  • Sabou Emilia

    Nu am inteles la ce fel de branza va referiti?
    Prajitura arata minunat!@

    • Crema de branza este realizata din ricotta, mascarpone, zahar pudra, lemon curd si frisca. Nu vorbesc de o crema de branza anume din comert.

  • Mihaela

    Si amidonul? Ce crema galbena si pus peste branza,apare intr.o poza?

  • Stela Manolache

    Cum preparam macul

  • Ina

    Prajitura arata f. bine. Felicitari.
    Nu am vazut sa scrie dimensiunile tavii. putem sa le aflam ? Multumesc.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *