Reteta acestor barcute de castraveti cu salata de ton si surimi a stat uitata vreo 2 ani intr-un folder din calculator. Nu stiu cum de am uitat de ea, dar ma bucur ca a ramas acolo de parca cineva stia ca voi avea nevoie la un moment dat de ea. Se apropie o zi de sarbatoare, asa ca va sugerez sa va inspirati, o veti putea pregati pe post de aperitiv in timp rapid. Poate sta cateva ore la frigider, dar nu mai mult de 4-6 ore.
INGREDIENTE:
8 castraveti
1 conserva ton in suc propriu sau in ulei
2 linguri porumb dulce din conserva
1 lingura masline fara samburi tocate
6 batoane surimi
1 felie ardei gras rosu sau galben
2-3 linguri maioneza
sare
piper
1 lingura suc lamaie
PREPARARE:
Spalam castravetii foarte bine, apoi ii taiem pe lungime in jumatate. Din fiecare jumatate mai taiem o felie foarte subtire, apoi scobim castravetii scotand miezul cu seminte. Amestecam intr-un bol tonul scurs bine cu restul ingredientelor.
Umplem jumatatile de castraveti cu salata de ton cu surimi. Cu ajutorul unor bete mici pentru frigarui si a feliilor subtiri de castravete realizam „catargul si panza” barcutelor.
Punem barcutele de castraveti pe platou si le servim imediat, dar le putem pastra la frigider maxim 4 ore inainte de a fi mancate.
Pofta buna!
Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro.
Comentarii