Barcute de castraveti cu salata de ton si surimi
Barcute de castraveti cu salata de ton

Barcute de castraveti cu salata de ton si surimi, reteta de aperitiv elegant
Reteta acestor barcute de castraveti cu salata de ton si surimi a stat uitata vreo 2 ani intr-un folder din calculator. Nu stiu cum de am uitat de ea, dar ma bucur ca a ramas acolo de parca cineva stia ca voi avea nevoie la un moment dat de ea. Se apropie o zi de sarbatoare, asa ca va sugerez sa va inspirati, o veti putea pregati pe post de aperitiv in timp rapid. Poate sta cateva ore la frigider, dar nu mai mult de 4-6 ore.
INGREDIENTE:
8 castraveti
1 conserva ton in suc propriu sau in ulei
2 linguri porumb dulce din conserva
1 lingura masline fara samburi tocate
6 batoane surimi
1 felie ardei gras rosu sau galben
2-3 linguri maioneza
sare
piper
1 lingura suc lamaie
PREPARARE:
Spalam castravetii foarte bine, apoi ii taiem pe lungime in jumatate. Din fiecare jumatate mai taiem o felie foarte subtire, apoi scobim castravetii scotand miezul cu seminte. Amestecam intr-un bol tonul scurs bine cu restul ingredientelor.
Umplem jumatatile de castraveti cu salata de ton cu surimi. Cu ajutorul unor bete mici pentru frigarui si a feliilor subtiri de castravete realizam „catargul si panza” barcutelor.
Punem barcutele de castraveti pe platou si le servim imediat, dar le putem pastra la frigider maxim 4 ore inainte de a fi mancate.
Pofta buna!
Mai multe aperitive cu ton:
te invit sa ma urmaresti si pe YouTube