Salata de dovlecei cu rosii, oua si dressing de iaurt cu usturoi, poate fi cea mai buna solutie pentru o cina usoara sau o gustare in timpul zilei. Gradina mea mi-a dat in fiecare vara din cateva cuiburi o multime de dovlecei, asa ca am pregatit o multime de retete cu dovlecei: cu parmezan, dovlecei gratinati, pizza cu dovlecei si branza de capra, risotto, lasagna, dovlecei caprese, supe creme sau ciorbe, dovlecei umpluti, briose, salate, tarte si multe altele (dati click pe retete cu dovlecei si le veti descoperi pe toate).
Si, oricat de multe retete as fi pregatit, va spun ca tot mai am idei de retete pe care abia astept sa le pregatesc.
INGREDIENTE:
2 dovlecei (zucchini) medii
2 rosii medii
2 oua fierte de consistenta tare
1 ceapa rosie
ulei pentru prajit
Pentru dressing:
2 linguri ulei masline
150 g iaurt sau smantana
2 catei usturoi pisati
1/2 legatura marar tocata
sare
piper
PREPARARE:
Taiem zucchini in felii subtiri si le prajim pana le rumenim usor pe ambele parti, prajindu-le in mai multe transe, in ulei incins (punem ulei putin, doar pe fundul tigaii si completam cand este nevoie).
Le scoatem si le lasam sa se raceasca pe un prosop de bucatarie. Cat timp se racesc feliile de zucchini taiem rosiile felii, ceapa rosie julien, iar ouale felii sau cuburi.
Punem toate ingredientele intr-un vas incapator, asezonam cu sare si piper, apoi pregatim dressing-ul amestecand intr-un bol smantana cu ulei, putina sare, marar si usturoi pisat.
Turnam dressing-ul peste dovlei cu rosii si oua, amestecam usor si putem manca.
Pofta buna!
Comentarii
O salata deosebita !
Foarte gustoasa care musai trebuie testata…
Multumesc Cristina draga , te pup !
Nu am înțeles dacă se pune iaurt sau smântână, pentru că în lista de ingrediente scrie iaurt, la dressing scrie smântâna…
Multumesc pentru observatie. Ambele se pot folosi.