Dovlecei cu parmezan in sos de rosii

21 august 2017Diva in Bucatarie

Dovlecei cu parmezan in sos de rosii. Reteta de dovlecei cu parmezan in sos de rosii a fost inspirata de o reteta italieneasca, „melanzane con parmigiano”, reteta pregatita de mine aici.

dovlecei cu parmezan in sos de rosii diva in bucatarie

Reteta de dovlecei cu parmezan in sos de rosii a fost inspirata de o reteta italieneasca, „melanzane con parmigiano”, reteta pregatita de mine aici.

Vara pregatesc mai des decat in restul anului retete cu dovlecei. Sunt saraci in calorii (au 95% apa), au vitamine, fibre si sunt indicati atat in curele de slabire, cat si pentru bebelusi in programul de diversificare, dar si pentru cei care sufera de diabet.

Dar eu ii iubesc pentru gust si culoare. Pentru ca imi place sa am mancarea gustoasa, dar si aspectuoasa.

Dovlecei cu parmezan in sos de rosii ar trebui sa fie reteta virala pe perioada verii. Se fac usor, foarte usor. Si se termina rapid.

Dovleceii cu parmezan in sos de rosii sunt gustosi, iar sosul este un „must” daca va place sa inmuiati painea in sos si sa va bucurati de toata aromele stranse intr-un lichid… este atat de bun caci deja simt cum salivez doar la amintirea acestei portii din farfurie.

Puteti sa ii prajiti gen pane, iar sosul va fi mai putin, caci dovleceii sunt deja gatiti, dar ar fi mare pacat sa nu va bucurati de el.

In familia noastra se mananca dovlecei des. Vara pregatim pane cu smantana sau iaurt si mujdei, salata de dovlecei cu iaurt si usturoi, chiftelute, budinca, o multime de supe si ciorbe, mancare de pui dar si multe altele.

Daca vreti sa va inspirati va las aici link catre colectia de retete cu dovlecei. Veti gasi chiar si un desert.

Dar, revenind la reteta de dovlecei cu parmezan in suc de rosii va promit ca veti avea dovlecei „con parmigiano” foarte buni.

Sunt dovlecei gratinati iar experienta aceasta aduce tot ce va doriti de la o mancare vegetariana gustoasa. Atat de gustoasa incat veti repeta reteta de cate ori veti avea ocazia.

Daca vreti sa cumparati zucchini frumosi si proaspeti, atunci trebuie sa treceti prin Selgros. Sunt bine aprovizionati si au mereu legume frumoase si proaspete.

Dovleceii cu parmezan in sos de rosii diva in bucatari

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru dovlecei cu parmezan in suc de rosii:

Ingrediente dovlecei cu parmezan in sos de rosii:

1 dovlecel mediu – 330 g

1 zucchini mediu – 400 g

1 zucchini galben – 250 g

1 ceapa de marime medie

700 g rosii coapte

sare

piper

1 lingurita busuioc uscat

ulei pentru prajit

2-3 catei mari usturoi

100 g parmezan ras

150 g mozzarella rasa

frunze de busuic pentru decor

Mod de preparare dovlecei cu parmezan in sos de rosii:

Spalam dovleceii, ii uscam si ii taiem felii de aproximativ 4 mm. Le prajim in ulei incins, la foc mic, pe ambele parti, apoi le lasam pe un servet sa aboarba surplusul de ulei.

Crestam rosiile usor, le oparim in apa clocotita 30 secunde, apoi le curatam coaja si le tocam cuburi mici.

Tocam si ceapa, o calim in putin ulei, apoi punem rosiile si continuam sa le calim impreuna pana in momentul in care obtinem un sos consistent. Oprim focul, adaugam sare, piper, busuioc uscat si 2 -3 catei mari de usturoi pisati.

Radem branzeturile si le amestecam. Acoperim fundul unui vas termorezistent cu sos de rosii, apoi aranjam straturi de dovlecei alternand culorile.

Acoperim cu un strat de branzeturi (jumatate din compozitie), peste acesta punem un al doilea strat de sos de rosii si iar un rand de dovlecei. Peste dovleci punem ultimul strat de rosii si acoperim cu branzeturi. Mutam vasul in cuptorul preincalzit la 200°C si coacem 05-20 minute (in functie de puterea cuptorului), pana se topesc branzeturile.

Scoatem vasul din cuptor, il lasam sa se raceasca in jur de 30 minute, apoi putem portiona. Punem in fiecare farfurie putin sos, apoi felia de dovlecei cu parmezan si decoram cu frunze de busuioc.

Pe cat de simplu se pregateste, pe atat de repede se termina. 🙂 Dar ce bucurie mai mare poti avea, cand vezi ca mancarea este pe gustul celor de la masa?

Sper sa incercati si voi reteta de dovlecei cu parmezan in sos de rosii si imi trimiteti o poza.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *