Cum congelam fasolea verde
Cum congelam fasolea verde
Fasolea este una din cele mai vechi ingrediente din lume. Se pare ca prima oara a fost folosita acum 8000 de ani in Mexic. Este raspandita pe tot globul si am inteles ca exista mii de soiuri de fasole. Este buna, sanatoasa si usor de pregatit. Aceasta creste din iunie pana in octombrie, de aceea este foarte bine daca reusim sa pastram cea mai buna fasole crescuta in gradina sau la producatorii locali din zona de unde locuim in congelator.
INGREDIENTE:
1 kg fasole verde fideluta
apa (2.5 L)
sare (1 lingurita si 1 sfert)
mai avem nevoie de pungi speciale de congelator sau pungi de plastic pentru sandwich
PREPARARE:
Curatam fasolea verde de codite si varfuri, apoi o spalam foarte bine. Punem la fiert apa si adaugam la 1 l de apa 1/2 lingurita de sare.
Fasolea verde o punem in apa cand aceasta incepe sa fiarba. O lasam 3 minute, apoi o scurgem si si o mutam imediat in apa foarte rece cu cuburi de gheata. In acest mod pastram culoarea verde stralucitoare a pastailor de fasole. Dupa aproximativ 1 minut o scurgem si o lasam sa se raceasca.
In acest moment putem taia fiecare pastaie in jumatate sau in 3 bucati, dar o putem lasa si asa cum este. O impartim in 2 -3 pungi, le inchidem ermetic si le mutam in congelator pana in momentul in care vrem sa pregatim ceva bun din fasole verde.
Sper sa va ajute indicatiile mele, astfel incat sa aveti fasole verde si la iarna.